Budžetu tomēr var nākties sagatavot līdz 1.septembrim • IR.lv

Budžetu tomēr var nākties sagatavot līdz 1.septembrim

37
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Ar trešo reizi panāk virzību likumprojektam par budžeta iesniegšanu pirms vēlēšanām

Pret bija 34 koalīcijas un neatkarīgie deputāti. Atturējās 11 Zaļo un Zemnieku savienības deputāti, divi no šīs frakcijas balsojumā nepiedalījās.

Jau vēstīts, ka opozīcijas deputāti šādus likuma grozījumus bija iesnieguši arī divās iepriekšējās Saeimas sēdēs, taču tie tika noraidīti. Valdība iepriekš argumentēja, ka sasteigta budžeta tapināšana līdz septembrim neļaus tajā ņemt vērā nākamā gada makroekonomikas prognozes, kas precīzākas būs tikai gada trešajā ceturksnī.

Komentāri (37)

mary75 20.05.2010. 10.38

Nekas labs tas galīgi nav, ĀŠ nāk. saeimā jāiekļust jebkādiem līdzekļie, un visa tā budžeta pieņemšana izvērtīsies par AŠ priekšvēlēšanu kampaņu, un tas budžets būs jāpārskata tik un tā.
Totāla bezatbildība, pie kam valstij bīstama, no Āš + SC apvienības, tagad tas ir skaidri redzams.

+19
0
Atbildēt

0

ronalds_vuskans 20.05.2010. 10.41

Opozīcija negribot atzinusi Dombrovska un Repšes valdības prātu un varēšanu, kā arī apliecinājusi savu nespēju jēdzīgu budžetu sastādīt!

+16
0
Atbildēt

0

snjuu 20.05.2010. 10.45

Tieši šis gan būs “populisms” pirms vēlēšanām sabalsos visādu sviestu, lai ķertu vēlētāju virspusīgāk domājošo daļu, pēc vēlēšanām dabūs graizīt un taisīt no jauna. Pārcelt vēlēšanas prom no vasaras vismaz no šāda viedokļa bija diezgan aplami. Tad jau drīzāk varēja uz martu…

+9
0
Atbildēt

1

    daina_tabuna > snjuu 20.05.2010. 11.39

    Tādā gadījumā ir vajadzīgs papildinājums, ka budžetā (ja to izstrādā sasaukuma pēdējā gadā) drīkst grozīt tikai naudas sadalījumu starp ministrijām, bet nodokļu politikā grozījumi pieļaujami ne ātrāk kā pus gadu pēc jaunās Saeimas ievēlēšanas.

    Utopija. Zinu :-)
    Nevar piespiest likumu rakstītājiem uzrakstīt sev nelabvēlīgu likumu…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu