Kučinskim atkal uztic TP frakcijas vadību • IR.lv

Kučinskim atkal uztic TP frakcijas vadību

22
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Pēc aptuveni gada pārtraukuma pieredzējušais politiķis atgriežas TP frakcijas priekšgalā

Tautas partijas (TP) valdes un frakcijas kopsēdē ceturtdien vakarā Saeimas TP frakcijas vadītāja amatā apstiprināts deputāts Māris Kučinskis, Ir.lv apstiprināja partijā. Viņš vēl pirms gada pildīja šos pienākumus, taču tika atcelts no amata.

Jau vēstīts, ka Kučinska kandidatūra ieteikta, lai arī vēl pērn par nepietiekami asu partijas viedokļa paušanu viņš tika atcelts no Saeimas frakcijas vadības. Neoficiāla informācija liecina – tagad TP vadošie politiķi ir apmierināti ar agrākā frakcijas vadītāja darbu un uzskata, ka viņš veiksmīgi varētu pārņemt pašreizējās vadītājas Vinetas Muižnieces citādi organizēto un pozicionēto frakcijas darbu. Muižniecei, kas ceturtdien tika ievēlēta par Satversmes tiesas tiesnesi, izdevies panākt lūzuma punktu pēc frakcijas vadības pārņemšanas no Kučinska. “Toreiz viņš bija piespiests no visām pusēm, tāpēc bija nepieciešams šāds izrāviens,” skaidroja kāds TP politiķis.

Savukārt Kučinskis vēl ceturtdien pa dienu Ir.lv uzsvēra, ka pats netiecas pēc šī amata atgūšanas, jo šobrīd vada Saeimas Nacionālās drošības komisiju (NDK). “Esam iesākuši valstij vajadzīgas lietas. Manuprāt, darbs frakcijas vadībā nav apvienojams ar šīs komisijas vadību,” pauda Kučinskis. Tiesa, viņš atzina, – ja partija liks, viņš to darīs. “Es varu palikt, es varu iet par ministru vai vispār aiziet,” sacīja politiķis.

Kučinskim šobrīd – divas dienas pirms TP kongresa – arī neesot zināms, vai viņš vispār būs valdē. Tiesa, diez vai to zina arī citi iespējamie valdes kandidāti. TP prieksšēdētājs Andris Šķēle žurnālistiem trešdien atzina, ka esot izvēlējies dažādas kandidatūras valdei, bet pagaidām tās neatklās.

Komentāri (22)

ievuliitis 20.05.2010. 12.57

“…vēl pērn par nepietiekami asu partijas viedokļa paušanu viņš tika atcelts no Saeimas frakcijas vadības.”
Jā, iepriekšējā Dombura raidījumā pietiekoši pretīgs izskatījās. Tad jau būs izpelnījies atzinīgu Sarainā vērtējumu.

+4
-2
Atbildēt

0

aivars_silins 20.05.2010. 22.47

Viena rūdīta oranžā saprata, ka spēle zaudēta, un iekārtojās uz nākošajiem desmit gadiem labā robā. Droši vien tagad met krustus- cik labi, ka paspēju laicīgi notīties! Ļoti patika tas jauneklis, kurš pie Dombura forši parādīja politiķu (Rugātes un Mūrnieces)divkosību. Te tādi oskari var fanot par oranžiem, cik grib, finišs ir tuvu.

+1
0
Atbildēt

0

markonimarkoni 20.05.2010. 14.00

“Es varu palikt, es varu iet par ministru vai vispār aiziet,” sacīja politiķis. – izklausās pēc noguruša cilvēka. TP peripētijas arī vieņam līdz mielēm.
Aiziet – tas nemaz nebūtu slikti.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu