Visskaistākās top šeit • IR.lv

Visskaistākās top šeit

7
Livonia Print pārdošanas direktore Janīna Blūma par poligrāfiķi kļuvusi pašmācības ceļā, pirms tam viņa bija angļu valodas skolotāja. Foto — Mārtiņš Zilgalvis, F64
Sanita Jemberga

Latvijas tipogrāfijā Livonia Print drukā grāmatas, kas jau divus gadus godalgotas Zviedrijas skaistāko grāmatu konkursā

Maija diena pirms trim gadiem, kad Livonia Print tipogrāfijas pagalmā netālu no liel­­veikala Spice iebrauca 30 autofurgonu ar iespiedmašīnām, bija viena no laimīgākajām Janīnas Blūmas mūžā. 

Gadu pirms tam Janīna un norvēģis Tronds Ēriks Īzaksens bija pametuši tipogrāfiju Preses nams un, strādādami no rīta līdz vakaram pie papīriem apkrauta virtuves galda, zīmējuši sapni par savu tipogrāfiju. Tādu, kurā ir labākās iekārtas un kas spēj izpildīt augsta līmeņa drukas darbus. Tādu, kura var strādāt septiņas dienas nedēļā diennakts režīmā. Tādu, kurā ar klientu sadarbojas kā ar partneri un pret darbiniekiem izturas ar cieņu. Viņi nepadevās arī tad, kad trīs bankas viņiem atteica. Beigās dabūja gan kredītu, gan piesaistīja investīciju fonda naudu. 

Trīs gadus vēlāk Livonia Print ir modernākā tipogrāfija Latvijā, kas 99% savas produkcijas eksportē. Otro gadu tās drukātās grāmatas gūst godalgas Zviedrijas skaistāko grāmatu konkursā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu