Liepnieks: slavenību atrašanās parlamentā ir pārpratums • IR.lv

Liepnieks: slavenību atrašanās parlamentā ir pārpratums

27
Ieva Čīka, LETA

Partijas joprojām mēģina ievilkt sarakstos populārus cilvēkus; eksperti iesaka domāt

Gadījumi, kad aktieri, sportisti un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki kandidē vēlēšanās un iekļūst parlamentā ir pārpratums un drīz beigsies, šādu pārliecību intervijā Latvijas Radio piektdien pauda bijušais Tautas partijas tēla veidotājs Jurģis Liepnieks. Pagaidām gan partijas intensīvi mēģina ievilkt vēlēšanu sarakstos populārus, bieži TV redzamus cilvēkus, lai tie savukārt ievilktu vairāk politiķu parlamentā.

Gadījumi, kad pazīstami cilvēki tikai vārda dēļ iekļūst parlamentā, saistāmi ar īso pieredzi demokrātijā, citādi Latvijas vēlētājs nav nedomājošāks par citu valstu iedzīvotājiem, mierina Liepnieks. "Mums ir visai normāla valsts un ļoti gudra tauta. Bet, protams, ka mēs esam jauna demokrātija un mums ir daudzas slimības jāizslimo un daudz kas pašiem uz savas ādas jāiemācās, tai skaitā varbūt arī par slavenību iesaistīšanos un kandidēšanu," pauž lietpratējs.

"Tas, ka politiķi, aktieri, sportisti, vai, teiksim, svarcēlāji sēž Saeimā, tas, protams, ir pārpratums un kaut kādā brīdī beigsies," prognozē Liepnieks, vienlaikus norādot, ka cita lieta ir ar pazīstamu cilvēku iesaistīšanās reklāmas kampaņās, kas vērojams visā pasaulē, tostarp arī pēdējā ASV prezidenta Baraka Obamas priekšvēlēšanu kampaņā. Liepnieks pats patlaban nevienam politiskajam spēkam kampaņu neveido.

Televīzijas šovu vadītājiem Baibai Sipeniecei un Valteram Krauzem kandidēt 10.Saeimas vēlēšanās piedāvāts vairākkārt, tomēr viņi atteikušies. Sipeniece teica, ka piedāvājumus saņem regulāri, gan paužot izbrīnu par tiem, jo iepriekš skaidri pateikusi, ka politikā neiesaistīsies un vēlēšanās nekandidēs.

Krauze līdz šim saņemtos piedāvājumus noraidījis, tomēr atzinis – "nekad nesaki nekad". "Nezinu, kā būs, kad man paliks vairāk gadu, jo mēs jau visi mīlam maizi ar desu," saka TV ētera personība.

Antropologs Klāvs Sedlenieks aktieru, mūziķu un sportistu iekļaušanu deputātu kandidātu sarakstos dēvē par ''prāta manipulatoru gājienu''. "Tā kā Latvijas iedzīvotāji acīmredzot nevēlas domāt, tad ar viņiem to ir ļoti vienkārši izdarīt," norāda eksperts, iesakot – sabiedrībai vajadzētu kritiskāk vērtēt topošos politiķus un partiju piedāvājumu.

Komentāri (27)

bonbon68 11.06.2010. 10.47

Ar nožēlu jāsecina tautas intelekta līmenis nav audzis. Pagāja daži mēneši un daudzi seriālu fani atkal gatavi balsot par kampējiem. Kamēr vidējais intelekts valstī būs meksikāņu seriāla līmenī-būs ziepes.

+13
0
Atbildēt

1

    nikolajs0305 > bonbon68 11.06.2010. 23.28

    …kemār visi dzeltenie izdevumi “privātā dzīve”, patiesā dzīve, vēlnezkāda dzīve būs par tik zemu cenu – aptuveni viņas visas maksā ap 50sant. un līdz ar to būs pieejama visiem pat mūsu nabaga pensionāriem, kas kā runā rajonos viens nopērk vienu, cits citu un tad savstarpēji mainās, tikmēr slavenības, kas par tādām kļūst nevis kaut ko patiesi sasniedzot, mainot, uzlabojot, bet uzvelkot jaunu tērpu, vai parādot savas mājas iekšpusi, arī būs populārāko cilvēku vidū Latvijā. un līdz ar to pastāvēs risks, ka balsis atdod par to, kurš smukāks un biežāk redzēts. Bet ir jau arī tomēr labi piemēri… tepat un pasaulē.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

laila zirina 11.06.2010. 11.17

Esmu 100% pārliecināts, ka visa sabiedrība un valsts būtu daudz, daudz, daudz vairāk ieguvusi, ja Saeimā būtu visus šos gadus bijusi Baiba Sipeniece un nevis juriste Vineta Muižniece.
Un, ja vēlēšanās būtu jāizvēlas, tad arī tagad nešauboties balsotu par Sipenieci.
Es zinu, ka viņa sekotu sirdsapziņai, veselajai saprātam un tautas interesēm.

+14
-4
Atbildēt

3

    Arcijs > laila zirina 11.06.2010. 23.33

    Interesanti, kurš tad viņai tur ļautu sekot “sirdsapziņai, veselajai saprātam un tautas interesēm”? Tieši tāpēc jau cilvēki ar šādu morāles uzstādījumu no politikas bēg.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    laila zirina > laila zirina 12.06.2010. 11.18

    Esmu pārliecināts, ka Sipeniece ātri pamanītu, kurš un kāpēc grib viņu piespiest balstot pret sabiedrības interesēm.
    Un tad vainīgie dabūtu dzirdēt kā skan pastardienas bazūnes.

    Interesanti, ka faktiski tieši Sipeniece bija tā kā TV tiešraidē pielika punktu Arta Pabrika gan TP biedra, gan ārlietu ministra karjerai. Domāju, ka Pabriks jau pirms tam bija sapratis, ka ir iepinies pavisam nepareizā kompānijā. Bet Sipeniece viņam ļāva pieņemt pareizo lēmumu – aiziet, pat zaudējot sev tik svarīgo posteni.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > laila zirina 11.06.2010. 11.26

    šoriit radiofonaa izskaneeja ziņa , ka Šķeele piedaavaajis Upacierim naakt politikaa , …. te smiekli nenaak!

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

Māris Diņģelis 11.06.2010. 12.01

Nedomāju gan, ka slavenību kandidēšanai ir sakars ar demokrātijas/valsts vecumu. Reigans un Švarcis ir pieklājīgākie no spilgtajiem piemēriem.

Starp citu, šīs nedēļas #ir Ufo atzīst, ka pats Šķēle arī viņu aicinājis kandidēt vēlēšanās.

+7
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu