Vaļu vērošana Ventspilī • IR.lv

Vaļu vērošana Ventspilī

39

Svētdien, 9.maijā, Teātra namā “Jūras vārti” Ventspilī vienā no kopīgas “Vaļu vērošanas tūres” jeb “Whale Watching Tour” koncertiem uzstāsies četri no Rietumu pasaulē ievērojamākajiem mūsdienu akadēmiskās, elektroniskās un eksperimentālās mūzikas māksliniekiem.

Niko Mjūlijs (Nico Muhly), Valgīrs Sigurdsons (Valgeir Sigurðsson), Bens Frosts (Ben Frost) un Sems Emidons (Samamidon) ir “četri vaļi”, uz kuriem turas ne tikai pazīstamā mūzikas ierakstu izdevniecība “Bedroom Community” Īslandes galvaspilsētā Reikjavīkā, bet arī neskaitāmi mūsdienu akadēmiskās, elektroniskās, eksperimentālās un populārās mūzikas izpildītāji un kolektīvi.

Pianists un komponists Mjūlijs pazīstams ne vien ar to, ka ar ar izcilību absolvējis Džuljarda skolu vai ir Filipa Glāsa līdzgaitnieks, bet arī ar to, ka ir vairāku pēdējā desmitgadē ievērojamu mūziķu un to ierakstu līdzautors. Viņš līdzdarbojies "Antony and The Johnsons", Bjorkas, "Grizzly Bear", "CocoRosie", Rufusa Veinraita, "Sigur Ros" līdera Jonsi pirmā solo ieraksta "Go", kā arī daudzu citu albumu tapšanā. Kopš "Bedroom Community" dibināšanas 2006.gadā izdevniecības paspārnē klajā nākuši divi Mjūlija solo albumi – "Speaks Volumes" un "Mothertongue".

Viens no tuvākajiem Mjūlija domubiedriem un idejas par "Bedroom Community" līdzautoriem ir īslandiešu producents, komponists, skaņu inženieris, mūziķis Valgīrs Sigurdsons. 

Īslandē dzīvojošais austrālietis Bens Frosts pārstāv jauno komponistu paaudzi. Šī būs jau otrā Frosta viesošanās Latvijā – 2007.gada septembrī viņš viens jau uzstājies Rīgā, "Skaņu Meža" rīkotā koncertā Andrejsalā.

Sems Emidons ir senu amerikāņu laicīgo balāžu, gospeļu, tautas mūzikas un himnu interprets un arī oriģināldziesmu autors, kurš kopš pēdējiem diviem studijas albumiem ir kļuvis arī par pilntiesīgu "Bedroom Community" biedru.

Komentāri (39)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu