SC vēršas prokuratūrā par 'Parex' restrukturizāciju • IR.lv

SC vēršas prokuratūrā par 'Parex' restrukturizāciju

20
Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Pēc pretrunīgo SC priekšlikumu noraidīšanas apvienība vēršas Ģenerālprokuratūrā par plāniem banku sadalīt

Apvienības “Saskaņas centrs” Saeimas frakcija vērsusies Ģenerālprokuratūrā, lūdzot izvērtēt “publiski pieejamo informāciju” par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem sakarā ar “Parex bankas” restrukturizāciju, Ir.lv informēja SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Kā norādīja Urbanovičs, SC satrauc kārtējā iespējamā afēra. Viņš gan uzsvēra, ka šādai SC rīcībai arī neesot nekāda sakara ar SC iesniegto priekšlikumiem likumā, kas tika noraidīti Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā. “Tam nav nekāda sakara,” sacīja Urbanovičs. Savukārt to, ka SC priekšlikumi un pašreizējā vēršanaš prokuratūrā varētu būt “Parex” akcionāru Valērija Kargina un Viktora Krasovicka interesēs, Urbanovičs nodēvēja “par meliem”.

“Analizējot pieejamo informāciju, frakcija vairākkārt publiski ir izteikusi bažas par iespējamiem pārkāpumiem saistībā ar bankas restrukturizāciju, norādot, ka tiek plānota bankas novešana līdz maksātnespējai, tātad iespējami tiek veiktas tīšas darbības, kas Krimināllikumā tiek kvalificētas kā noziedzīgas un par kurām paredzēta kriminālatbildība. Līdzīga rakstura informācija ir izteikta arī masu saziņas līdzekļos, norādot, ka paslepus tiek plānota vēl vismaz 100 miljonu latu valsts ieguldītu latu nenovēršama zaudēšana, “ vēsturē prokuratūrai raksta SC.

Finanšu ministrijā Ir.lv informēja, ka ministrija nekomentēs SC aktivitātes.

Jau vēstīts, ka tikai ar vienas balss pārsvaru atbildīgā Saeimas komisija pagājušajā nedēļā nobalsoja pret SC iesniegtajiem priekšlikumiem Kredītiestāžu likumā, kas apgrūtinātu “Parex bankas” sadalīšanu. Tie paredzēja, ka pēc jebkuras bankas dalīšanas abām daļām jāatbilst prasībām par kapitāla pietiekamību.

Komentāri (20)

džedajs, viesulis 11.05.2010. 15.16

Tolstij Jankam vajag Lemberga hūti, Šlosera lāpstu un Augusta kuli uz muguras , lai var doties pasaulē laimi meklēt.

/atradies “mūsu” Sprīdītis, ibio/

+6
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 11.05.2010. 14.15

“Kā norādīja Urbanovičs, SC satrauc kārtējā iespējamā afēra. Viņš gan uzsvēra, ka šādai SC rīcībai arī neesot nekāda sakara ar SC iesniegto priekšlikumiem likumā, kas tika noraidīti Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā. “Tam nav nekāda sakara,” sacīja Urbanovičs. Savukārt to, ka SC priekšlikumi un pašreizējā vēršanaš prokuratūrā varētu būt “Parex” akcionāru Valērija Kargina un Viktora Krasovicka interesēs, Urbanovičs nodēvēja “par meliem”.”

Urbanovič, mamma nemācija NEmelot? Vai tu arī visus mūs par stulbeņiem turi?

+7
-1
Atbildēt

0

dro 11.05.2010. 13.54

SC uzstādījums – jo LV sliktāk, jo SC labāk.

+7
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu