Rīgas Doma zēnu koris priecīgs par tikšanos ar Obamu • IR.lv

Rīgas Doma zēnu koris priecīgs par tikšanos ar Obamu

12
Kenedija centrs

Noskaties video no Rīgas Doma zēnu kora koncerta Kenedija centrā!

Kora koncertā Baltajā namā diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā tika atskaņoti ne vien Rietumeiropas komponistu skaņdarbi, ber arī latviešu tautasdziesmas, vēsta aģentūra LETA. Nedēļas nogalē notikušā koncerta video ir iespējams noskatīties Vašingtonas Kenedija centra mājas lapā .

Koncerts Baltajā namā bija tikai daļa no Rīgas Doma kora zēnu koncertceļojuma pa Amerikas Savienotajām valstīm, pirms tam dziedātāji bija uzstājušies uz Vašingtonas Kenedija centra “Tūkstošgades skatuves”. Kora sniegumu klausītāji novērtēja ar ovācijām.

Baltajā namā notikušajā pieņemšanā par godu "Ford" teātra atjaunošanas pabeigšanai Rīgas zēnu koris 400 lūgtu viesu klātbūtnē nodziedāja divas latviešu tautasdziesmas Arvīda Platpera un Andreja Jansona apdarē, kā arī vienu Jāņa Lūsēna dziesmu.

Pirms koncerta korim bija tikšanās ar ASV prezidentu un viņa kundzi, kuri apjautājušies par Rīgas Doma zēnu kora ASV koncertturneju un kopā ar mazajiem dziedātājiem nofotografējušies. Kora zēni esot priecīgi, jo viņiem bijusi iespēja sarokoties ar pašu ASV prezidentu. Arī pēc koncerta Obama atzinīgi novērtējis kora sniegumu un bijis pārsteigts par zēnu profesionalitāti.

Rīgas Doma zēnu koris savu 60.jubileju sācis ieskandināt ar koncertiem Amerikā. Koris Amerikā pavadīja divas nedēļas.

 

Komentāri (12)

laila zirina 10.06.2010. 09.30

Koncerta video no Kenedija centra ir patiešām labā kvalitātē.
Apmēram 50 minūtē ir lieliska dziesma par Latviju. Ir saviļņojoši to dzirdēt arī Vašingtonā, Kenedija centrā. Ko publikā par to visu domā var labi redzēt apmēram 54:50

Ja runājam par to ko koris parādīja Ārlietu ministrijai, tad jādomā, ka vizīte Baltajā namā bija liels Latvijas vēstniecības un diplomātijas sasniegums. Tātad arī Ārlietu ministrijas. Lielisks piemērs kā valsts var sadarboties un atbalstīt kultūru.

Ja runājam par Obamas mzuikālo gaumi, tad tā ir lieliska. Atliek tikai apskatīties viņam veltīto koncertu “We Are One: The Obama Inaugural Celebration”

+2
0
Atbildēt

0

cheszz 10.06.2010. 15.51

Feini puikas, arī diriģents Mārtiņš malacis! 18:05 “trīs, četri” :)

+1
0
Atbildēt

0

ivetao2007 09.06.2010. 22.26

Rīgas zēni parādija Latvijas Ārlietu ministrijai kā jārada mūsu valsts tēls. Kur tad vēl pulks Latvijas dziedātāju un mūziķu ar pasaules slavu. {iedevām garantēts, ka no šiem zēniem izaugs kārtīgi Latvijas pavalstnieki.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu