Aiztur negodīgus ceļu policistus • IR.lv

Aiztur negodīgus ceļu policistus

19
Lauris Vīksne, F64

Trīs kārtības sargi Carnikavā viltojuši alkometra rādījumus; viens prasījis kukuli

Drošības policija (DP) Carnikavā aizturējusi trīs ceļu policistus, kuri apsūdzēti par alkometra rādījumu viltošanu un kukuļņemšanu, vēstī aģentūra LETA. Viens no aizturētajiem atzīts par aizdomās turēto, un viņam piemērots drošības līdzeklis – aizliegums ieņemt amatus Valsts policijā un aizliegums izbraukt no valsts.

Kriminālprocess par iespējamu kukuļa pieņemšanu DP sākts jau 25.martā, bet ceļu policisti aizturēti 11.maijā operatīvā eksperimenta laikā, informē DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa. DP atklāja, ka kāds Valsts policijas Ceļu policijas darbinieks Carnikavā no autovadītāja pieprasījis un pieņēmis kukuli – 100 latus, lai nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka Ceļu policijas darbinieks viltojis alkometra rādījumu, to mākslīgi palielinot virs pieļaujamajām 0,5 promilēm. Ceļu policistu dienesta auto apskatē atrasti trīs alkometri, no kuriem divi it kā bija "norakstīti un iznīcināti", tāpēc vispār nedrīkstēja atrasties policistu dienesta mašīnā.

Minētais policists ir aizdomās turētais, pārējiem diviem pagaidām noteikts procesuālais stāvoklis – persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess. Visi trīs likumsargi strādāja vienā ekipāžā. Izmeklēšana turpinās.

Kopumā šogad aizdomās par korupciju aizturēti deviņi ceļu policisti, ziņo aģentūra BNS. Vairākums no viņiem strādājuši Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljonā.

Tikmēr Cēsīs aizturēts kukuļdevējs, informē Valsts policijas preses un sabiedrisko attiecību birojs. 9.maija naktī Rīgas ielā, Cēsīs, policija apturējusi automašīnas "Mercedes-Benz" vadītāju, kurš dzimis 1974.gadā un ir šīs pilsētas iedzīvotājs. Viņš atteicis satiksmes uzraudzības inspektoriem veikt ekspertīzi alkohola koncentrācijas noteikšanai uz vietas, tāpēc nosūtīts ekspertīzes veikšanai uz Cēsu klīniku.

12.maijā vadītājs policistiem piedāvājis kukuli, lai tiktu pārrakstīts dienesta ziņojums, mainītas liecības un viņš netiktu saukts pie administratīvās atbildības. Nākamajā dienā operatīvā eksperimenta laikā šoferis ar starpnieka palīdzību policistiem mēģinājis nodot 100 latu kukuli un aizturēts.

7.maijā Valmieras rajona tiesa kādam dzērājšoferim par 300 latu piedāvāšanu policistiem, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, piesprieda cietumsodu uz septiņiem mēnešiem.

Komentāri (19)

disassociative 14.05.2010. 12.01

Man reiz līdzīga situācija bija Skrīveros uz Daugavpils šosejas. Apturēja ceļu poliči, lika pūst trubiņā un rezultāts bija virs pieļaujamā, neskatoties uz to, ka biju pilnīgi skaidrā. Pieprasīju veikt asins analīzes. Uz to man atbildēja, ka samaksāt būs ātrāk un lētāk. Piezvanīju savam advokātam, kurš palūdza iedot klausulīti policim, kas mani bija apturējis. Pēc pāris minūšu sarunas policis man atvainojās, mīļi palūdza, lai es par šo mazo starpgadījumu aizmirstu un palaida mani braukt. Tā ka uzmanieties, ļaudis, šī ir sistēma nevis starpgadījums.

+15
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 14.05.2010. 13.19

Ja tā notiek, kā cilvēki saka, tad kukuļus ir nomainījusi vienkārša krāpšana. Tā sacīt, ja cilvēks ir saslimis ar liekas naudas un otrās algas izsišanu, tad grūti viņu no tā izārstēt.

+7
0
Atbildēt

0

a2832728 14.05.2010. 13.39

ik pa briidim ir gadijies ka policists meegjina ar nepareizu alkometru iebiedeet, bet tad kad esmu gatavs braukt uz ekspertiizi tad vienmeer ir palaidushi valjaa.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu