Basketbola deflācija • IR.lv

Basketbola deflācija

3

Pesimisti teiktu, ka no Latvijas basketbola spozmes nekas daudz nav palicis: nepiepildītas zāles, maksātnespējas procesi, nožēlojama bilance starptautiskajās spēlēs un neskaidra nākotne valstsvienībām. Optimisti apgalvo: lai gan basketbola kokam augšējie zari izskatās apkaltuši, sakņu sistēma esot gana dzīvelīga

Kamēr ekonomisti brīnās par preču un pakalpojumu cenu kūtro lejupslīdi, Latvijas basketbols var lepoties ar ļoti strauju deflāciju. 2008.gadā valsts vīriešu čempionu tituls kluba Barons saimniekiem izmaksāja aptuveni divus miljonus eiro. Ja līdz zeltam izdosies aizsniegties arī šogad – un finālsērijā pret VEF Rīga, kas norisināsies vismaz līdz 18.maijam, tas nav neiespējami -, par šo prieku būs samaksāts desmit reižu mazāk.

TAUPĪGIE BARONI
«Dzīve visu saliks pa vietām, un agri vai vēlu Latvijas basketbolistu cenas nokritīs līdz reālajam līmenim,» uzņēmējdarbībā septiņus sāls pudus apēdušais Barona prezidents Ivo Zonne vairākkārt uzsvēris ekonomikas likumu neizbēgamo un svētīgo ietekmi uz norisēm basketbola saimniecībā. Viņš atsaka oficiālu interviju, jo nevēloties lieku ažiotāžu, tomēr neslēpj gandarījumu, ka vispārējo krīzi izdodas pārdzīvot ar minimāliem līdzekļiem.

Kluba neseno vērienu raksturo trīs gadu līgums ar Latvijas līmeņa superzvaigzni Armandu Šķēli par vairāk nekā 20 000 eiro mēnesī. Tiesa, šādu dāsnumu nevarēja nosaukt par ļoti tipisku kluba praksi, jo basketbola vidē baroni pazīstami ar turēšanos pie principa – nepārmaksāt. Šādas pieejas dēļ treknajos gados daudzi latviešu basketbolisti izvēlējās citu klubu piedāvājumus. Taču krīze pamatīgi sašaurinājusi darba tirgu, un šosezon zilibaltajos formas tērpos spēlē vairāki, kuri iepriekš Baronam devuši kurvīti – Uvis Helmanis, Aigars Vītols, Ivars Timermanis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu