Ar neizšķirtu sāk Pasaules kausa finālturnīru futbolā • IR.lv

Ar neizšķirtu sāk Pasaules kausa finālturnīru futbolā

10
AFP/LETA

Latvijas līdzjutēji futbolu var baudīt gan fanu teltī Rīgā, gan krodziņos

Piektdien vakarpusē Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) sākās pasaulē otrais lielākais sporta forums – Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs futbolā, ar kuru popularitātes, televīzijas reitingu, publicitātes un finanšu apmēru ziņā var konkurēt tikai vasaras olimpiskās spēles. Pirmajā spēlē starp DĀR un Meksiku reģistrēts neizšķirts 1:1 (0:0).

Kā ziņo aģentūra LETA, DĀR izlasi mača otrajā puslaikā vadībā izvirzīja Siphive Čabalala, bet desmit minūtes pirms spēles beigām Meksikas valstsvienības aizsargs Rafaels Markess panāca izlīdzinājumu. Līdz ar to A apakšgrupas kopvērtējumā abas izlases ieguva pa punktam.

Pirmais puslaiks pagāja Meksikas futbolistu zīmē, kuri vairāk kontrolēja bumbu, darbojās ātrāk, bija precīzāki piespēlēs un izveidoja vismaz piecus labus vārtu gūšanas momentus pie DĀR vārtiem, kuri gan netika realizēti. Meksikas izlase gan guva vārtus piecas minūtes pirms puslaika beigām, taču Karlosa Velas gūtie vārti netika ieskaitīti aizmugures stāvokļa dēļ.

Savukārt DĀR vienīgā reālā izdevība gūt vārtus radās tikai pirmā puslaika pēdējā minūtē, kad uzbrucējs Katlego Mphela pavisam nedaudz neaizsniedzās līdz bumbai pēc Siphives Čabalalas centrējuma. Tieši Čabalala pēc lieliskas piespēles mača 55.minūtē atklāja spēles rezultātu, kad no soda laukuma vidus ietrieca bumbu Meksikas izlases vārtu augšējā stūrī. Otrā puslaika sākumā DĀR izlase bija ievērojami aktivizējusies, tāpēc gūtos vārtus varēja uzskatīt par likumsakarību.

Otrajā spēlē plkst.21.30 Urugvaja spēkosies ar Franciju. Visus mačus var vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā. Tie Latvijas līdzjutēji, kas vēlas futbola prieku baudīt lielākā kompānijā, var apmeklēt gan AS "Aldaris" un Latvijas Futbola federācija (LFF) fanu telti pie Kongresu nama Rīgā, kā arī dažādus krodziņus, kuru saimniekiem un viesiem sporta karalis ir vērtīga izklaide.

Komentāri (10)

mincitis888 11.06.2010. 19.30

Viss kārtībā, skat, ko man atbildēja Panorāma:

Paldies, ka izvēlaties skatīties LTV! Satraukumam nav nekāda pamata- tik jānospiež poga uz pults un jāpārmaina valoda! LTV7 saviem skatītājiem piedāvā ekskluzīvu iespēju no piektdienas, 11. jūnija, digitālās televīzijas lietotājiem izvēlēties spēļu komentētāju valodu. Drīzumā arī filmas varēsiet skatīties vai nu ar latvisko tulkojumu vai orģinālvalodā!
Panorāma

+3
0
Atbildēt

1

    Arija Saleda > mincitis888 12.06.2010. 08.29

    Es tik vienu nesaprotu kāpēc kā pamatvaloda ir krievu un man latviešu jāizvēlas kā papildizvēlne (Lattelecom kabelis), vajadzētu būt otrādi.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

mincitis888 11.06.2010. 19.23

Nesaprotu, īstenībā, esmu vieglā nesaprašanā…kāpēc spēle tiek komentēta krievu valodā?

+2
0
Atbildēt

0

mincitis888 12.06.2010. 09.41

Gudrītim
Piekrītu, es arī tā nodomāju, kāpēc ir jāpārslēdz no krievu uz latviešu, nevis otrādi!?
Un otrs jautājums, kāpēc nav reklāmas? Dažam labam tā arī paliks -LTV7 krievu valodā!:( Nez, tas apzināti vai neapzināti, bet situācija kļūst klaji nepatīkama!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu