Gaismasegle skaitīs laiku līdz Adventei • IR.lv

Gaismasegle skaitīs laiku līdz Adventei

20
Artūrs Kārkliņš, F64

Brīvdabas parkā būs ne tikai “Gaismasegle”, bet arī restorāns

Vecrīgā ceturtdien tiks atklāts Brīvdabas atpūtas parks “Egle”, kas būs arī Rīgas egles piecsimtgades pārstāvniecība. Šeit tiks iedegta “Gaismasegle”, kas simbolizēs Rīgu kā Ziemassvētku eglītes galvapilsētu un skaitīs laiku līdz šā gaa Pirmajai Adventei, kas tiks iedegta Rīgas galvenā egle, teikts Rīgas Tūrisma attīstības biroja paziņojumā.

“Pirms 500 gadiem Rīgā Ziemassvētkos tika aizsākta tradīcija rotāt eglīti. Līdz šim par to liecināja pie Melngalvju nama uzstādīta piemiņas plāksne un avoti internetā. Šogad Rīga kļūst par starptautiski atpazīstamu Ziemassvētku egles  galvaspilsētu – par unikālās tradīcijas jubileju vēstam visai pasaulei,” teikts biroja preses paziņojumā.

Kā informē LETA, parkā atradīsies arī restorāns ar 1000 sēdvietām, skatuve, arī amatnieku tirdziņš. Brīvdabas atpūtas parks darbosies vasaras sezonā, norādīts uzņēmumā.

Laikraksts "Diena" ceturtdien raksta, ka "Gaismasegles" tapšanā 2900 latus ieguldījis "airBaltic" prezidenta Berolta Flika vadītais Rīgas Tūrisma attīstības birojs.

Komentāri (20)

Sanita Jemberga 09.06.2010. 16.54

Nu ko – sāksim vasarā, kas vēl tā īsti nav iestājusies, gaidīt ziemu. Cik tas ir mīļi, noteikti zinās teikt, piemēram, skolēni, jo jaunais mācību gads pilnīgi noteikti būs klāt krietni ātrāk par nepieciešamību iedegt egli. Bet lai nu kā tur ar tām noskaņām, taču runājot par šādu laika skaitītāja lietderību, daudz jēdzīgāk būtu, ja tas mums un deputātiem vēstītu nevis to, pēc cik dienām iedegsim Rīgas egli, bet gan, pēc cik dienām vēlēsim jaunu domi. Turklāt vēl viens tāds skaitītājs varētu atrasties arī pie Saeimas ēkas. Šobrīd gan šāds objekts varbūt nešķiet aktuāls – vēlēšanu tuvuma nenovēršamība gaudo kā sirēna. Taču ap oktobra vidu tur kaut kas tiešām varētu sākt tikšķēt un kutināt sirdsapziņas tiem, kam tās ir, bet pārējiem vismaz nervus.
Protams, nav jau arī tā, ka Ziemassvētku gaidīšana pirms Jāņiem būtu kaut kāda īpaša, rīdziniekiem vēl nepiedzīvota izdarīšanās ar laiku. Šajā pilsētā pret laiku (un principā jau arī pret dzīvi) cilvēki ir spiesti izturēties ļoti racionāli. Piemēram, tikko bērns ir piedzimis, viņu uzreiz piereģistrē rindā vidēji kādos piecos bērnu dārzos. Tā vien šķiet, ka nākamais solis varētu būt tāds, ka grūtniecēm, stājoties uzskaitē, tiek piešķirts kompleksais piedāvājums nākamajam rīdziniekam. Tāda lapa ar noplēšamiem taloniņiem (kas (priekš)laicīgi jāapzīmogo reģistrējoties attiecīgās iestādēs) – vieta bērnu dārzā, skolā, darbā, un, protams, arī kapsētā. Un vēl 100 Ziemassvētku eglītes – ilgāk taču retais pavelk.
Bet vispār jau šķiet, ka Live Rīga ar draugiem mēģina noslēpties mežā, kurā ir tikai viens koks. Un tas koks saucas egle. Varbūt tāpēc viņu izdarības, šķiet, tik neveiklas un muļķīgas.

+5
-2
Atbildēt

6

    ievuliitis > Sanita Jemberga 09.06.2010. 17.32

    Varbūt kāds var atcerēties skaitļus un salīdzināt Live Rīga piešķirto finansējumu un Rīgas 800-gades finansējumu. Un proporcionāli sadalīt pret pasākumu skaitu. Tad arī izgaismosies šī – tā saucamā – “Gadžeta” izdevīgums/neizdevīgums.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Sanita Jemberga 09.06.2010. 19.37

    Gudrīti, tu atceries, cik mums tas prieks maksā un kāda ir atdeve?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Sanita Jemberga 10.06.2010. 09.33

    Pilnīgi piekrītu par cenu starpību. Cerēju, ka kāds tos ciparus zina, kur atrast. Un ņemot vērā objektu skaitu un, piemērojot inflācijas koeficientu, mēs varētu izdarīt secinājumus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    shefere > Sanita Jemberga 09.06.2010. 22.49

    Betij, kaut kā neliekas šāds salīdzinājums īsti korekts, kaut vai tāds sīkums kā cenu atšķirības starp 2001.gadu un 2010.gadu:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > Sanita Jemberga 09.06.2010. 19.03

    Tādi skaitīkļi ir daudz kur Eiropa un viņu mērķis ir radīt tūristam vēlmi atgiesties pilsētā uz pasākumu vai pievērst uzmanību pasākumam, neredzu tur nekā stulba vai nosodāma. Gidam ir viens punkts ko parādīt, tūristiem kur nofotografeties.
    Un ja jau ir nepieciešams IR var ievietot savas mājas lapas vienā no malām tos divus skaitītājus: līdz pašvaldību un Saeimas vēlēšanām.
    Aplikt tikai tāpēc, ka Rīgas domē pie vars ir AŠ un SC koalīcija ir bērnišķīgi.
    Vai tiešām bērnu Rīgā vēl var reģistrēt 5 vietās:)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    rolands.bondars > Sanita Jemberga 09.06.2010. 17.24

    Man loti patīk šādi risinājumi. Viens, varbūt, ir par maz, bet ja Rīga iet uz to, ka ir Ziemassvētku eglītes dzimšanas vieta, tad noteikti vajag vairāk. Jo vairāk šādi mazie “Gadžeti”, jo ilgāk ir vēlme uzkavēties pilsētā.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

Driimeris 09.06.2010. 18.37

kaut kāda darbība takš jāimitē- nevar tā vienkārši pievākt piķi…
un kā saka- slikts PR arī ir PR…

+2
-1
Atbildēt

0

raivis 10.06.2010. 08.20

Man nav nekas pret Ziemssvētku eglītes Rīgā ideju. Ko es diemžēl nevaru teikt par stratēģiju, kā tiek reklamēta Latvija un Rīga. Es sagaidu konsekventu plānu, kas balstīts tajā, kas un kādi mēs esam, nevis tos nemitīgi mainīgos murgus, kas ik pa gadam tiek likti priekšā kā “īstā un vienīgā” koncepcija. Ja paskaitītu, cik ideju, enerģijas un naudas pēdējos gados bezjēdzīgi izšķiests mūsu valsts reklamēšanā, mati saceltos stāvus. Nu kāpēc nevar vienoties par vienu koncepciju, vienu logo, kas tiktu papildināts un uzlabots? Nevar gribēt, lai kāds atcerētos šīs histēriskās, nemitīgi mainīgās, liekvārdīgi saldās kampaņas.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu