Putnu dienas Papē • IR.lv

Putnu dienas Papē

25
Lauris Vīksne, f64

Papes dabas parkā šodien viesu nams "Pūķarags" organizē "Putnu dienas 2010", kuru laikā apmeklētājiem būs iespēja iepazīt Papes dabas parka putnu sugu daudzveidību, piedaloties putnu vērošanas ekskursijā, ziņo aģentūra LETA.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja izstaigāt dabas parka takas, sacenšoties par vērīgākā "Putnu dienu" dalībnieka godu, uzzināt par putniem vairāk, ieklausoties pieredzējuša speciālista – Latvijas Dabas muzeja vecākā ornitologa un ziemeļu gulbju pētnieka Dmitrija Boiko – stāstījumā, kā arī iemēģināt roku putnu būrīšu izgatavošanā.

Putnu dienu laikā būs apskatāma arī Latvijas Dabas muzeja veidotā Papes dabas parka putnu ekspozīcija, kā arī varēs aplūkot dabas fotogrāfa Edgara Lediņa fotografēto putnu izstādi.

Papes dabas parkā kopumā mīt 278 putnu sugas, no kurām 84 ir Latvijā, bet 69 – Eiropā retas un aizsargājamas sugas. Putnu vērotājiem Papes ezera apkārtnē var paveikties ieraudzīt arī griezi, kas ir pat pasaules mērogā apdraudēts putns. Papes dabas parks ir viena no labākajām putnu vērošanas vietām Latvijā, kur ar Pasaules Dabas fonda atbalstu uzstādīti vairāki putnu vērošanas torņi un slēpņi.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu