Kalendārs • IR.lv

Kalendārs

4

Kultūras un izklaides notikumi

 

FOTO. VIETAS, KURĀS ES NEFILMĒŠU
No 13.maija Latvijas fotogrāfijas muzejā savu melnbalto fotogrāfiju izstādi demonstrē kinooperators Gints Bērziņš. Melnbaltā ainavu un skatu kolekcija veidota kopš 2007.gada. «Filmu ražošanā ir skaists aktivitāšu posms – vietu meklēšana. Daudzas no tām ir maģiskas, tām piemīt aizdomīga noskaņa,» saka fotogrāfs. Gints Bērziņš bildē kopš 80.gadu sākuma. Viņš ir saņēmis daudzus apbalvojumus, to skaitā Latvijas Nacionālā filmu festivāla balvu Lielais Kristaps kā labākais spēlfilmas operators 2003. un 2007.gadā.
www.fotomuzejs.lv

KONCERTS. ASV EIROPAS ARMIJAS ORĶESTRIS UN KORIS
Eiropas tūres ietvaros šim muzikālajam kolektīvam Latvijā notiks divi koncerti – 14.maijā Dzintaru koncertzālē un 15.maijā Jelgavas kultūras namā. Koncertu pro­grammā atzītu komponistu klasiskās un populārās mūzikas skaņdarbi. Armijas koris ir slavens ne tikai ar izcilu skanējumu, bet arī ar savu dejotprasmi. Koncertā Jūrmalā tiks izpildītas dažādas populāras dziesmas, Ņūorleānas džeza skaņdarbi un 60. un 70.gadu mūzika. Savukārt koncertā 15.maijā Jelgavas kultūras namā orķestris un koris spēlēs krievu komponistu, Geršvina un Džona Filipa Souzas, kā arī citu ievērojamu komponistu skaņdarbus. Ieeja abos koncertos bez maksas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu