Par ciparu TV konkursu sāk kriminālprocesu • IR.lv

Par ciparu TV konkursu sāk kriminālprocesu

20
Andrejs Terentjevs, F64

Prokuratūra lietu sākusi pēc Valsts kontroles revīzijas, kurā secināja, ka projekts nepamatoti sadārdzināts

Prokuratūra ir saskatījusi iespējamas noziedzīgas nodarījuma pazīmes ciparu televīzijas konkursā, kurā par uzvarētāju tika atzīts uzņēmums „Lattelecom”, un ierosinājusi kriminālprocesu, tālākā izmeklēšana uzticēta Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, svētdienas vakarā ziņoja TV3 raidījums „Nekā personīga”.

Kriminālprocesā runa ir par „Kempmayer” iekārtām, jo tas varētu būt iemesls, kāpēc projekts nepamatoti sadārdzināts, norāda raidījums, atgādinot, ka neviens no atbildīgajiem par šo konkursu vairs nestrādā ministrijā un atbildību neuzņemas.

Izmeklētājiem būs jānoskaidro, kāds pamats bija konkursā izraudzīties „Lattelecom” ar tā piesaistīto firmu „Hannu Digital”, un vai patiesais iemesls neslēpjas „Kempmayer” iekārtās, kas vairākus gadus atradušās muitas noliktavās, un kuras iegādājās šis „Lattelecom” partneris.

Prokuratūra kriminālprocesu ierosinājusi pēc Valsts kontroles revīzijas, kurā secināts, ka ciparu televīzijas ieviešanas konkurss jau no paša sākuma bija rakstīts vienam pretendentam, projekts nepamatoti sadārdzināts par 3, 8 miljoniem latu. Valsts kontrole vērsās prokuratūrā, uzskatot, ka valsts intereses ir pārkāptas.

„Ja prokurors uzsāka kriminālprocesu, tad tas nozīmē, ka viņš saskatīja jau šai revīzijas ziņojumā pietiekami daudz informācijas, kas ir par pamatu kriminālprocesa uzsākšanai,” raidījumam „Nekā personīga” sacīja ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Ciparu televīzijas konkursa vadītājs toreizējā satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) labā roka ministrijā Nils Freivalds, bijušais valsts sekretārs, kurš tagad vada Latvijas Jūras administrāciju, raidījuma noraidīja pārmetumus, ka konkurss organizēts negodīgi. „Nē, es nedomāju, ka tas projekts ir kaut kādā mērā sadārdzināts,” sacīja Freivalds.

Komentāri (20)

maziks 09.05.2010. 20.07

es jau toreiz , kad konkursu uzvareeja Lattelekoms , savus secinaajums uzrakstiiju komentaaraa , proti , ka aizies visi Kempmaijera iepirktie klami , taa arii izraadaas noticis , … muusu baaleliņi mazaak par trim moljoniem vairs valsti neapčakaree…cietumaa neviens nesedees , taa domaa Šķeele

+18
0
Atbildēt

0

garausiitis 09.05.2010. 21.38

Nu gan problēmas – paņemtiet to uztvērējkasti , izķidājiet un apskataties cik vairs aktuālas ir pēc šiem gadiem iekšas un cik tām jāmaksā tādā apjomā pērkot. Zinot cik ātri iet uz priekšu tehnoloģijas viennozīmīgi ir skaidrs , ka tās sapirktās Kempmeyer kastes ir pārmaksātas un tehnoloģiski novecojušas.

+10
0
Atbildēt

0

::Vai cis :: 09.05.2010. 20.45

Kampjošajam Maijeram izdevies noandelēt vecus dzelžus un kārtējo reizi apkāst valsti. Man patiess prieks, ka mana nauda netīrā sarainā mūdža kabatā nav nonākusi.

+10
-2
Atbildēt

1

    www.vecamate.lv > ::Vai cis :: 10.05.2010. 08.58

    ” Nacionālajiem uzņēmējiem” naudas problēmas.Tikai tāpēc milzu steigā vajadzēja digitalizēties, jeb pa jumtiem ar antenām rāpojošie lohi tagad apmaksās arī gaidāmo vēlēšanu kampaņu.Par kmaijera dzelžu ieskapēšanas plāniņu bij zināms no sākta gala, bet politikas virtuve,laikam ļauj tikai pēc tam sākt vaimanāt, kad viss jau noticis.Būs vēl viena tiesa uz gadiem 20.Ja vispār.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu