Mūsējie sausā tomēr nepaliek • IR.lv

Mūsējie sausā tomēr nepaliek

15
Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas izlases spēkošanās ar olimpiskajiem čempioniem beidzas ar 1:6 par labu Kanādai

Latvijas hokeja izlases cīniņš ar Vankūveras olimpisko spēļu čempioni Kanādas valstsvienību pasaules čempionāta B apakšgrupas spēlē Vācijas pilsētā Manheimā pirmdienas vakarā beidzās mums nelabvēlīgi ar rezultātu 1:6 (0:2, 0:6, 1:6), tomēr vismaz sausā nepalikām.

Kanādas izlases labā pirmajā trešdaļā vārtus skaitliskajā vairākumā guva 20 gadus vecie spēlētāji Džons Tavaress un Stīvens Stemkoss. Otrajā periodā tāpat skaitliskajā vairākumā izcēlās Marko Džiordano un pēc tam atkal Tavaress.

Latvijas izlases treneris Oļegs Znaroks pēc ceturto vārtu zaudējuma sūtīja uz rezervistu soliņa atgūties vārtsargu Edgaru Masaļski, viņa vietā vārtus uzticot Mārtiņam Raitumam. Tomēr dažas minūtes pēc vārtsargu maiņas pēc vairākiem spēcīgiem metieniem Stīva Daunija priekšā kapitulēja arī Raitums un rezultāts kļuva 0:5. Pirms otrās trešdaļas beigām, komandām spēlējot vienādos sastāvos četri pret četri, mūsu vārtsargu atkal pārspēja Džiordano.

Ja pirmajā trešdaļā Kanādas pārākums vienādos sastāvos nebija īpaši jūtams, tad otrajā periodā tas jau kļuva acīmredzams. Mūsu komanda cīnījās sīvi, tomēr panākumus pret ātrajiem un fiziski spēcīgajiem kanādiešiem neguva. Miķelis Rēdlihs gan it kā iesita vienus vārtus kanādiešiem, taču tiesnesis to neieskaitīja, fiksējot spēli ar kāju. Sporta komentētājs Armands Puče, TV3 studijā rezumējot otro periodu, trāpīgi sacīja: "Otrajā periodā Kanādas izlase spēlēja hokeju, un mūsējie arī atradās laukumā."

Trešajā periodā spēle atkal ritēja līdzīgāk, un kanādieši saņēma vairāk noraidījumu. Radās iespaids, ka neviena komanda vairs īpaši necenšas. Znaroks ļāva līdzīgi spēlēt visām četrām maiņām, jau domājot par nākamo maču. Trešdaļas vidū pēc Jura Štāla izrāviena goda vārtus Latvijas izlases labā guva Georgijs Pujacs.

Ja pēc pirmā perioda otrs TV3 studijas komentētājs, pieredzējušais Latvijas hokeja izlases aizsargs Oļegs Sorokins uz mūsu spēlētāju izredzēm un iespējām skatījās optimistiski, tad pēc sacīkstes beigām viņa kolēģis Puče rezignēti secināja, ka ne vienai vien izlasei pirms mača iespēja spēkoties ar Kanādu šķiet pacilājoša, taču spēles gaitā nereti gribas, lai tā beigtos iespējami ātrāk.

Kā ziņots, B apakšgrupas pirmās kārtas spēlēs sestdien Latvijas izlase ar 1:3 zaudēja Šveicei, bet Kanāda ar 5:1 pieveica Itālijas valstsvienību. B apakšgrupas pēdējo maču Latvijas hokejisti aizvadīs trešdien, 12.maijā, kad tiksies ar Itālijas komandu.

Pirmdien otrajā B apakšgrupas spēlē Šveices izlase ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pieveica Itālijas komandu. D apakšgrupas spēlēs Dānijas izlase sagādāja vēl vienu pārsteigumu, ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspējot ASV komandu. Dānija pasaules čempionāta pirmajā spēlē sestdien ar rezultātu 4:1 negaidīti pieveica arī Somijas valstsvienību.

Jau ziņots, ka A apakšgrupā cīnās Krievijas, Baltkrievijas, Slovākijas un Kazahstānas valstsvienības, bet C apakšgrupā savā starpā spēlē Zviedrija, Čehija, Norvēģija un Francija.

Pasaules čempionāta otrajā posmā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies A un D apakšgrupu trīs labākās komandas, kas izveidos E grupu, bet trīs labākās komandas no B un C grupām tiksies F apakšgrupā. Pēc tam četras labākās komandas no šīm divām grupām iekļūs ceturtdaļfinālā. Savukārt katras apakšgrupas vājākās komandas turpinās cīņu par palikšanu augstākajā divīzijā. Divas vājākās komandas nākamajā sezonā izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Austrijas un Slovēnijas valstsvienības. Uz pasaules čempionāta otro posmu komandas līdzi ņems savstarpējo spēļu rezultātus apakšgrupu turnīra pirmajā posmā.

Komentāri (15)

www.vecamate.lv 11.05.2010. 09.16

Raksturīgi,ka vienīgos 2 mūsejiem iemetuši jaunie čaļi,kas vēl sitās par savu nākotni.Kamēr citi, ar dažiem izņēmumiem, izskatās taupās khlam.Tāpat nesaprotu,kapēc kaptenis ir patiesībā bālais Vasiļjevs,ja uz ledus īstais cīnītājs jebkurā spēlē ir Sprukts.

+5
0
Atbildēt

0

buchamona 11.05.2010. 10.21

Nenoliedzot Znaroka lomu un vietu Latvijas hokejā, tomēr domāju, ka ir nobriedis jautājums – vai Rīgas Dinamo komandas trenerim nav jābūt arī Latvijas izlases trenerim

+3
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 11.05.2010. 15.52

Lieliska spēle un brīnišķīgs rezultāts. Atkal iemesls mūsu sportokrātijai paprasīt naudu no valsts budžeta. Valsts uzņēmumi drīkstēs piespricēt.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu