8 populārākie komandu sporta veidi • IR.lv

8 populārākie komandu sporta veidi

5

1. Futbols. Ķīnā dzimusī spēle tagad ir populārākais sports vismaz 93 valstīs, kurās kopumā dzīvo divi miljardi cilvēku. Aizraujošākais un ienesīgākais notikums, protams, ir FIFA pasaules kauss. Šāgada izcīņa pēc nepilna mēneša sāksies Dienvidāfrikā, savukārt pirms četriem gadiem Vācijā notikušos mačus televīzija translēja 214 valstīs. Finālu starp Itāliju un Franciju noskatījās 700 miljoni.

2. Krikets. Populārākais sports Indijā, kas kā līdere iedzīvotāju skaita ziņā nodrošina arī iespaidīgu fanu loku (vienīgā problēma – uz 1,2 miljardiem iedzīvotāju ir tikai 130 miljoni televizoru jeb viens uz deviņiem). Šo spēli īpaši dievina arī Pakistānā, Bangladešā, Šrilankā, kā arī Lielbritānijā, Austrālijā un Dienvidāfrikā. Iepriekšējā pasaules kausa finālu starp Austrāliju un Šrilanku televīzijā noskatījās 400 miljoni.

3. Basketbols. Viens no populārākajiem sporta veidiem ASV, daudzās Eiropas valstīs un Ķīnā. Pasaulē populārākās līgas – Amerikas NBA – auditorija ir aptuveni viens miljards.

4. Beisbols. No amerikāņiem tas īpaši «pielipis» japāņiem, taivāniešiem, kubiešiem, venecuēliešiem un dienvidkorejiešiem. Nacionālās līgas darbojas 117 valstīs, bet pastāvīgā auditorija tiek lēsta ap pusmiljardu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu