Afganistānā viegli ievainots Latvijas karavīrs • IR.lv

Afganistānā viegli ievainots Latvijas karavīrs

4
Lauris Nagliņš, LETA

Trešdien mūsu valsts kareivjus Afganistānā pirmo reizi apmeklē premjers Dombrovskis

Otrdienas vakarā Meimanā, Afganistānā, viens Latvijas kontingenta karavīrs, neuzmanīgi rīkojoties ar ieroci, guvis vieglus ievainojumus. Teju vienlaikus ar negadījumu trešdienas rītā savā pirmajā vizītē nemierīgajā valstī ieradies Ministru prezidenta Valdis Dombrovskis (JL).

Karavīram sniegta medicīniskā palīdzība, vēstī aģentūra LETA. Ievainojumi nav dzīvībai bīstami, un karavīra veselības stāvoklis ir stabils. Tuvākajā laikā viņš atsāks pildīt dienesta pienākumus, informē Aizsardzības ministrija. Ziņas par karavīra personību, medicīnisko diagnozi un ārstēšanos netikšot sniegtas, atsaucoties uz fizisko personu datu aizsardzību.

Tūlīt pēc negadījuma trešdienas rītā Afganistānā trīs dienu vizītē ieradās premjers, informē viņa preses sekretāre Līga Krapāne. Šī ir pirmā reize neatkarīgas Latvijas vēsturē, kad valdības vadītājs apmeklē Latvijas bruņoto spēku starptautisko operāciju ārvalstīs.

Latvija NATO vadītajā starptautiskajā operācijā ISAF Afganistānā piedalās kopš 2003.gada februāra. ISAF mērķis ir sniegt atbalstu Afganistānas valdībai stabilizācijas un atjaunošanas procesā. Pašlaik tur dien 177 Latvijas karavīri. Vēl nesen tika domāts par Latvijas kontingenta papildināšanu Afganistānā, tomēr finanšu trūkuma dēļ šo ieceri neapspriedīs līdz nākamajam gadam.

Ministru prezidents apmeklēs Latvijas lielāko kontingenta izvietojuma bāzi Meimanā, lai tiktos ar tajā dislocētajiem karavīriem. Viņš tiksies ar vietējās Fārjābas provinces vadību un apmeklēs  reģionālo ziemeļu pavēlniecību Mazārešarīfā. Afganistānas galvaspilsētā Kabulā premjeram plānota tikšanās ar Afganistānas prezidentu Hamidu Karzai. Ministru prezidents tiksies arī ar ISAF komandieri ģenerāli Stenliju Makristālu. Plānots, ka Dombrovskis varētu apmeklēt Latvijas operacionālās sadarbības padomnieku grupu, kas apmāca Afganistānas armiju šīs valsts austrumos.

Ministru prezidenta vizītes mērķis ir iepazīties ar situāciju Afganistānā, ņemot vērā, ka pašlaik notikumi šajā valstī joprojām ir būtisks starptautiskās sabiedrības dienas kārtības jautājums, turklāt Afganistānā notiek nozīmīgākā NATO īstenotā starptautiskā operācija, kam novirzīti lielākie alianses resursi. Latvijas delegācijā ir arī ārlietu ministrs Aivis Ronis un citas amatpersonas.

Komentāri (4)

AErnstreits 29.07.2010. 04.58

Buutu noshauts buutu viens muljkjis mazaak kas piedalaas shajaa tikai lielo naudas maisu vajadziigajam karam. Tieshaam briinos ka arii Latvija tur suuta saveejos. Nozheelojami!

0
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 20.05.2010. 10.47

to signemartisune
Visai šai misijai ir viens mērķis nosargāt pret Taleban Putina un Centrālāzijas diktatoru asiņainos režīmus. ASV un koalīcijas ar 9/11 provokācijas palīdzību, iegrūšana Afganistānā, bija lielā krievijas veiksme pēc Britu, Francijas un ASV izmantošanas WWI un WWII.

0
0
Atbildēt

0

nikolajs0305 19.05.2010. 18.07

par negadījumu nezinot lietas apstākļus neko nav iespējams komentēt. Bet V.Dombrovska vizīte ir apsveicama lieta. Domāju, lai arī tas ir tikai demonstratīvs pasākums gan jau uz vietas esošajiem karavīriem tomēr ir pozitīvs notikums – vismaz kāda ārēja sajūta, ka domās esam ar viņiem. Bet nu visa šī misijas lietas tomēr ir ļoti diskutabls jautājums. Par ko atbildēt var tikai tie, kas tur ir šobrīd vai jau ir pabijuši. Jo drošībā esot vispār ir man šķiet pat netaktiski spriedelēt par to – vai vajag un cik vajag? … vēlot veiksmi un izturību visiem, kas tur…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu