Turpina virzīt grozījumus likumā par budžetu • IR.lv

Turpina virzīt grozījumus likumā par budžetu

12
Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Saeima ar pārliecinošu vairākumu konceptuāli atbalsta budžeta iesniegšanu līdz 1.septembrim

Saeima ceturtdien ar pārliecinošu balsu pārsvaru konceptuāli atbalstīja opozīcijas rosinātos grozījumus likumā, kas paredz uzdot nākamā gada budžetu iesniegt Saeimā līdz 1.septembrim. Par likumprojektu balsoja 65 opozīcijas un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) deputāti, pret bija 33 pārējie koalīcijas parlamentārieši.

Grozījumus likumā iesnieguši Tautas partijas, LPP/LC un “Saskaņas centra” deputāti, tos atbalsta arī apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”. Opozīcija uzskata, ka sabiedrībai jādod tiesības zināt, kādi nepopulāri lēmumi to sagaida pēc vēlēšanām. Savukārt ZZS šo likumprojektu atbalstīja, lai arī uzskata, ka budžets būtu jāiesniedz nevis līdz 1.septembrim, bet gan līdz 1.oktobrim.

Patlaban likums paredz, ka budžets Saeimā jāiesniedz līdz 1.oktobrim, izņemot vēlēšanu gadu. Gadā, kad tiek ievēlēta jauna Saeima, budžets jāpieņem ne vēlāk kā četrus mēnešus pēc tam, kad tā izteikusi uzticību jaunajam Ministru kabinetam.

Komentāri (12)

andrisskrastins 03.06.2010. 12.58

Nu lai sporto. Ja godīgi, mani vairs tas neuztrauc. Vienotībai tāpat nāksies to visu skaidrot vēl un vēl, tāpēc to var pārvērst arī par efektu.

Man jau gan šķiet, ka ZZS cenšās šādā veidā tirgoties ar Vienotību, kaut ko izsist.

+3
0
Atbildēt

1

    www.vecamate.lv > andrisskrastins 03.06.2010. 13.38

    Jā, jā.. man arī šķiet- tas ir tirgus par hūtītes tēmu, vai vnk spēle ” uz vēlētāju”- kā mēs rūpējamies, prasam skaidrību..

    0
    0
    Atbildēt

    0

markonimarkoni 03.06.2010. 13.06

ZZS gaužām labi sanāk: – “Savukārt ZZS šo likumprojektu atbalstīja, lai arī uzskata, ka budžets būtu jāiesniedz nevis līdz 1.septembrim, bet gan līdz 1.oktobrim.”
– Par ko tad jūs ZZS maksājāt ar šo balsojumu. Vai arī jo projām lavierējat, lai nekaitinātu vienu un izpatiktu otram!?

+2
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 03.06.2010. 15.24

Vai, tikai tāds sīkums – steidzamību opozīcija šim likumam tomēr nedabūja. Tas parasti nozīmē, ka ātri viņš cauri neizies – mēdz gan būt arī izņēmumi. Iespējams, ka līdz ar to šis stāsts ir galā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu