Sanāksmi pilī organizē bez lielām cerībām • IR.lv

Sanāksmi pilī organizē bez lielām cerībām

44
Gatis Gierts, F64
Indra Sprance

Nākamā ģenerālprokurora amata kandidāta vārds politiķu un AT priekšsēdētāja tikšanās laikā,visticamāk, neparādīsies

Valsts prezidenta Valda Zatlera organizētā Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča tikšanās ar Saeimas frakciju vadītājiem piektdien, visticamāk, nevainagosies ar taustāmiem rezultātiem – nākamais ģenerālprokurora amata kandidāts šajā sarunās netiks nosaukts, taču tikšanās organizatori cer, ka šīs sarunas Bičkovičam varētu viest lielāku skaidrību par iemesliem, kādēļ noraidīta Jāņa Maizīša kandidatūra un kādam būtu jābūt nākamajam ģenerālprokuroram.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs Ir.lv sacīja, ka Rīgas pils piedāvā neitrālu vietu pirmās un trešās varas pārstāvjiem, lai AT priekšsēdētājs varētu labāk izprast procesus Saeimā, tostarp to, kādēļ Saeima jau divas reizes ir noraidījusi AT virzītus kandidātus.

“Šobrīd tas, ko esam redzējuši kopš 15. aprīļa, ir diskusijas caur presi. Tā nav normāla, demokrātiskā valstī pieļaujama situācija, “ sacīja Rinkēvičs, atzīmējot, ka prezidents vairākkārt uzsvēris – ģenerālprokurora kandidāta izvirzīšana ir AT priekšsēdētāja kompetences jautājums, bet Saeimas atbalsts ir parlamentāriešu ziņā, tādēļ šī saruna nav uzskatāma par kāda veida spiedienu.

Partijas “Jaunais laiks” Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis Ir.lv atzina, ka nekādu praktisku rezultātu no šīs tikšanās nesagaida. Zaķis uzsvēra, ka “Vienotības” partiju ietekme ir tāda, kāda tā ir, tāpēc pašlaik izskatoties, ka “Maizīša kandidatūra tomēr Saeimai neies cauri.”

Arī Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS)  Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Ir.lv atzina, ka nekādus lielus rezultātus no šīs tikšanās nesagaida. “Aiziesim, paklausīsimies, ko mums stāsta,” sacīja Brigmanis.

Jau vēstīts, ka Saeima iepriekš noraidīja AT priekšsēdētāja izvirzīto kandidatūru ģenerālprokurora amatam. Lielākā daļa politiķu tā arī nav atklājuši iemeslus, kādēļ slēgtajā balsojumā balsojuši pret Maizīša apstiprināšanu uz trešo pilnvaru termiņu.

.

Komentāri (44)

mary75 11.05.2010. 09.51

Visas tās tikšanās ir teātris, lai rastos iespaids, ka, kaut kas notiek.
Kaut arī visiem, kam ir kaut minimāla saprašana, skaidrs, ka saeimas vairākums nekalpo tautai un valstij, bet, kalpo politmafijai.
Tāpēc arī tādi, balsojumi, lielākie kretīni visos amatos, “sakārtotā” likumdošana, kas veicina amatpersonu totālu bezatbildību un visatļautību, un radīta valsts izlaupītāju interesēs, totālais bardaks un nesaimnieciskums, utt., utml.
Mafija pati nepadodas, tas astoņķājis pārņēmis visu Latviju, pēc Loskutova un Maizīša tie, kam būtu ar to jācīnās, iebaidīti, vienīgais, kas šo valsti var izglābt, ir tas, ja ĀŠ pēc nāk. vēlēšanām nebūs ne smakas.
Un, arī tad vajadzēs milzīgiu politisku gribu, lai šo valsti sāktu attīrīt.
Bet, “gudrie” muļķuzemes aborigēni to, dabiski, nepieļaus.

+15
-2
Atbildēt

15

    dro > mary75 11.05.2010. 13.52

    Bez tam, lielāki nopelni šīs te totāli korumpētas vides radīšanā, tomēr, pieder AŠun ZZS, nevis SC, jo tas pie varas nekur citur, izņemot RD un dažas pašvaldībās, nav bijis.
    _______________________
    Nu atzīsties, tu taču pats tam netici? Kādēļ man kā papagailim jāatkārto, ka SC vienmēr atbalstījis kampēju mazākuma valdības, it kā tu to nezinātu? SC neizvēlējās par koalīcijas partneri Rīgas domē JL, bet AŠ. Nevienai partijai nav līguma ar Putina partiju.

    Un, es esmu Vienotības atbalstītājs…
    ___________________
    Kā vari būt Vienotības atbalstītājs, ja Cita diena augu dienu atkārtoji, ka JL jāizstājas no Vienotības un jāsadarbojas ar SC?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 11.05.2010. 14.16

    Nu mani gan nevar pieskaitīt pie labajiem, bieži izeju no rāmjiem:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 11.05.2010. 14.06

    Galīgi novecojusi info, sen tā nedomāju.
    ___________________
    Nav jau nemaz tik sen, tomēr tas iepriecina.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 11.05.2010. 12.12

    Tam Ino – pats arī saprati, ko esi uzrakstījis?
    Kur es pieminēju SC?
    Esi kļuvis neadekvāts?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 11.05.2010. 14.20

    Tu Ino, pamato savu viedokli ar argumentiem. Pretstatā vienkāršiem vaimanātājiem un tādiem, kas saka – jūs man nepatīkāt un iepūtiet man!
    Te ir liela atšķirība.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 11.05.2010. 12.32

    Ino ir modrs:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 11.05.2010. 13.02

    Es tev ticu, dzeri. Tu jau tikai aizmāršības dēļ slikto sarakstā vienmēr aizmirsti pieminēt SC, bet pie PS vienmēr esi klāt sagadīšanās dēļ:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > mary75 11.05.2010. 10.52

    man ar’ liekas, kamēr pats klusē, tie, kam izdevīgi, uzpūtīs burbuli! Neticu, ka viņš varētu būt bijis tik dumjš, lai tā rīkotos!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 11.05.2010. 14.00

    Galīgi novecojusi info, sen tā nedomāju.
    Un tas, ka galvenie vaininieki ir LPP un TP, tas skaidrs katram objektīvam vērtētājam, palīdzēja tiem SC vai nepalīdzēja

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Loshadka_ > mary75 11.05.2010. 10.28

    Pagaidiet kamēr būs ziņa par Kristovski, nevar paciesties :) Te vēlreiz jāatkārto jau teiktais- ka neļaus vecā Saeima un lembergopartija sev nevēlamu ģneprokuroru likt. Ja Bičkovičs būtu mierīgs par sevi un savu vietu, tad tā arī pukšķinātu uz priekšu ar aizvietotāju- līdz pat jaunās SAeimas ievēlēšanai, un tad jau nu redzēs, kas būs savēlēts, ar to dzīvosim. Ģen prokurors pats par sevi nekādus lēmumus nepieņem, nevar apstrīdēt kaut ko tikai tā dēļ, ka nav tāda amata. Apsūdzības uztur prokurori, lai tik strādā.
    Bet par Kristovski, liekas, ka nepadomāja kā tas izskatās no malas. VAi arī tomēr viltnieks- skaļi atteicās no mazas aldziņas, lai saņemtu lielu kompensāciju. Lai nu kā, nevajadzētu klusēt vai apsaukāties, bet pateikt, kā ir un, ja prasa, tad atmaksāt.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 11.05.2010. 11.43

    …vienīgais, kas šo valsti var izglābt, ir tas, ja ĀŠ pēc nāk. vēlēšanām nebūs ne smakas.
    ___________________________
    SC lakstīgala pogo jau no paša rīta? Es domāju, ka arī tavi favorīti kopā ar AŠ vairāk par 35% nesavāks:)

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 11.05.2010. 13.10

    Tagad arī es uzmanīgi tam sekošu, bet līdz šim to nebiju pamanījusi. Man jau liekas, protams, ja SC būs lieli panākumi vēlēšanās, tas ir apdraudējums un tas nemaz nav jāpierāda. Tas ir katram skaidrs. Tāpēc par to nerunā.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > mary75 11.05.2010. 10.03

    Dzeri, kā lai saprot, kas tur ir ar Kristovska pabalstiem? Man te jau apkopēja stāstīja, VIŅA GRIBOT ZINĀT, KAS TUR ĪSTI IR, izpūsts ir, tauta runā! Nekur nav kompetenta skaidrojuma, slimais kurmis sablogojis vecajā diena.lv, ka tas apliecinot briesmīgus dubultstandartus, no Kristovska paša videočatā sapratu, ka TPJO viņam taisa melno PR. Neskaidrība var saģenerēt nezkādus Brrrrrrriesmu stāstus :)
    P.S.man Kristovskis gluži labi patīk, vai tiešām tik dumas kļūdas būtu pieļāvis?????????

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 11.05.2010. 14.10

    Kā man patīk, ka CD cilvēki spēj diskutēt bez aizvainojumiem, beigās nonākt pie kopsaucēja, kas nāk par labu gan pašiem, gan vienotībai, gan – nebaidīšos teikt – sabiedrībai kopumā.:)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 11.05.2010. 13.31

    Tam Ino:
    ĀŠ saeimā pēc vēlēšanām var arī nebūt, SC noteikti būs, pieminēšu es to, vai nepieminēšu.
    Un, ja nebūs ĀŠ, SC sēdŗes opozīcijā un neko traucēt nevarēs.
    Bez tam, lielāki nopelni šīs te totāli korumpētas vides radīšanā, tomēr, pieder AŠun ZZS, nevis SC, jo tas pie varas nekur citur, izņemot RD un dažas pašvaldībās, nav bijis.
    Labi, SC arī ir pie sliktajiem, tagad tev palika vieglāk?
    Un par Kristovski – domā, ta bija ļoti gudra rīcība, ka viņš deva tādu ienmeslu savai un Vienotības kritikai?
    Un, es esmu Vienotības atbalstītājs, bet, ne propogandists, tāpēc varu atļauties arī kritizēt.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 11.05.2010. 10.30

…taču tikšanās organizatori cer, ka šīs sarunas Bičkovičam varētu viest lielāku skaidrību par iemesliem, kādēļ noraidīta Jāņa Maizīša kandidatūra un kādam būtu jābūt nākamajam ģenerālprokuroram. +++ Lai Bičkovičs saprastu kādu kandidātu no viņa gaida Saeimas vairākums, nevajag organizēt īpašu sapulci. Pietiek ar to, ka atceras un ņem vērā Lemberga līgsmo reakciju pēc tam, kad Maizītis netika apstiprināts uz nākošo termiņu.

+7
0
Atbildēt

0

ievuliitis 11.05.2010. 11.43

“pils piedāvā neitrālu vietu pirmās un trešās varas pārstāvjiem, lai AT priekšsēdētājs varētu labāk izprast procesus Saeimā, tostarp to, kādēļ Saeima jau divas reizes ir noraidījusi AT virzītus kandidātus.”
Objektivitātes labā es būtu teikusi “kādēļ Saeima jau divas reizes ir NEARGUMENTĒJOT noraidījusi AT virzītus kandidātus.”
Ar nepacietību, bet bez īpašām cerībām gaidu informāciju pēc sanāksmes. Jo līdz šim esam tikai dzirdējuši argumentus par to, ka tiek izdarīts spiediens no sabiedrības puses, tapēc, ja otrreiz izvirzīs Maizīti, tad – par piemēru – LPP/LC balsos “pret”. Gribētos dzirdēt argumentus – kāpēc ir balsots “pret” vēl pirms tas mistiskais “spiediens” parādījās? Vai Šlesers nosapņoja, vai Ļēdjajevs ieteica?

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu