9.maijā lielas nekārtības neprognozē • IR.lv

9.maijā lielas nekārtības neprognozē

15
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Organizācija 9.maijs.lv šogad Otrā pasaules kara beigas pie Uzvaras pieminekļa atzīmēs divas dienas

Atzīmējot Otrā pasaules kara beigu 65.gadskārtu, sestdien un svētdien Rīgā paredzēti vairāki pasākumi, no tiem lielākais – biedrības “9.maijs.lv”  organizētās svinības Uzvaras parkā, kuras varētu pulcēt aptuveni 10 000 dalībnieku, Ir.lv informēja Rīgas pilsētas izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis.

„Šogad uzvaras gadadienas svinības Rīgā pirmo reizi ilgs divas dienas. Eiropā uzvaru Otrajā pasaules karā svin 8. maijā, Krievijā tas notiek 9. datumā. Pie mums, Rīgā uzvaras 65. gadadienu mēs svinēsim abās dienās,” organizācijas „9.maijs.lv” mājas lapā skaidro tās valdes priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Sestdien koncertā uzstāsies daudzi izpildītāji no Rīgas un Latvijas reģioniem, nacionālo biedrību kolektīvi, ansamblis no Baltkrievijas „Verasi”, kā arī dziedātājs Ainars Mielavs. Savukārt svētdien uz lielajiem ekrāniem pie Uzvaras pieminekļa demonstrēs translāciju no parādes Sarkanajā laukumā Maskavā.

Svētdien arī paredzēta ziedu nolikšana pie Uzvaras pieminekļa, kurā piedalīsies amatpersonas un ārvalstu vēstniecību pārstāvji. Pirmo reiz kopš 1991.gada ziedu nolikšanā piedalīsies arī Rīgas domes priekšsēdētājs. Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) arī uzstāsies ar apsveikuma runu svētku dalībniekiem.

Biedrība “Roģina” 9.maijā pieteikusi gājienu no Strēlnieka pieminekļa uz Uzvaras parku, lai pievienotos pasākuma dalībniekiem. Kās stāstīja Vidauskis, “Roģina” līdzīgu gājienu rīkojusi arī iepriekš un nekādi pārkāpumi nav bijuši.

Savukārt partija “Visu Latvijai!” 9.maijā pieteikusi sapulci, lai “pievērstu sabiedrības uzmanību neatrisinātajiem okupācijas jautājumiem”. Sākotnēji “Visu Latvijai!” šo pasākumu gribēja rīkot Uzvaras parkā, tomēr vēlāk savas domas partija mainījusi un pieteikusi pasākumu 9.maijā pie Okupācijas muzeja. Turpat svētdien “Gustava Celmiņa centrs” organozēt piketu “9.maija sakarā”, stāstīja Vidauskis.

“Informācija, kas norādītu uz būtiskiem sabiedriskās kārtības pārkāpumiem plānoto pasākumu laikā, šobrīd Drošības policijas rīcībā nav,” Ir.lv pauda Drošības policijas pārstāve Kristīne Apse Krūmiņa. Arī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL)  intervijā laikrakstam “Latvijas Avīze” norāda, ka kārtība 9.maija pasākumos būs nodrošināta. “Pērn nosargājām kārtību, un arī šogad 9.maija pasākumos visur būsim klāt. Kārtība būs, īpašas bažas man nav radušās,” pauda Mūrniece.

Komentāri (15)

ievuliitis 07.05.2010. 14.22

” Biedrība “Roģina” 9.maijā pieteikusi gājienu no Strēlnieka pieminekļa uz Uzvaras parku, lai pievienotos pasākuma dalībniekiem. Kās stāstīja Vidauskis, “Roģina” līdzīgu gājienu rīkojusi arī iepriekš un nekādi pārkāpumi nav bijuši. ”
Cik es atceros citus gadus šis maršs nebija atļauts. Vai es kļūdos? Tad jau Akmens tilts būs slēgts. Cikos un uz cik ilgu laiku?
Tad jau uz Mātes dienas pasākūmiem Centrā būs grūti tikt ar tramvaju no Pārdaugavas. Bet kas tad mūsu mātes pret uzvarētājiem? ):

+9
-1
Atbildēt

6

    v-auto > ievuliitis 07.05.2010. 17.04

    Tieshaam, tieshaam, tikai atsienies Ino.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    v-auto > ievuliitis 07.05.2010. 16.43

    Ja tas nebuutu 9. maija pasaakums, tad arii “betija” gaustos par neeertiibaam? Varbuut vispaar neko vairs neriikot, celus un tiltus neremonteet, Dziesmusveetkus atcelt? Ja esat pret, tad izvelaties cieniijamaakus argumentus,pieetiek lurinaat.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Mārtiņš Pilsētnieks > ievuliitis 07.05.2010. 14.56

    gājiens parasti pulcē maz atbalstītāju un tas notiek pa gājēju ceļu nevis brauktuvi, tā kā sabiedriskā transporta kustību tam nevajadzētu ietekmēt.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > ievuliitis 07.05.2010. 20.46

    ralfs ir gudrs.Kā podnieka suns.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 07.05.2010. 15.02

    Esmu tanī laikā pagajušajā gadā braukusi pāri Akmens tiltam. Stāvējām gan, un ne jau 5 minūtes. To, ka ar katru gadu dalībnieku skaits pieaug neesat pamanījis? Laikam nedzīvojāt Pārdaugavā un jums nav jābrauc pārpildītā tramvajā ar – maigi izsakoties, nesimpātisku kontingentu.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > ievuliitis 07.05.2010. 16.49

    Ļoti mīli pamācīt. Tiešām uzskati, ka esi tik gudrs?:)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 07.05.2010. 17.23

Ralf “Ja tas nebuutu 9. maija pasaakums, tad arii “betija” gaustos par neeertiibaam? Varbuut vispaar neko vairs neriikot, celus un tiltus neremonteet, Dziesmusveetkus atcelt? Ja esat pret, tad izvelaties cieniijamaakus argumentus,pieetiek lurinaat.”
Kāds sakars ceļiem un tiltiem un vēl vairāk – Dziesmusvētkiem, ar tramvaju pilnu ar iereibušiem un agresīviem ļautiņiem, smirdoņu, māmiņām ar maziem bērneļiem sarkanām neļķēm rokās un lielu Krievijas valsts karogu, kas izkārts pa atvērto logu?

+6
-1
Atbildēt

0

dace_ampermane 08.05.2010. 09.26

9. maijā lielas nekārtības neprognozē

viss 9. maijs ir liela nekārtība

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu