Ostas varēs ziedot • IR.lv

Ostas varēs ziedot

26
Dāvis Valbaks, F64

Prezidents izsludina Latvijas dalības “Expo” finansēšanas dēļ rosinātos likuma grozījumus

Valsts prezidents Valdis Zatlers izsludinājis grozījumus likumā par ostām, kas dod atļauju ostu pārvaldēm ziedot finanšu līdzekļus valstij. Šie grozījumi tika ierosināti pēc tam, kad radās vajadzības Rīgas brīvostas pārvaldes finansējumu piešķirt finansējumu Latvijas dalībai izstādē "World Expo".

Kā ziņo aģentūra BNS, izmaiņas likumā paredz, ka ostas pārvaldes finanšu līdzekļus drīkst īpašā kārtībā dāvināt vai ziedot valstij, arī valsts budžetam. Ja pret līdzekļu lietošanu neiebilst Saeimas un finanšu (nodokļu) komisija, par to izmantojumu lems valdība. Patlaban likumā ir noteikts, ka ostas pārvaldes finanšu līdzekļus var izmantot tikai ostas un tās infrastruktūras apsaimniekošanai un attīstīšanai.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, sniedzot viedokli par iespējām brīvostas pārvaldei piešķirt līdzekļus Latvijas dalībai starptautiskā konferencē, secinājis, ka ostas pārvaldei nav tiesiska pamata to darīt. Tas nozīmē, ka ostas pārvaldei ir saistošas likuma "Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu izšķērdēšanas novēršanu" normas, kas aizliedz pārvaldei dāvināt vai ziedot finanšu līdzekļus un mantu, izņemot normatīvos aktos īpaši paredzētus gadījumus.

Saskaņā ar likumu par ostām pārvalde līdzekļus var izmantot tikai ostas un tās infrastruktūras apsaimniekošanai un attīstīšanai, kā arī likumā noteikto funkciju izpildei atbilstīgi apstiprinātajai tāmei attiecīgajam gadam. Tāpēc, lai izmantotu Rīgas brīvostas pārvaldes līdzekļus Latvijas dalības organizēšanai starptautiskajā izstādē, šādiem izdevumiem bija jābūt paredzētiem pārvaldes finanšu līdzekļu izlietojuma tāmē 2010.gadam.

Žurnāls Ir iepriekš rakstīja, ka finansējuma kavēšanās dēļ ievilkās “Aerodium” iecerētā Latvijas paviljona būve šā gada “World Expo” izstādē Ķīnā.

Komentāri (26)

murnieks112233 14.05.2010. 15.35

…partijām…

0
0
Atbildēt

0

austrisv 14.05.2010. 14.13

Tad jau visas oligarhu partijas saņems brangus ziedomujus uz vēlēšanām. Vai te nav interešu konflikts, ko Ainār?!

0
0
Atbildēt

0

a2832728 14.05.2010. 10.00

vai tik kaads nebuus Vilniitim paluudzis lai shis nobremzee ostas daavinaajumu? :)

cik zinu tad ir veel vairaakas valsts kompaanijas kuraam ir uzkraati lieli liidzeklji kurus taas tur zinaamaas bankaas un sanjemt “otkatus” no bankjieriem. un visi dievojas “neko nevaram dariit, taadi likumi”. a likumus ta pashi sev par labu biezji ari pienjem…..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu