Urbānais Līgo, Līgo! • IR.lv

Urbānais Līgo, Līgo!

6
1. Foto — Jānis Saliņš, F64
Nellija Ločmele

Jāsaka uzreiz, šī ir nelegāla «štelle». Viņi ir četri draugi, kuru sejas slēpj kapuces un mežonīgas maskas, bet zinātāji viņus tik un tā pazīs pēc unikālā rokraksta. Esam Andrejsalā. Uz vecas sienas top svaiga interpretācija par latviešu tradicionālajiem svētkiem, jo Kiwie, Frost, Hēfe un Tron pēc mūsu lūguma zīmē Līgo grafiti. Brīvība. Adrenalīns. Citāds skats uz Jāņiem

 

1. Maskās, bez pistolēm

«Jā, kāpēc gan ne,» Hēfe uzreiz atsaucas idejai Jāņus ielīgot tepat Rīgas centrā ar krāsu baloniņu rokās. Vienīgais stingrais noteikums – sejas fotogrāfijās nedrīkst rādīt! Iesaku, lai meitenes pagādā ozollapu vainagus vai vismaz aizdod zeķbikses maskām, bet meistari ierodas pinkainās gorillu maskās. «Grafiti ir bīstams no vienas puses. Bet visam ir robežas, jautājums katram zīmētājam – cik tālu viņš iet. Tas, ka zīmējam nelegāli, dod narkotisko adrenalīna devu un pozitīvas atmiņas. Tajā visā pievelk brīvības sajūta. Nu, neesam mēs gangsteri ar pistolēm, mums galvenais ir jautrība,» saka Kiwie.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu