Ušakova padomnieks pārkāpj noteikumus autostāvvietās • IR.lv

Ušakova padomnieks pārkāpj noteikumus autostāvvietās

20
Ieva Čīka, LETA

Pēc īpaša mēra lūguma Dzanuškānam piešķirta Iekšlietu ministrijas autostāvvietu atļauja

Rīgas mēra Nila Ušakova ārštata padomnieka juridiskajos jautājumos un zvērināta advokāta Jāņa Dzanuškāna privātās automašīnas logā redzama ne vien Rīgas domes darbinieka autostāvvietas atļauja, bet arī līdzīga Iekšlietu ministrijas izsniegta atļauja, kas pienāktos tikai šīs iestādes darbiniekiem. Par to svētdien vēstīja Latvijas televīzijas raidījums “De facto”.

Žurnālistu rīcībā nonākušas arī fotogrāfijas, kas pierāda Dzanuškāna auto stāvēšanu neatļautā vietā. Turklāt tas nofilmēts maksas stāvvietā, par kuras izmantošanu nav samaksāts. ''Rīgas satiksmes'' kontrolieri gan neesot steigušies Dzanuškānu par to sodīt, informē ''De facto''.

Iekšlietu ministrijas (IeM) īpašās atļaujas pienākas tikai tās darbiniekiem un atļauj stāvēt pie visām IeM padotības iestādēm. Tā kā Dzanuškāns nav IeM darbinieks, tādai atļaujai viņam nevajadzētu būt. Kā noskaidrojis “De facto”, pēc īpaša Rīgas mēra lūguma dome rakstījusi iesniegumu IeM, lai Dzanuškānam šādu caurlaidi piešķirtu. Vaicāts, kādi īpaši pienākumi Dzanuškānam kā mēra ārštata padomniekam veicami IeM iestādēs, zvērinātais advokāts atbildējis izvairīgi, vien sakot – tie ir “daudz un dažādi”, saistīti ar viņa darbību kā mēra padomniekam, nevis kā advokātam.

“De facto” rīcībā nonākusi fotogrāfija, kurā redzams, ka Dzanuškāns ar IeM caurlaidi novietojis auto Aizsardzības ministrijai paredzētajā stāvvietā tieši zem viņa advokāta biroja logiem. Sākumā Dzanuškāns šādu faktu noliedzis, bet pēc foto aplūkošanas atzinis, ka katram gadās kļūdīties.

Pirmdien, 24.maijā, “De facto” filmēšanas grupa fiksēja Dzanuškāna auto novietotu maksas stāvvietā netālu no Rīgas domes, par ko mēra padomnieks nebija samaksājis. ''Rīgas satiksmes'' (RS) kontroles dienests nav ieradies sodīt pārkāpēju, jo todien darbā bijuši vien pieci kontrolieri. RS informē, ka Dzanuškāna auto iepriekš bloķēts sešas reizes. Īpaši saudzējošu attieksmi pret mēra padomnieku kontroles dienestā gan nolieguši.

Kā liecina ziņu arhīvi, pirms dažiem gadiem Dzanuškāns izcēlās ar neētisku rīcību, būdams premjera Aigara Kalvīša (TP) padomnieks. Pēc viņa rīkojuma Ministru prezidenta biroja ierēdne nosūtīja elektronisko pastu ministriem, lai saskaņotu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam sniedzamās atbildes par valdības pašas sev nelikumīgi pielemtajām prēmijām. Taču pēc informācijas nokļūšanas žurnālistu rīcībā Dzanuškāns noliedza, ka būtu uzdevis sūtīt šādu ziņu un piedēvēja šo iniciatīvu padotajai darbiniecei.

Komentāri (20)

reksa 30.05.2010. 22.29

Kāds mērs, tādi padomnieki…

+9
-1
Atbildēt

0

shefere 30.05.2010. 23.18

Priecājos, ka kāds beidzot sāk par to runāt. Šitādu Dzanuškānu automobiļu darba dienās pilna Vecrīga un centrs, Dome no iedzīvotājiem ar RS starpniecību plēš septiņas ādas par iedzīvotāja kartēm, bet “trūcīgie” padomnieki un citi svojaki mētā savas dārgās ķerras kur iepatīkas. Kad bija caurlaižu sistēma, tad arī bija pilna vecpilsēta ar blatņikiem. Te var apskatīties mēra atbildi par speciālajām caurlaidēm vajadzīgajiem cilvēkiem- http://www.vecrigasbiedriba.lv/ Stila pērle un paraugs!

+6
0
Atbildēt

0

zz 31.05.2010. 09.58

Mjā..nekaunības, truluma un cinisma triumfs.Kas kopējs jebkuram, kas ir “pie varas”…acu priekšā iznirst biedri:burovs, ameriks, šlesers un citi.Absolūts truls cinisms!šite padomnieki baltos mersedesos uzskata, ka grābstīties ap stāvvietu automātu ir sviests un stulbums.Tieši tas pats domu gājiens, kas baķam tirgojot savu dzīvokli.Da viņi nemaksā neko, pat 20 santīmus viņiem “zapadlo” samaksāt.A cik maksā viņa rozā krekli un ikdienas frizūras….trula idiotu šluŗa…

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu