Budžetu varēs iesniegt pēc vēlēšanām • IR.lv

Budžetu varēs iesniegt pēc vēlēšanām

14
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Deputāti noraida TP un LPP/LC prasību valsts budžeta projektu iesniegt līdz 1.septembrim

Saeima ceturtdien noraidīja Tautas partijas (TP) un LPP/LC sagatavotos grozījumus likumā, kas paredzēja mainīt valsts budžeta iesniegšanas Saeimā kārtību, nosakot, ka tas ir jāizdara līdz 1.septembrim jeb līdz 10.Saeimas vēlēšanām.

Patlaban likums paredz, ka valsts budžets Saeimā jāiesniedz ne vēlāk kā četrus mēnešus pēc tam, kad jaunievēlētā Saeima izteikusi Ministru kabinetam savu uzticību.

Par likumprojektu balsoja 39 TP, LPP/LC un “Saskaņas centra” deputāti, pret – 36 koalīcijas un apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” deputāti, bet atturējās 15 Zaļo un Zemnieku savienības un apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK parlamentārieši.

Jau vēstīts, ka Saeimas opozīcijas partijas ar šādiem likuma grozījumiem nākušas klajā, jo uzskata, ka šai valdībai ir jāsagatavo budžets un jāpaziņo par nepopulārajiem budžeta konsolidācijas veidiem.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (JL) vairākkārt uzsvēris, ka gala lēmums par budžetu jāpieņem nākamajai Saeimai, lai gan darbs pie tā sagatavošanas jau notiek. Eksperti iepriekš norādījuši, ka sekmīgai nākamā gada budžeta projekta izveidošanai būs svarīgas makroekonomikas un nodokļu ieņēmumu prognozes, kas būs gatavas šā gada trešā ceturkšņa beigās.

Komentāri (14)

mary75 06.05.2010. 12.14

PCTVL daudzejadā ziņā ir daudz sakarīgāka un adekvātāka par SC.
Bet, te jau komentāri lieki, nākamās koalīcijas aprises skaidri redamas.
Ja balso par ĀŠ, tātad balso par SC, un otrādi.

+8
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 06.05.2010. 11.43

Ļoti saprotami, kāpēc PCTVL nobalsoja pret – lai neļautu SC audzēt populisma ādu un tādējādi izstumt bites vispār no aprites.

+5
0
Atbildēt

0

::Vai cis :: 06.05.2010. 15.02

Vēl viena prokremliskā bloka iniciatīva aplauzusies. Tas priecē.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu