Valsts maizē kļuvis nedaudz liesāk! • IR.lv

Valsts maizē kļuvis nedaudz liesāk!

4
Sanita Jemberga

Vislabāk pelnošo amatpersonu ienākumi pērn kritušies. Problēmas gan palikušas vecās

Vairākums labi atalgoto amatpersonu var teikt, ka arī viņi pērn piedzīvojuši algu samazinājumu 20-55% robežās. Izņēmums ir tikai airBaltic, Lattelecom un Finanšu un kapitāla tirgus uzraudzības komisijas vadība

Vislabāk atalgoto saraksti veidoti arī agrākajos gados, taču atšķirībā no tiem, šoreiz informācijas apkopošanu apgrūtināja daži apstākļi. Varas maiņa Rīgas domē liedz izsekot konkrētu amatvīru ienākumu maiņai, vadības komanda nomainījusies arī daudzos uzņēmumos. Toties pirmo reizi radās iespēja salīdzināt Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtos datus ar tiem, kas atrodas elektroniskajā datu bāzē, kuru, kā zināms, nokopēja un publiski izplatīja aizvien nenoskaidroti hakeri. Lai radītu priekšstatu par izmaiņām, šim sarakstam par pamatu ņēmām lielākos pelnītājus 2008.gadā un rēķinājām viņu atalgojuma izmaiņas.

Secinājumi ir skaidri. Valsts uzņēmumu vadība savas algas ir samazinājusi atbilstoši likuma prasībām. Saviem darbiniekiem algas būtiski samazināja Rīgas siltums, tajā pašā laikā valdei pagājušajā pavasarī izmaksāja prēmijas, kas rakstāmas ar pieciem cipariem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu