Maigā Krievija • IR.lv

Maigā Krievija

9
Aivars Ozoliņš

Kremlis var sasniegt jau 2005.gadā formulētos politikas mērķus Latvijā

Pieņemts uzskatīt, ka Lat­vi­jas un Krievijas attiecību «normalizēšanās» priekšnoteikums būtu Kremļa gatavība atzīt «okupācijas faktu». Ja tas ir kritērijs, tad varam secināt, ka šīs attiecības strauji normalizējas. Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs nupat ir nodēvējis PSRS par totalitāru režīmu un nolamājis Staļinu par diktatoru. Līdz ar to viņam nebūtu problēmu arī atzīt, ka diktatori nerespektē kaimiņvalstu suverenitāti.

Problēma būtu Latvijas sabiedrībai un politiķiem: ko nozīmētu «normālas» attiecības, kad Krievijas prezidents būtu pateicis, ka, nu, jā, PSRS savulaik anektēja vai inkorporēja vai, ja jums tik svarīgs tieši šis vārds, varat teikt – «okupēja» Baltijas valstis?

Baltijas valstu okupācijas atzīšana Medvedeva ieskatā diezin vai būtu pretrunā ar Maskavas propagandas vēstīto par šo valstu un pārējās Eiropas atbrīvošanu, kas ir ap 9.maiju būvētās jaunās valstiskās ideoloģijas pamatā. Tieši tāpat, kā ar šo ideoloģiju nav pretrunā arī «diktatūras fakta» atzīšana.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu