Arvien vairāk pieķer iereibušus velosipēdistus • IR.lv

Arvien vairāk pieķer iereibušus velosipēdistus

41
Teiksma Briede, F64

Policijā uzsver: velosipēdistu paliek vairāk, tāpēc pieaug arī pārkāpumu skaits

Šā gada pirmajos piecos mēnešos reibumā pieķerti 1353 velosipēdisti, kas ir aptuveni divas reizes vairāk nekā pagājušajā gada tādā pašā laika posmā, atsaucoties uz policijas datiem, ziņo LETA. Labāk uz ceļiem uzvedušies motociklisti – braucot reibumā, pieķerti 18 motociklisti, kas savukārt ir uz pusi mazāk nekā pirms gada.

Atšķirībā no motociklistiem pieaudzis to velosipēdistu skaits, kas izdarījuši dažādus pārkāpumus. Velosipēdistiem šogad noformēts jau 3061 administratīvā pārkāpuma protokols, bet pagājušajā gadā to skaits bija 2049. Piecos mēnešos riteņbraucēji bija iesaistīti 112 avārijās, bet pērn – 134.

Policijā gan uzsver, ka to var skaidrot arī ar faktu, ka ar katru gadu pieaug velobraucēju skaits, līdz ar to arī pārkāpumu skaits pieaug.

Policijas apkopota informācija liecina, ka šā gada pirmajos piecos mēnešos uz Latvijas ceļiem dzīvību zaudējuši pieci motociklisti, četri velosipēdisti un viens mopēdists, vairāki arī guvuši dažādas traumas.

Komentāri (41)

Dacke!!!! 06.06.2010. 16.19

Es gan uzsveru, ka to var skaidrot arī ar faktu, ka motociklistus grūtāk noķert, lai būtu iespējams pierādīt alkohola reibumu.

+2
0
Atbildēt

0

Aldis Paiders 07.06.2010. 08.42

Nu jau 7 motociklisti šogad ir labakos laukos..

0
0
Atbildēt

6

    a2832728 > Aldis Paiders 07.06.2010. 09.21

    pareizi pateici “labaakos mediibu laukos”!

    es arii veeleetos lai man buutu tiesiibas braukt ar motociklu bez kjiveres un ar auto nepiespraadzeejusam – taa ir mana dziive/dziiviiba un ja gribu tad arii ielaas ieshu bez celju sargiem un gaazmaskas!!!

    manupraat nomirt uz mocja braucot, vai kaa piemeeram mans vecteevs – skaldot malku apseedaas atpuusties un aizmiga – ir dieva daavana!

    praatiigajiem var sanaakt paguleet dazus gadinjus gultaa mokoties ar izguleejumiem un vecuma marasmu, un nezinu vai es to veeleetos……

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    janisvinodis > Aldis Paiders 07.06.2010. 09.39

    Ir tikai neliela nianse – nomirt, braucot ar moci ar ātrumu 100km/h,diez vai izdosies neizraisot avāriju, kurā var ciest cilvēki, kuri nav gatavi mirt. Vajadzētu tomēr respektēt viņu tiesības dzīvot!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    a2832728 > Aldis Paiders 07.06.2010. 09.44

    fedja: vai es piemineeju aatruma paarsniegsanu? braucot bez kjiveres vai nepiespraadzeejies es tikai sevi apdraudu. padomaa!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    actuale > Aldis Paiders 07.06.2010. 12.47

    nošaujies labāk tad uzreiz
    pilni ceļi ar šitādiem plānprātiņiem, kas ik gadus parauj līdzi vēl pa kādam nevainīgam

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    actuale > Aldis Paiders 07.06.2010. 12.48

    ja mašīnā ir vēl cilvēki, tad būdams nepiesprādzējies tu apdraudi arī viņu dzīvību – padomā

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    www.pearlytime.lv > Aldis Paiders 18.06.2010. 22.50

    Nē, Tu apdraudi visu sabiedrību, jo kad pret priekšējo stiklu lauzīsi sprandu, tad mums pārējiem nodokļu maksātājiem būs jāapmaksā Tavs ratiņkrēsls, ārstēšana, kopšana un izgulējumu masāža. Labāk šo naudu tomēr ieguldīt ceļu remontā – kā piemēram…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 06.06.2010. 12.51

Velosipēds šeit ļoti bīstams ir tādēļ, ka CSN attiecībā uz velosipēdistiem ir ļoti, ļoti nepilnīgi. Es katru dienu braucu pa Rīgu ar divriteni. Pats esmu profesionāls šoferis no “vecajiem laikiem”. Mums mācīja, ka CSN ir jāievēro ļoti strikti, ka ar tiem nedrīkst interpretēt pēc sava prāta. Šodien notiek pilnīgi pretējais. Atrodas visādi, nekur nerakstīti, CSN punkti attiecībā uz velosipēdistiem un tie tiek pielietoti praksē. Tad vēl autobraucēji kopā ar visādiem mazizglītotiem policistiem izdomā tādus brīnumus, ka tiešām metas nelabi. Kaut vai tas visur daudzinātais CSN punkts, ka velosipēds pāri gājēju pārejai esot jāstumj pie rokas. Absolūti nevienā CSN grāmatiņā, sākot no 60. gadiem, tādu neatradīsiet. Bet autobraucēji to strikti ievēro un ja stāvi ar divriteni starp kājām, tad pāri ielai nelaiž, bet brauc virsū. Tas ir pilnīgs absurds, bet amatpersonas par to saņem lielas algas.

+2
-2
Atbildēt

2

    mxblack > mxblack 07.06.2010. 16.58

    Diemžēl lielākā daļa gan vello, gan autobraucēju noteikumus interpretē pēc sava prāta un pēc tā arī brauc un tas ir ļoti bīstami. Tieši to es gribēju uzsvērt. Likumi ir ar steigu jāpilnveido, jo iet runa par cilvēku veselību un dzīvību. Kaut gan pie mums jau tas ir ne īpaši svarīgi, nu kāds vairāk, vai mazāk. Cits zaudē dzīvību, cits pamet šo valsti, bet cits nevar to bardaku izturēt un pakaras. Nu un kas par to? Toties deputātiem pienākas garās brīvdienas un ar pedāļiem tie arī nebrauc. Te ir katrs par sevi, katrs kuļas kā prot. Vai tā ir valsts? Manuprāt tas ir ļoti slikts kolhozs ar anarhistu kārtību.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    actuale > mxblack 07.06.2010. 12.45

    opi, tas nav precīzā tekstā pateikts, bet likumā ir definēts, kas ir gājējs. Velosipēdists, kas stumj velo ir gājējs, pretējā gadījumā – nav.

    gājēju pāreja ir domāta gājējiem, līdz ar to, velosipēdists, kas atrodas uz velosipēdista, nekvalificējas kā gājējs un auto šoferiem nav obligāts pienākums dot ceļu. Protams taisnība ir, ka tas nav precīzi nodefinēts, bet tāda nu mums ir tā likumdošana :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu