Varšavas iedzīvotājiem iesaka gatavoties evakuācijai • IR.lv

Varšavas iedzīvotājiem iesaka gatavoties evakuācijai

32
AFP/LETA

Jau applūdusi daļa ceturtās lielākās Polijas pilsētas Vroclavas teritorijas

Polijas galvaspilsētas Varšavas amatpersonas ieteikušas iedzīvotājiem, kas dzīvo zemākās vietās Vislas upes tuvumā, gatavoties iespējamai evakuācijai, ziņo LETA-AFP. Ūdens līmenis Varšavā sasniedzis 7,8 metrus, kas ir augstākais līmenis pēdējo 60 gadu laikā. Eksperti baidās, ka ap Vislu būvētie īpašie zeme vaļņi, kas pasargā Varšavu no plūdiem, varēti neizturēt lielās ūdens masas.

Plūdu ūdeņiem pārraujot dambi, jau applūdusi daļa Polijas dienvidrietumos esošās valsts ceturtās lielākās pilsētas Vroclavas teritorijas, vēsta vietējā televīzija TVN24. Plūdu ūdeņu masu nav izturējis dambis uz Slenzas upes, kas ir Odras upes pieteka, izraisot plūdus Vroclavā.

Spēcīgo lietusgāžu izraisītie plūdi Polijā jau prasījuši desmit cilvēku dzīvības, un nodarījuši zaudējumus vairāk nekā 2,4 miljardu eiro jeb 1,7 miljardu latu apmērā. Nav gaidāms, ka ūdens līmenis sāks kristies agrāk par otrdienu.

Polijā plūdu skartajos rajonos šajās dienās strādā arī Latvijas glābēji. Pieci Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji-glābēji starptautiskās plūdu seku likvidēšanas vienības "BaltFloodCombat" sastāvā kopā ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem palīdz novērst plūdu radītās sekas, liecina LETA arhīvs.

Komentāri (32)

Driimeris 23.05.2010. 16.53

urbanizācija- būvējamies nedomājot par dabu… šeit rezultāti…
jūtu līdz cietušajiem :(
pie mums arī sabūvēti pilni polderi un palienes pļavas- tikai laika jautājums, kad piemēram Ikšķiles jaunā apbūve Daugavas krastā būs zem ūdens tā ka labi ja skursteņi būs redzami…

+2
-1
Atbildēt

0

Nils 23.05.2010. 15.23

Traki, pavisam traki.Par ko daba soda Poliju???

+1
-1
Atbildēt

1

    Gurķis, Viecha > Nils 23.05.2010. 18.16

    tu tiešām domā, ka daba tā ņem un izlemj kādu sodīt?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

murnieks112233 23.05.2010. 19.01

Uh smiešos, kad sāks applūst Baltezers, Jūrmala, Ķīpsala…tas laiks nav aiz kalniem…

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu