Pirts un naktskluba krustojums • IR.lv

Pirts un naktskluba krustojums

4
Ar siltu sālsūdeni piepildīto tumšo Berlīnes spa Liquidrom telpu izgaismo prožektori visās varavīksnes krāsās un skan dīdžeja mūzika. Preses foto

Vāciešu aizraušanās ar publiskajām pirtīm nav nekas jauns. To Berlīnē pa pilnam. Tāpat kā naktsklubu

Taču Berlīnes Li­quidrom, par ko arvien biežāk dzirdu no paziņām, apvieno pa druskai no abiem.

Tā ir īstā vieta, kur mainīt savu priekšstatu par publiskajām pirtīm kā vecu un apaļīgu ļautiņu pulcēšanās vietu – pārāk trūcīgu, lai plunčātos pa vannu paši savās mājās. Liquidrom baseins vairāk atgādina naktsklubu. Ar siltu sālsūdeni piepildīto tumšo telpu izgaismo prožektori visās varavīksnes krāsās. Līdzās baseinam aiz stikla sienas ir dīdžeja pults, pa stūriem mīlinās dažādu dzimumu kombināciju pārīši, un nedēļas nogalēs spa atvērts līdz pat vieniem naktī. Relaksējoša mūzika, kas skan arī zem ūdens, variējas no vieglas elektronikas līdz pat džezam. Vislabāk to izbaudīt, apguļoties uz muguras un iegremdējoties līdz ausīm siltajā sālsūdenī, kas izolē ūdens šļakstus un apkārt skanošās sarunas. Tikai jāuzmanās, lai nejauši neuzdreifētu virsū kādam kaislīgam pārītim.

Spa centrā ir arī somu un turku pirts, neliels silta ūdens baseins zem klajas debess, kam apkārt izliktas milzīgas sveces, un bārs. Izņemot baseinu, kur peldkostīms jāvalkā obligāti, visur citur, kā jau tipiski Vācijai, neviens no sava kailā ķermeņa īpaši nekautrējas. Ieskatoties Liquidrom mājaslapā, iespējams jau iepriekš noskaidrot, kāda mūzika kuru dienu skanēs, kā arī uzzināt par dzīvās mūzikas vakariem sveču gaismā. Četras stundas spa maksā ap 20 eiro, taču jāņem vērā, ka par dzērieniem vai masāžu nāksies maksāt atsevišķi. Un tas nebūs lēti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu