Atsauc AŠ2 izdevīgos privatizācijas likuma grozījumus • IR.lv

Atsauc AŠ2 izdevīgos privatizācijas likuma grozījumus

26
Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

ZZS deputātes maina domas par zemes privatizācijas cenu mainošo normu vajadzību

Saeima ceturtdien neskatīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāšu Skaidrītes Pilātes un Baibas Rivžas priekšlikumus grozījumiem privatizācijas pabeigšanas likumā, jo iesniedzējas un atbildīgā komisija tos bija atsaukuši. Likumprojekts galīgajā lasījumā pieņemts bez tiem.

Jau vēstīts, ka ZZS parlamentāriešu iesniegtie priekšlikumi pieņemšanas gadījumā būtu bijuši izdevīgi Tautas partijas (TP) priekšsēdētājam Andrim Šķēlem un LPP/LC priekšsēdētājam Aināram Šleseram, kā arī, iespējams, citiem ietekmīgiem politiķiem pietuvinātiem cilvēkiem, ļaujot viņiem par privatizētu, miljoniem vērtu zemi maksāt mazāk.

Pilāte Ir.lv iepriekš sacīja, ka viņa un Rivža nolēmušas atsaukt šos priekšlikumus, jo jautājums ''līdz galam nav izdiskutēts'' un “varētu rasties problēmas ar tiesvedību, arī sabiedrībā to neviennozīmīgi vērtē”.

Jau vēstīts, ka Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā trešdien ar TP, LPP/LC un ZZS deputātu balsu vairākumu atbalstītie grozījumi ar atpakaļejošu datumu ļautu pazemināt zemes īpašumu privatizācijas vērtību. Likuma grozījumi tika virzīti steidzamības kārtā, un Valsts prezidentam nebūtu tiesību tos atgriezt otrreizējai caurlūkošanai, jo pirmajā lasījumā par tiem nobalsoja liels skaits deputātu.

Saeimas ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Ir.lv uzsvēra, ka frakcijai nav nekāda sakara ar šiem priekšlikumiem, tie bijuši individuāli ZZS deputāšu – Rivžas un Pilātes – priekšlikumi. “Tā ir viņu atbildība,“ sacīja Brigmanis.

.

Komentāri (26)

ievuliitis 17.06.2010. 10.14

Pirms pāris dienām Brigmanis “lielījās” ar labu disciplīnu savā partijā. Laikam tai pašā “Nedēļā”, kur Līdaka par hameleonu dabu stāstīja. Un te pēkšņi – “individuāli ZZS deputāšu – Rivžas un Pilātes – priekšlikumi”? Kautkā neticas…

+16
-1
Atbildēt

0

アーサー (A - Sa) 17.06.2010. 10.01

interesanti gan, ka sliktus/aizdomīgus piedāvājumus izsaka privātpersonas no ZZS, bet partija pati ir skaidra kā maza bērna asara… varētu kāds žurnālists papētīt, kurš īsti būtu ‘īstais’ ieguvējs un kādās summās ir runa…

+11
-1
Atbildēt

0

mary75 17.06.2010. 10.05

Tas ir vājprāts, kaut ko virza, skatās uz reakciju, ja, tomēr, reakcija pārāk negatīva, piebremzē, lai gaidītu izdevīgāku brīdi.
Rivža, dabīgi, melo, un ne pirmo reizi, Brigmanis arī melo, bet, pat ja visi nemelotu, vājprāts tik un tā, nevis parlaments, bet parodija.

+11
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu