Žurnāls: Plaude Vācijā zaudē miljonus • IR.lv

Žurnāls: Plaude Vācijā zaudē miljonus

40
Ieva Čīka, LETA

Uzņēmējai piederošā "Fribad" bankrotā izšķirīga balss bijusi lielākajam kreditoram ''Parex''

Uzņēmuma "Kolonna" dibinātājas un akcionāres Ievas Plaudes-Rēlingeres un vīra Jurgena Rēlingera bizness Vācijā cietis zaudējumus – šā gada 23.martā Bādenbādenes tiesā pārdoti viņu maksātnespējīgās firmas "Fribad" aktīvi, vēsta žurnāls "Kas Jauns".To apstiprinājusi pati uzņēmēja, žurnālam norādot, ka izšķirīga balss bijusi ''Parex bankai" kā firmas lielākajam nodrošinātajam kreditoram. Maksātnespējas administrators Andreass Fišers informē, ka uzņēmuma bankrota un sanācijas procedūra veikta 2010.gada 7.janvārī, uzņēmums pārdots "Baden-Baden Cosmetics Group AG".

Neskatoties uz citu kreditoru protestiem, "Parex banka" nobalsojusi par finanšu investora FCP piedāvājumu izpirkt aktīvus par 7,3 miljoniem eiro (5,11 miljoniem latu) un noraidījusi Rēlingera piedāvājumu par deviņiem miljoniem eiro (6,3 miljoniem latu). "Šāds lēmums Latvijas valstij piederošajai "Parex bankai" radīja tiešus zaudējumus 1,7 miljonu eiro (1,19 miljonu latu) apmērā," uzsver Plaude-Rēlingere.

Pēc viņas vārdiem, "Fribad" kļuva maksātnespējīga pēc tam, kad 2008.gada 1.decembrī "Parex banka" iesaldēja klientu depozītus. Pēc "Kolonnas grupas" apgrozāmo līdzekļu iesaldēšanas "Parex bankā" vairs nav bijis iespējams ieguldīt papildu naudu "Fribad" attīstībā, un firma kļuva maksātnespējīga. Savukārt "Parex" vien norāda, ka visos gadījumos, kad klients nespēj pildīt savas saistības, banka cenšas vienoties par risinājumu un jauniem nosacījumiem.

Plaudes-Rēlingeres īpašumi nesen novērtēti 10 miljonu latu apmērā. Savukārt Vācijas plašsaziņas līdzekļi apgalvo – kopš viņa 2008.gadā pārņēma "Fribad Cosmetics Group", tā zaudējumi sasnieguši 3,7 miljonus eiro (2,59 miljonus latu). Pērn šis kosmētikas uzņēmums, pazīstamu zīmolu "BioDroga", "SansSoucis", "Fribad" ražotājs, gatavojās savai 70 gadu jubilejai, bet tās vietā 18.maijā paziņoja par maksātnespēju.

Plaude-Rēlingere pērn atzina, ka maksātnespēja ierosināta trim no sešām "Kolonnai" piederošajām Vācijas firmām. Tomēr interneta portāls "www.cosmeticdesign-europe.com" vēstīja, ka "Fribad Cosmetics Group" paziņojis par visa uzņēmuma bankrotu, nespējot izmaksāt 241 darbiniekam algu. "Kas Jauns" gan raksta, ka 1,9 miljoni eiro (1,33 miljoni latu) noplūduši Plaudes-Rēlingeres uzņēmumu un pietuvināto personu virzienā, tostarp arī viņas vīram, kas pirms "Fribad" maksātnespējas iecelts par uzņēmuma ģenerālpārstāvi.

Jau vēstīts, ka Plaude-Rēlingere ir viena no kustības "Par labu Latviju" dibinātājām. Tā iesaistījusies līdzīga nosaukuma vēlēšanu apvienībā ar Tautas partiju, LPP/LC un vairākām reģionālajām partijām.

.

Komentāri (40)

www.vecamate.lv 16.06.2010. 10.35

Viņa jau nav vienīgā ” labiete” ar problēmām.Sarakstiņš ir garumgarais.Bail iedomaties kas notiks, ja visi šitie šakāļi metīsies lāpīt savas problēmas uz tā jau knapās Latvijas rēķina.

+30
-1
Atbildēt

0

mary75 16.06.2010. 10.35

“Cosmetics Group” paziņojis par visa uzņēmuma bankrotu, nespējot izmaksāt 241 darbiniekam algu. “Kas Jauns” gan raksta, ka 1,9 miljoni eiro (1,33 miljoni latu) noplūduši Plaudes-Rēlingeres uzņēmumu un pietuvināto personu virzienā, tostarp arī viņas vīram, kas pirms “Fribad” maksātnespējas iecelts par uzņēmuma ģenerālpārstāvi.”.
———————————————————————-
Nu lūk, klasika.
“Savējiem” – viss, pārējiem – piga.
“Par labu Latviju”, bet, tikai priekš “savējiem”, visa šo par labo AŠ filozofijas un darbības kvintesence, nu ko vēl vajag, lai saprastu, cik liela ticamība visai tai viņu retorikai, ja kādam līdz šim vēl nav pielecis?

+27
-1
Atbildēt

2

    Arija Saleda > mary75 16.06.2010. 12.00

    No biznesa, personīgo līdzekļu utt. viedokļa es būtu izdarījis tāpat, galu galā darba ņēmējs naudiņu dabūn no fonda, kurā visi darba devēji visu laiku maksā.
    Protams, var jau glaimot sev un teikt es gan nē, papriekšu samaksāšu visus nodokļus un algas norēķināšos ar visiem kreditoriem utt. bet reālajā dzīvē tā nenotiek, kaut kas aiziet saistītiem uzņēmumiem utt. cik nu vien likumīgi to var izdarīt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mixizzz > mary75 16.06.2010. 12.19

    “Savējiem” arī bankrotēt ir izdevīgi, kā tas populārā valodā ir aprakstīts “Ceplis”.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

putekliic 16.06.2010. 10.27

Bizness ir bizness – no zaudējumiem neviens nav pasargāts. Problēma tā, kā šos zaudējumus kompensēt? Un te rodas loģisks jautājums – vai šīs personas vēlme iet poltikā nav līdzeklis kā izkļūt no krīzes privātajā biznesā???

+25
-1
Atbildēt

1

    Dace Buile > putekliic 16.06.2010. 14.37

    Valsts pasuutijumu bizness ir daudz stabilaaks….

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu