Nosauc ZZS sarakstu līderus reģionos • IR.lv

Nosauc ZZS sarakstu līderus reģionos

39
Romāns Kokšarovs, F64

Grozījumu noraidīšana vēlēšanu likumā pagaidām kavē Lembergu kļūt par pirmo Rīgas sarakstā

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vēlēšanu saraksta līderi reģionos būs Gundars Daudze, Augusts Brigmanis, Jānis Dūklavs un Raimonds Vējonis, vēstī aģentūra LETA. Par Rīgas saraksta līderi vēl notiekot konsultācijas, jo Saeimas noraidījums īpašiem Vēlēšanu likuma grozījumiem liedz galvaspilsētā pirmo numuru piešķirt Ventspils mēram Aivaram Lembergam.

10.Saeimas vēlēšanās Kurzemē ZZS sarakstā pirmais numurs būs Saeimas priekšsēdētājs Daudze, Zemgalē – parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Brigmanis, Vidzemē – zemkopības ministrs  Dūklavs, Latgales vēlēšanu apgabalā – Vējonis.

Vidzemē ar otro numuru varētu startēt Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka. Kandidātu vidū būs arī bijušais Augstākās padomes deputāts un "Unibankas" vadītājs Andris Bērziņš. Latgalē ZZS sarakstā iekļauts arī svarcēlājs un Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs. Iespējams, šajā apgabalā no ZZS kandidēs agrākais Tautas partijas deputāts Jānis Klaužs, kas tagad parlamentā ir neatkarīgā deputāta statusā.

ZZS vēl konsultējas par Rīgas saraksta līderi. Ja Saeima būtu atbalstījusi izmaiņas Vēlēšanu likumā, kas ļautu pašvaldības deputātiem izvēlēties starp vēlētās vietvaras un parlamenta deputāta mandātu, tad pirmais numurs Rīgas vēlēšanu apgabalā būtu Ventspils mēram Aivaram Lembergam, vēstī LETA. ZZS gan neatklājot, vai Lembergs varētu piekrist kandidēt, jo šo lēmumu pagaidām zinot tikai viņš pats. Tradicionāli Rīgas vēlēšanu apgabalā ZZS nav plaša atbalsta, tādēļ apvienības meklējot spēcīgu kandidātu.

Pēc kandidātu vārdu publicēšanas Brigmanis aģentūrai LETA paudis sarūgtinājumu par to, uzsverot, ka ZZS deputātu kandidāti vēl nekur oficiāli nav apspriesti un oficiāli būšot zināmi tikai jūlijā. "Var būt, ka tie kandidāti arī būs, bet lēmums nav pieņemts," sacīja ZZS frakcijas līderis. Savukārt Dūklavs apstiprinājis, ka varētu būt deputāta kandidāts, lai gan oficiāls lēmums par to neesot pieņemts.

Komentāri (39)

andrisskrastins 03.06.2010. 22.19

Ironiskākais visā tajā ir tas, ka šī problēma atkristu pati no sevis, ja nebūtu diezgan paliels bars latviešu, kuram patīk kungs, kurš pamet drupačas. Tajā brīdī viņš kļūst par svētu un neaizskaramu. Vecā, iebojājusies plate par “sakārtoto Ventspili” kā “paraugu” sen nojukusi, bet viņi joprojām to atkārto.

Pretīgi un skumji to apzināties.

+16
0
Atbildēt

2

    austrisv > andrisskrastins 03.06.2010. 22.29

    Tas kungs no ZZs, kurš dzīvo pie jūras ir Dieva sodīts, jo ir ne tikai smagos noziegumos apsūdzēts, bet arī par saviem noziegumiem smagi sodīts, jo ir slims, pie tam smagi slms. runā , ka ar acheimera slmību. Par velti jau nebrauc uz Vāciju ārstēties.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > andrisskrastins 04.06.2010. 05.38

    Man tā šķiet, ka katras noziedzīgas personības slavināšana ir viena no tām latviešu nacionālajām īpatnībām jeb nacionālās identitātes raksturpazīmēm, par kuru nelietderību un negatīvo ietekmi uz tautsaimniecības attīstību runāja Sergejs Kruks.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 04.06.2010. 08.20

No civilizētām valstīm (kāda es tomēr ceru ir arī Latvija, nu vismaz puslīdz) Latvija laikam ir vienīgā, kur parlamenta vēlēšanās kandidē cilvēks, par kura darbībām ir ierosināta krimināllieta. Vēl vairāk- šim cilvēkam tāds pavērsiens neliek justies kaut mazliet nekomfortabli, jo pretējā gadījumā (kā tas ir civilizētās valstīs) viņš būtu pats (minimums) uz izmeklēšanas laiku atteicies no mēra amata. Ā, nē- ir vēl itāļu Berluskoni, par kuru kāds komiķis reiz teica: “Ikreiz, kad Berluskoni pasmaida, kādam eņģelim piemetas gonoreja.” Stilīga kompānija- Lembergs un Berluskoni… Man ne reizi vien ir bijis kauns par savu valsti, bet ja Lembergs tiks Saeimā vai pasargdies kļūs par ministru… Nezinu. Tas sagraus pēdējās ilūzijas par veselā saprāta klātbūtni latviešu genofondā.

+7
-1
Atbildēt

1

    girts_gansons > daina_tabuna 04.06.2010. 18.54

    Ne jau tikai cilvēks , bet rādās ka sarakstus sniegs arī partijas, kuru reputāciju tiesa nav “notīrījusi”.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 04.06.2010. 09.09

Saņemās, ZZS! Nav ne pirmā, ne pēdējā reize, kad likums ir jāmaina šauru interešu labā. Vai tad nevar novienoties ar SC, TP un LPP/LC par to, lai panāktu sev tīkamu rezultātu? Vai tad cinisms nav nobriedis jūsos?
PAR LABI APZAGTU LATVIJU!

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu