Vāgners atkal Rīgā • IR.lv

Vāgners atkal Rīgā

30

Gētes institūtā Rīgā skatāma Baireitas mākslinieka Matiasa Ozes karikatūru un ilustrāciju izstāde par Riharda Vāgnera laiku Rīgā (1837-1839) "Rienci, lasis un kaviārs".

Oze attēlo epizodes no Riharda Vāgnera dzīves Rīgā, par pamatu izmantojot biogrāfijas, vēstules un citus literāros atradumus.

Oze jau aptuveni 15 gadus pievērsies kritiskai Vāgnera karikatūras veidošanai, atspoguļojot komponista dzīvi, personību, raksturu un daiļradi, kā arī Baireitas festivāla norises.

Karikatūrista Ozes izpratnē tā ir neizsmeļama tēma. Viņa darbu izstādes notikušas Baireitā, Leipcigā, Berlīnē, Vāgnera muzejā Lucernā (Šveicē), Loengrīna namā Graupā un "Palazzo Albrizzi" Venēcijā.

Vāgners Ozes karikatūrās lielākoties parādās dīvaini pozicionēts laikmetīgās ainavās vai vietās, kur notiek kuriozi atgadījumi. 

Darbos izmantotā tehnika: parasti zīmulis, akvareļkrāsas, krāsainie zīmuļi un nereti arī kafija, kas pirkta tikai "godīgās tirdzniecības" ("Fare Trade") sistēmā.

Matiass Oze dzimis 1959.gada 13.jūnijā Meiningenē, Tībingenā, darbojas kā karikatūrists un ilustrators dažādās nozarēs aptuveni 20 gadus.

Izstāde bez maksas apskatāma līdz 18.jūnijam un no 19.jūlija līdz 22.augustam Torņa ielā 1 (ieeja no Klostera ielas), ziņo aģentūra LETA.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu