Kamparam nestabilas izredzes palikt amatā • IR.lv

Kamparam nestabilas izredzes palikt amatā

21
Andrejs Terentjevs, F64

Saeimā par opozīcijas rosināto neuzticības izteikšanu ekonomikas ministram gaidāma sīva cīņa

Līdzīgi kā pagājušā ceturtdienā, arī šīs nedēļas plenārsēdē Saeimā būs sīvas cīņas par ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) demisijas pieprasījumu, un arī šo ceturtdien deputātu balsis varētu dalīties līdzīgi, žurnālistiem pēc koalīcijas sanāksmes atzina Saeimas “Pilsoniskās savienības” frakcijas vadītāja Anna Seile.

Jautājums par neuzticības izteikšanu Kamparam tikšot iekļauts darba kārtības sākumā, jo Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem (ZZS) ap pusdienlaiku jādodas komandējumā, un tas mazinātu koalīcijas balsu skaitu, sacīja Seile.

Jau vēstīts, ka Saeimā pagājušajā ceturtdienā koalīcijas un opozīcijas balsis dalījās uz pusēm – 49:49, un deputāti par šo jautājumu balsoja kopumā septiņas reizes. Beigās Tautas partijas (TP), “Saskaņas centra” (SC) un LPP/LC pieprasījums tika noraidīts, pamatojoties uz Kārtības rulli, kas noteic, ka gadījumā, ja divas reizes pēc kārtas balsojot balsu skaits dalās vienādi, tad jautājums ir noraidīts.

Neuzticības izteikšanu Kamparam rosina TP, LPP/LC un SC, to pamatojot ne vien ar “”Parex” īpašuma izsaimniekošanu”, bet arī pārmetot lēno ekonomikas izaugsmi un lielo bezdarbu.

Komentāri (21)

andrejs_kirsis 07.06.2010. 18.43

Man bail, ka šīs kaites patlaban māc visu Eiropu. Tad jau būtu jāatkāpjas veselam baram ekonomikas ministru.
Vai Kampars bija iespējami labākais? Neesmu profesionālis, vērtēt atturēšos. Taču paliek iespaids, ka pašlaik opozīcijai galvenais uzdevums ir pēc iespējas vairāk traucēt pozīcijai strādāt – ka tik neizdara kaut ko labu, kas vēlēšanās var atspēlēties.

+14
0
Atbildēt

0

dro 07.06.2010. 19.24

Jo valstij labāk, jo AŠ sliktāk. Padomju laikā tādus sauca par kaitniekiem, mūsdienās par kretīniem. Nekad nebiju domājis, ka pie kretīniem pieskaitāms arī kinorežisors Streičs:)

+13
0
Atbildēt

1

    andris902 > dro 07.06.2010. 22.27

    Skarbi,lno,…bet patiesi….

    +4
    0
    Atbildēt

    0

elisabeth_ipsos 07.06.2010. 19.04

Izskatās, ka opozīcijas pārstāvētās partijas grib pārbaudīt sabiedrības nervus un pacietību. Varbūt Kampras nav labākais ministrs, bet savu darbu viņš dara godīgi un ar konkrētu mērķi izvest Latviju no krīzes, taču šiem suņiem galvenais ir savas nevis sabiedrības intereses! Ar to arī var izskaidrot nepārtraukto koalīcijas darba destabilizēšanu!

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu