Lestenē atrod bērna galvaskausu, māte aizturēta • IR.lv

Lestenē atrod bērna galvaskausu, māte aizturēta

19
Agnese Gulbe, LETA

Lestenes pagastā 300 metru no mājas mežā atrasts nepilnus divus gadus veca puisēna galvaskauss

Tukuma novada Lestenes pagastā 300 metru no mājas mežā atrasts nepilnus divus gadus veca puisēna galvaskauss, atsaucoties uz Valsts policiju, ziņo BNS. Pārējās līķa daļas pagaidām nav izdevies atrast. Plašākus komentārus policija pagaidām nesniedz, taču norāda, ka aizdomās par noziegumu aizturēta 1981.gadā dzimusi sieviete, kura ir bojā gājušā māte.

Tukuma novada sociālā dienesta vadītāja Ina Balgalve sarunā ar BNS sacīja, ka ģimene, kurā audzis puisēns, kā riska ģimene ir bijusi sociālā dienesta redzeslokā un sociālais darbinieks ar to strādājis, tomēr plašāku informāciju par ģimenes apstākļiem Balgalve nevēlējas sniegt.

Kriminālprocess sākts par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības, slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Nav gan zināms, kā galvaskauss atdalījies no pārējā ķermeņa, ja reiz kriminālprocess sākts par atstāšanu bez palīdzības. Sietniece norādīja, ka lietā ir norīkota ekspertīze un notiek apstākļu noskaidrošana.

Pēdējos mēnešos dažādās vietās atrasti vairāki mīklaini miruši bērni un daļa no viņiem varētu būt nogalināti, atgādina BNS.

Komentāri (19)

dro 26.05.2010. 17.44

Manuprāt sabiedrība ir slima un, šļūcot pa Pleskavas ceļu, tā pazaudējusi pašsaglabāšanās instinktu. 20 gadus galvenā vērība pievērsta apgrozījumiem, cenām, reitingiem u.c. niekiem. Ja mājā nav dzirdami bērnu smiekli, tad ļaudis slīgst pesimismā, sākas vaidēšana un debesu dāvanu gaidīšana, lai varētu jautri nosist laiku. Žurnāli jūsmo par ballīšu karalieņu mākslīgajiem pupiem, TV šoviem un apbrīno, ja kāds īsā laikā iekļuvis miljonāru sarakstā un ņirdz par apkrāptu pensionāru, kuram veikls makleris atņēmis īpašumu. Tā kā paldies krīzei, varbūt, ka tā daudziem liks pārvērtēt …

+5
-1
Atbildēt

0

Sanita Jemberga 26.05.2010. 15.30

Lasot bērnam pasaku (un ne tikai brāļu Grimmu, bet arī ,piemēram, latviešu tautas) jums taču ir nācies „blēdīties” – pāršķirt lapu, izlaist vardarbīgo epizodi par šķēršanu, duršanu, kāršanu utt., sagudrot kaut ko citu vietā. Kas attiecas uz šausmām Grimmu pasakās, tad tas, ka viņi tām iedvesmojušies no sava laika kriminālhronikām, neesot tiesa. Tieši otrādi – apkopojot tautā dzirdētas pasakas Grimmi esot „ravējuši” briesmas no tām ārā, zināmā mērā nodarbojušies ar pieaugušo stāstu adaptāciju bērniem.
Par to es iedomājos tāpēc, ka runa šobrīd ir par Latvijas bērniem, kuriem neviens nelasīs pasakas, cenšoties pasargāt viņus no tur aprakstītajām nežēlībām. Pasakas viņiem nelasīs vispār. Jo lielākās šausmas un visaugstākā nežēlība ir notikusi tieši ar viņiem. Viņu vairs nav. Kopš šī pavasara.
27. martā policija Limbažos kādā dzīvoklī atrada mirušu zīdaini, kas bija ievietots ledusskapja saldētavā. Dzīvoklis tika pārmeklēts tāpēc, ka Valmieras slimnīcā bija nogādāta sieviete ar pēcdzemdību komplikācijām, taču nebija jaundzimušā. Pēc sākotnējās līķa apskates konstatēts – puisītis bija piedzimis dzīvs un vesels.
Tālāk. 8. aprīlī Liepājā meža masīvā atrasts jaundzimušas meitenītes līķis. 17. aprīlī pie ceļa Kuldīga – Saldus zem egļu zariem ietīts dvielī un ielikts polietilēna maisiņā atrasts jaundzimuša puisēna līķis. 30. aprīlī Jēkabpilī saimniecības ēkā atrasts astoņgadīgas meitenes līķis ar durtu brūci krūšu rajonā. Par slepkavību aizturēts meitenes tēvs. 25. maijā 300 metrus no mājas mežā atrasts nepilnus divus gadus veca puisēna galvaskauss. Aizdomās par noziegumu aizturēta bērna māte.
Šis ir vājprātīgi traģisks pavasaris Latvijai. Kaut kas tāds, ko nedrīkst pāršķirt kā grāmatas šausmīgāko lapu. Lai rādās murgi! Vispirms jau sociālajam dienestam, kura „redzeslokā” bijusi tā puisēna ģimene, kura galvaskausu nupat atrada netālu no mājas.

+6
-2
Atbildēt

6

    lailabidzane > Sanita Jemberga 26.05.2010. 16.07

    .
    Kāda zemē dzīvoja Sarkangalvīte. Viņa dzīvoja ar savu māmiņu un tētiņu. Māmiņa un tētiņš, kā jau tas apzinīgiem pavalstniekiem pienākas, bija čakli strādājuši,nodokļus maksājuši, un labticīgā tiesiskā paļāvībā bērnu pabalstam ticējuši. Tāpēc jau Sarkangalvīte, un arī mājiņa un kredītiņš tāpēc. Kā arī vecmāmiņa aiz meža.
    Bet tad atnāca Uzšķērdējs (citi to sauc par Nošņāpēju). Aldziņas nošņāpa. Pabalstus nošņāpa. Un uzšķēržot, atvainojos, nošņāpjot tā nogura, ka vajadzēja konsolidēt, tāpēc drusku piešķērda nodokļiem, drusku banku procentiem…
    Un tad, tas bija vēl pirms pašvaldību vēlēšanām, Sarkangalvīte devās pie vecmāmiņas.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > Sanita Jemberga 26.05.2010. 16.13

    .
    Nu, jā! Caur mežu pie vecmāmiņas. Nē, vilku viņa nesatika. Tas vilks jau bija nosprādzis. Vai nu nošņāpts, vai uzšķērsts. Bet ceļš bija tāls. Un Sarkangalvīte pie vecmāmiņas nokļuva pēc tām municipālajām. Labāk būtu mežā apmaldījusies, jo jūs jau zināt, kas bija pēc tam.
    Varētu jau to lappusi pāršķirt, varētu “pārmijas” uz tiem sociālajiem darbiniekiem, varētu…

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > Sanita Jemberga 26.05.2010. 16.19

    .
    Bet mēs jau dziedātājtauta! Un, kā mūsu kaimiņi saka “slovo iz pesnji nje vikinjesh”. Izmest nevar, bet atkārtot taču var. Tas jau nekas, ka tās bija pašvaldību, bet šīs būs parlamentārās. Tas jau nekas, ka toreiz pensijas. Var taču improvizēt, un pensiju vietā “padziedāt” ar budžetu. Jo “KĀ GAN VAR NESOLĪT?”!!!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    disassociative > Sanita Jemberga 26.05.2010. 16.30

    Brāļu Grimmu pasakas vispār ir šausmenīte. Savējiem nelasījām. Lasījām citas grāmatiņas, pārsvarā bērnu enciklopēdijas.
    Bet tendence šopavasar ar nogalinātiem bērniem ir šausminoša. Arī ar abortiem tas pats. Lai cik smagi nebūtu to teikt, bet sava daļa vainas jāuzņemas arī masu medijiem. Jā, ir krīze, bet vai tiešām visu vajag tik tumšos toņos pasniegt kā tas ir pēdējos pāris gadus? Jau tā nomāktiem ļautiņiem ar nestabilu psihi vēl grūtāk paliek pēc ziņu noskatīšanās vai preses izlasīšanas. Un aizpeld jumtiņš.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Sanita Jemberga 27.05.2010. 02.27

    Nez’ kāpēc dažiem atmiņa nesniedzas tālāk par 1-2 gadiem? Vai tā tāda dīvaina amnēzijas forma? Jo Sarkangalvīte jau nav vakar vai aizvakar tai zemē piedzimusi. Viņa piedzima laikā, kad Kampējs un Hūte un Buldozers kopā ar draugiem un dzīvespriecīgiem, uz citu rēķina tusēt mīlošiem jauniešiem, izzaga to valstiņu. Un tā kā ar to, ko chaklie māmiņa un tētiņš samaksāja nodokļos nepietika to apetītes apmierināšanai, tad pagrāba arī no tās naudiņas, ko māmiņa un tētiņš atlicināja savām vecum- un nebaltam dienām. Daudz vēl bija dažādu notikumu – kā valstiņas iedzīvotājiem uzgrūda divu kungu pasaulē taisītus parādus, un vēl ar norunu, ka kungiem par to labu naudiņu maksās ne tikai tētiņš ar māmiņu, bet arī Sarkangalvīte, kad paaugsies. Kad izskatījās, ka valsts teju-teju nogrims nometa pie kājām naivajiem pasaules lāpītājiem – tik un tā nekas jums nesanāks! Bet, kad – kā par brīnumu! kautkas valstī sāka kārtoties, pasauca Varbūt Kā Tā – lai padara baltu par melnu, bet melnu – par baltu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Sanita Jemberga 26.05.2010. 17.23

    Varbūt ka tā
    Ne varbūt, bet pilnīgi noteikti tu esi idiots. Pat 1941. gada aukstajā ziemā izsūtītie latvieši Sibīrijā savus bērnus neslepkavoja, un šādai degradācijai nav ne mazāka sakara ar krīzi tautsaimniecībā.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Smadzene 26.05.2010. 16.01

“Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.”

Šis gan ir smieklīgi. Bērniņš taču ir miris!

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu