Negaiss Varšavā applūdina metro • IR.lv

Negaiss Varšavā applūdina metro

23
AFP/LETA

Nokrišņu zona, kas pēdējās dienās Latgalē atnesa pērkona negaisu un spēcīgas lietusgāzes, virzās uz Austrumiem prom no Latvijas

Naktī uz piektdienu Varšavu skāris spēcīgs negaiss ar lietusgāzēm, kuru dēļ izcēlušies plūdi un daļa pilsētas palikusi bez elektrības, ziņo LETA-RIA NOVOSTI.

Lietus Varšavā nerimstot vismaz septiņas stundas lijis tik spēcīgi, ka kanalizācija netiek galā ar ūdens masām. Applūdušas pazemes pārejas un ieejas metro; vairākas metro stacijas slēgtas.

Vairākos rajonos applūdušas galvenās ielas, kā arī pazemes garāžas. Vietām ūdens dziļums ielās sasniedz pusmetru. No ūdens cietuši arī Bērnu veselības centrs un Marijas Skladovskas-Kirī onkoloģijas centrs. Daudzviet uz elektrolīnijām sagāzušies koki, izraisot elektroenerģijas padeves pārrāvumus.

Kā Ir.lv noskaidroja Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā, nokrišņu zona, kas pēdējās dienās Latgalē atnesa pērkona negaisu un spēcīgas lietusgāzes, virzās uz Austrumiem prom no Latvijas. Tuvākās dienas līdz nākamās nedēļas vidum pārsvarā paies bez nokrišņiem, laikapstākļi mainīsies 10.jūnijā, kad gaiss iesils līdz +18..+23 grādiem, Dienvidu rajonos līdz +25 grādiem, un gaidāms pērkona negaiss.

Komentāri (23)

sesils 04.06.2010. 17.02

Nesen braucu pa Poliju , skati tiešām briesmīgi.Novēlu Polijai tikai to visu labāko.Šogad viņiem dažādu likstu jau tā papilnam.

+1
0
Atbildēt

0

keirakeira 04.06.2010. 16.43

Poļiem neveicas – plūdi, pali – viss pēc kārtas. Ja kaut 5tā daļa ūdens skartu Rīgu – mēs visi savās ikdienas gaitās varētu doties laivās/gumijaszābakos/ar glābšanas rinķiem.

Kaut vai atceroties, kā pagāšgad, jūlija vai augusta mēnesī, bija stipras, īslaicīgas lietusgāzes, kuru gala rezultāts bija tāds, ka uz A. Čaka ielas, vecā tipa tramvajiem, pirmais pakāpiens bija ūdenī. Ūdens līdz puscelim.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu