Latvijas Bankas padomei iesaka konsultantu advokātu • IR.lv

Latvijas Bankas padomei iesaka konsultantu advokātu

34
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Rimšēvičs līdz ar trīs līdzšinējiem locekļiem virza bijušo "Latvijas kuģniecības" padomes locekli

Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs vērsies pie Saeimas frakcijām ar lūgumu LB padomes locekļu amatos apstiprināt trīs no četriem pašreizējiem padomes locekļiem, jaunam pilnvaru termiņam nerosinot pārapstiprināt līdzšinējo LB padomes locekli Hariju Bušu, liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija.

2.jūlijā beidzas sešus gadus ilgais pilnvaru termiņš padomes locekļiem Arvilam Sautiņam, Bušam, Leonīdam Gricenko un Aivaram Skopiņam. Jaunam pilnvaru termiņu Rimšēvičs rosina Saeimu apstiprināt Gricenko, Sautiņu un Skopiņu, kā arī izvirza jaunu kandidatūru – advokātu un līdzšinējo LB konsultantu Pēteri Putniņu. "Lietišķā Diena" raksta, ka Putniņš nāk no Ventspils mēram Aivaram Lembergam lojālo loka.

Kā liecina Putniņa CV, kopš 2005.gada viņš darbojies Zvērinātu advokātu kolēģijā, kā arī sniedzis konsultācijas LB vadībai, pārstāvējis LB intereses dažādās darba grupās. Savukārt no 2005. līdz 2008.gadam Putniņš bijis akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” padomes loceklis. Pirms tam viņš bijis LB juridiskās pārvaldes vadītājs.
LB padomē ir vēl divas locekles – Vita Pilsuma un Valentīna Zeile, kurām pilnvaru termiņš beigsies nākamā gada martā.

Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš skaidroja, ka Saeimai būs jābalso par tiem LB kanidātiem, ko izvirzījis LB prezidents. Balsojums ir aizklāts, ja kāds to pieprasa, iespējams, ar vēlēšanu zīmēm. Lēmums tiek pieņemts ar vienkāršu balsu vairākumu, savukārt, ja kāds kandidāts tiek noraidīts, tad Rimšēvičam būs jāvirza jauns kandidāts.

LB padomes locekļi ir pilna laika noslodzes darbinieki – papildus monetārās politikas jautājumiem katram īpašā pārraudzīšanā nodota kāda no LB darba jomām – finanšu stabilitātes analīze Latvijā un Eiropas Centrālo banku sistēmas ietvaros, banknošu un monētu emisijas nodrošināšana, maksājumu sistēmu darbība, finanšu statistikas datu un Latvijas maksājumu bilances sagatavošana, u.c.

Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Ir.lv vēl nevarēja pateikt, vai atbalstītu Rimšēviča ieteikumu. “Jāvērtē, vai vēlreiz apstiprināt esošos vai būtu jāmeklē citi,” pauda Brigmanis. Vienlaikus politiķis atzīmēja, ka ZZS vienojusies jautājumos par amatpersonu apstiprināšanu, īpaši slēgtajos balsojumos, vairs neuzlikt vienotu frakcijas balsojumu, bet gan brīvu. “Katrs deputāts var balsot, kā uzskata par pareizu,” pauda Brigmanis.

Saeimas partijas “Jaunais laiks” (JL) frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis sacīja, ka JL frakcija tiksies ar LB padomes locekļiem un pēc tam lems par atbalstu viņiem.

Komentāri (34)

janisholsteins 13.05.2010. 14.21

Kāpēc nav neviena makroekonomista? Par LB padomes algām varētu atļauties piesaistīt kādu no MIT/Harvardas vai Čikāgas, vai arī kādu no Eiropas labajām skolām. Lielie makroekonomisti gan Rimševičam tik ļoti nepatīk, jo viņa paša makroekonomikas likumi ir ‘savādāki’ :)

+7
-1
Atbildēt

0

a2832728 14.05.2010. 09.21

Harijs Buss, cik es vinju personigi pazistu, ir godpraatiigs un uzticams Latvijas pilsonis. Par to Lembergam pietuvinaato man nav informaacijas.
Bet tieshaam kaspars parezii saka – vai tad nav veel kaads labs muusu vai aarzemju specialists nevis muusu “kabatas mafijas” kandidaats?!

+2
0
Atbildēt

0

mary75 14.05.2010. 08.52

Runā, ka Rimševics kredītu mājas iegādei paņēmis taisni pirms pašas krīzes sākuma, kad tie gudrākie ekonomisti jau pilnā sparā runāja, ka tā virtualā sistēma ar to uzpūsto burbuli tūlīt tūlīt sabruks, ja tā ir taisnība, tad par Rimševica kā valsts galvenā baņķiera spējām stipri jāšaubas.

0
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > mary75 14.05.2010. 10.12

    Es gan atceros, ka Rimševics jau gadiem pirms brīdināja par ekonomikas pārkaršanu, mudināja Kalvīti izstrādāt un pieņemt likumu paketi ekonomikas stabilizācijai.
    Par viņa privātiem kredītiem informāciju neesmu ievērojusi. Bet ģimenes apstākļi arī reizēm spiež neloģiskus lēmumus pieņemt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu