Veismane: man sava profesionalitāte nav jāpierāda • IR.lv

Veismane: man sava profesionalitāte nav jāpierāda

20
Jānis Saliņš, F64

Valsts kancelejas vadītāja pārliecināta, ka kanceleju kritizē tie, kas vēlas vāju premjeru

Valsts kancelejas vadītāja Gunta Veismane otrdien intervijā “Neatkarīgajai” pauž pārliecību, ka no politiķiem atkārtoti izskanējusī ideja likvidēt Valsts kanceleju ir saistīta ar Valsts kancelejas īstenoto valsts pārvaldes funkciju izvērtēšanu.

“Domāju, ka visdrīzāk nepatika pret Valsts kancelejas vadību ir saistīta ar nepatiku pret tām kancelejas funkcijām, kas zināmā mērā stāv pāri citu ministriju funkcijām. Nevienam nepatīk augstāka iestāde, kura var kontrolēt, pārbaudīt, ieteikt,” saka Veismane, atgādinot, ka pēdējā gada, pusotra gada laikā ir pieņemti sāpīgi lēmumi un arī nākamgad tikšot izvērtētas valsts pārvaldes funkcijas. “Naivi cerēt, ka visiem tas patiks,” piebilda Veismane.

Pēc Veismanes teiktā, ja tiktu likvidēta Valsts kanceleja, pazeminātos valdības lēmumu kvalitāte. Kā izsakās Veismane, bez Valsts kancelejas, premjers ir kā bez rokām. “Cik stipra ir Valsts kanceleja, tik stiprs ir Ministru prezidents,” uzsver Veismane, norādot, ka par Valsts kanceleju kā nevajadzīgu premjera aparātu, runā tie, kam izdevīgs vājš, nevis stiprs premjers.

Veismane intervijā arī pauž pārliecību par savu profesionalitāti. “Bet jāsaka – es ar' neesmu saulstariņš. Man ir liela pieredze, un domāju, ka man nevienam sava profesionalitāte nav jāpierāda. Ja esmu pārliecināta par vienu vai otru darbību, tad savu viedokli atklāti paužu. Droši vien arī tas ne visiem ir pieņemami,” saka Veismane.

Komentāri (20)

Una Grinberga 01.06.2010. 09.25

Nenoliedzami Veismane ir labi informēt par valsts aparātu un zina ļoti daudz par procesiem un funkcijām, bet par to profesionalitāti un vēlmi veikt pārmaiņas gan varētu strīdēties. Viņa ir tā, kas ir bijusi pie valsts aparāta audzēšanas kopš 2000.gada un tas absolūti nozīmē to, ka viņa nebūs no tiem, kas efektivizēs un optimizēs, kā to vajag pašreizējai situācijai. Viņa ir viens posms sistēmā un cilvēks, kas ir “sistēma”, nevar paskatīties uz sevi no malas. Ir jānāk cilvēkam, kas ar svaigu skatienu spēj objektīvi veikt pārmaiņas!

+8
0
Atbildēt

0

austrisv 01.06.2010. 10.10

Bet kaut kas jau nav kārtībā ar Valsts kanceleju, ja ierēdņi, kuri tur darbojas, nestrādā pilnu darba laiku, bet pamanās piepelnīties citur!
Par Veismanes spēju pastāvēt tik ilgi šajā iestādē, var tikai pabrīnīties, jo šis cilvēks tiešām ir spējīgs visiem piemēroties!

+7
-1
Atbildēt

4

    ievuliitis > austrisv 01.06.2010. 10.35

    Gudrīti, piebilde – objektīvitātes labā.
    Esmu dzirdējusi, ka Baiba Pētersone un vēl kāds “censonis” tā darbojās. Vai ir informācija, ka Veismane mēnešiem ir bijusi bezalgas atvaļinājumā un piepelnījusies citur?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > austrisv 01.06.2010. 11.34

    Ja Veismane šo taktiku neizmanto, tad atvainojos par nekompetenci :(

    0
    0
    Atbildēt

    0

    markonimarkoni > austrisv 01.06.2010. 14.18

    Veismanes k-dzes deklarācijā norādīts, ka vēl bez darba valsts kancelejā, pilda algotu darbu Latvijas Universitātē, lasot lekcijas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > austrisv 01.06.2010. 10.20

    Ja cilvēkam nav sava redzējuma, ideju un personīgā viedokļa nākas pielāgoties. Es ar brīnos par to ka valsts kancelejas vadītāja spēj ļoti daudz piepelnīteis ārpus darba ņemot visādus bezalgas atvaļinājumus, tas ar norāda ka viņai īsti nav ko darīt, normāli šādā amatā būtu strādāt virsstundas!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

itommy_ 01.06.2010. 09.44

Ja man prasītu, ar ko sākt, es izveidotu starpministriju un starpresoru korporatīvo tīklu. Droši vien tas būtu uz Microsoft produktu bāzes, kuri lieliski savstarpēji savietojas un labi darbojas, atšķirībā no kaut kādu pašmāju klasesbiedru un šoferu dēlu entuāzistiskiem smērējumiem no nulles. Valsts korporatīvā tīkla galvenais uzdevums būtu veidot dienesta komunikāciju starp darbiniekiem (posteņiem) tā, lai tur, kur drīkst, maksimāli ir plaša horizontālā piekļuve, bet principā visām neslepenajām interakcijām būtu jābūt izsekojamām jebkuram interesentam caur publisku interfeisu. Lai šādu korporatīvu tīklu izveidotu, jābūt cilvēkam ar ļoti gudrām smadzenēm un faktiski lielā mērā to var izdarīt tikai, strukturāli modernizējot un sistematizējot visu valsts parvaldi. Un te nu arī ir tās strukturālās reformas – kad viens gudrs arhitekts sakārto sistēmu tā, ka tā klūst funkcionāli efektīva, saprotama un kļūst iespējams uzlikt to uz IT reālai darbībai.

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu