Kamparu izglābj Klaužs un Orlovs • IR.lv

Kamparu izglābj Klaužs un Orlovs

40
Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Ekonomikas ministrs Artis Kampars paliek amatā

Saeima ceturtdien noraidīja Tautas partijas (TP), LPP/LC un “Saskaņas centra” (SC) rosināto neuzticības izteikšanu ekonomikas ministram Artim Kamparam (JL).

Par neuzticības izteikšanu Kamparam balsoja 48 Tautas partijas, LPP/LC, “Saskaņas centra” un apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” deputāti, pret 49 koalīcijas un pie frakcijām nepiederošie parlamentārieši, bet atturējās deptuāts Jānis Klaužs kurš, saskaņā ar neoficiālu informāciju, saņēmis solījumus no koalīcijas par Līvānu slimnīcas saglabāšanu, turklāt joprojām risina sarunas par pievienošanos kādai no partijām.

Pēc balsojuma Klaužs žurnālistiem sacīja, ka savu lēmumu – atturēties – pieņēmis, uzklausot abu pušu argumentus Saeimas sēdē. “Vecā anekdotē – abiem taisnība!” sacīja Klaužs, noraidot neoficiāli izskanējušās ziņas, ka būtu saņēmis kādus solījumus attiecībā uz Līvānu slimnīcu.

Tiesa, deputāts atzina, ka viens no galvenajiem iemelsiem, kāpēc viņš vairs nav Tautas partijas biedrs, ir šī jautājuma nerisināšana. “Patlaban man ar Tautas partiju nav nekāda sakara, neesmu ne tās biedrs, ne arī frakciju sēdēs piedalos. Tik vien kā man tur ir pastkastīte,” skaidroja Klaužs. Viņš arī atzina, ka īsi pirms balsojuma runājis ar Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītāju Augustu Brigmani “par nākotni”, bet nevēlējās to sīkāk paskaidrot.

Orlovam trešdien veikta kājas operācija, tāpēc viņš sēdē nepiedalījās, liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija. “Lai arī teorētiski “Saskaņas centrs” varēja “atgādāt deputātu”, tādā gadījumā nodrošinot, ka opozīcijai un koalīcijai ir vienāds 49:49 balsu skaits, tad tāpat nebūtu nekādas jēgas viņu mocīt, jo Klaužam bija izšķirošā balss,” Ir.lv skaidroja SC deputāts Andrejs Klementjevs.

Debatēs Tautas partijas deputāts Vents Armands Krauklis uzsvēra, ka šis jautājums ir ne tik daudz par to, cik veiksmīgi strādājis Kampars, bet par to, kas notiek Latvijas ekonomikā. “Ministram ir izdevies radīt priekštatu sabiedrībā, ka ekonomikā viss ir kārtībā,” sacīja Krauklis, norādot, ka, pēc TP domām, būtu prātīgāk noteikt “slimības diagnozi un meklēt zāles.”

Savukārt Kampars atgādināja, kādā situācijā bija valsts, kad to pārņēma Valda Dombrovska (JL) valdība. Kampars savā uzrunā uzskaitīja Ekonomikas ministrijas paveikto viņa vadības laikā, kā arī analzēja ekonomikas rādītājus. Tiesa, Kampara uzrunā gan deputāti īpaši neklausījās, vienu brīdi Saeimas priekšsēdētājam vajadzēja pat apsaukt parlamentāriešus.

LPP/LC deputāts Oskars Kastēns ministram pārmeta nepieņemtus lēmumus lombardu darba ierobežošanai, nepretošanos tā dēvētā dienesta auto nodokļa ieviešanai, vēja enerģijas kvotu sadali “Jaunā laika” atbalstītājiem.

Kampars pēc balsojuma pateicās deputātiem, kuri nav rīkojušies destruktīvi. Pēc viņa domām, šis balsojums parāda atsevišķu personu ietekmi uz balsojumiem Saeimā, pieminot gan pretrunīgos grozījumus Kredītiestāžu likumā, gan citus lēmumus. “Politbizness turpinās, “ pauda Kampars.

Jau vēstīts, ka pagājušā nedēļā par TP, LPP/LC un SC pieprasījumu Saeimā balsis dalījās uz pusēm – 49 pret 49 un deputātiem par šo jautājumu bija kopumā septiņi balsojumi.

Komentāri (40)

garausiitis 10.06.2010. 09.58

Cirks viss šitais un visnožēlojamākie ir tie ,kas sevi dēvē par konstruktīvo opozīciju.

+33
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 10.06.2010. 09.55

7 + 3 + 1 = 11 reizes pēc kārtas vairākuma it kā opozīcijai nav izdevies iegūt sev vēlamus balsojumus. Go figure.

Tagad Kamparam jādivkāršo 2x enerģija, jo ir iedots neliels uzticības kredīts. Laika maz līdz vēlēšanām, bet darīt vēl ir ko daudz.

Lai veicas!

+24
-1
Atbildēt

0

druvis_vectirans 10.06.2010. 10.27

Pēc vakardienas Domburšova noskatīšanās un sociālo partneru atklātās vēstules,gaidīju tomēr lielāku atbalstu Kamparam.Naivums manā vecumā!Laikam opozīcija iet uz visu banku.Kaut pāri līķiem,bet Saeimā jātiek.

+19
0
Atbildēt

4

    Driimeris > druvis_vectirans 10.06.2010. 11.31

    protams, JL ir revanšisti, savukārt TP ir konstruktīva partija- tikai diemžēl viņu konstruktīvisms nav vērsts valsts labklājības virzienā…

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > druvis_vectirans 10.06.2010. 12.56

    tas naids no Tp pret JL jau ir no 2002.gada. kaut vai atceramies Slaktera slaveno mīnāšanos un naidpilno runu tolaik! Un kas Slakterim par to- nauda ir, bet varu vairs nedod.
    TP naids ir saprotams, jo kas tad viņus cenšas no tā valsts budžeta atgrūzt, ja ne JL!Kā , lai nedusmojas !

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Krista Vitena > druvis_vectirans 10.06.2010. 12.37

    Ar es cītīgi “hipnotizēju” vakardienas Domburšovu un man neradās šaubas par Kampara teikto, tomēr šā rīta LNT ziņās, kur Kastēns histēriski kliedza visādas apsūdzības, jutu ka arī Kamparam nervi vairs knapi tur un tad arī man radās baile, ka tikai viņu neaizbalso:(

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > druvis_vectirans 10.06.2010. 10.42

    TP pārstāja balsot pēc principa šīs Saeimas laikā. Praktiski Kalvīša laikā absolūti neviens opozīcijas ierosinājums neizgāja cauri. Godmaņa laikā varbūt kādi pāris. Bet tas arī viss.

    Problēma ir vienkārša – JL nedzied “singalong” korī kopā ar AŠ² un Lembergu. Tāpēc viņi jāizolē, jāiznīcina, jātraucē kā vien var. TP viedokļos par JL ir jaušams diezgan liels naids. Visticamāk ir runa par atšķirīgu principu izpratni.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu