Nosauc Latvijas hokeja izlasi • IR.lv

Nosauc Latvijas hokeja izlasi

22
Evija Trifanova, LETA

Pasaules čempionātā Vācijā valstsvienībai uzdots iekļūt ceturtdaļfinālā

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks trešdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē nosauca valstsvienības sastāvu dalībai pasaules čempionātā, vēstī aģentūra LETA. LHF prezidents Kirovs Lipmans paudis, ka Latvijas izlasei izvirzīts uzdevums iekļūt ceturtdaļfinālā.

"Tas nebūs vienkārši izpildāms, jo komanda ir jauna, un tajā ir nomainījušies septiņi spēlētāji salīdzinājumā ar pagājušo gadu," raksturojot sastāvu, teica Lipmans. Par spēlētājiem sprieduši un diskutējuši "gandrīz stundu”, īstos atlasot tieši ar mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latviju pasaules čempionātā hokejā pārstāvēs vārtsargi Edgars Masaļskis, Edgars Lūsiņš un Mārtiņš Raitums; aizsargi Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Māris Jass, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Aleksandrs Jerofejevs, Jēkabs Rēdlihs; uzbrucēji Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Kaspars Daugaviņš, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Juris Štāls, Sergejs Pečura, Gints Meija un Kaspars Saulietis.

"Uzdevums ir ļoti smags, un daudz kas būs atkarīgs no treneru darba, bet, tā kā viņi sasniedza izcilu rezultātu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), tad mēs visi ceram un ticam, ka tas izdosies," pamatoja Lipmans. Viņš jokojot piebilda – ja uzdevums netiks izpildīts, “būs jāmaina [LHF] prezidents”.

Pasaules čempionāts šogad ies secen Armandam Bērziņam, Robertam Jekimovam, Oskaram Cibuļskim un Maksimam Širokovam, kuri trešdien gan izlases pēdējā treniņā pirms izlidošanas uz Vāciju bija piektā maiņa, taču čempionātā piedalīsies iepriekš savainotie Aleksandrs Jerofejevs un Jēkabs Rēdlihs. Čempionātā piedalīsies arī Kaspars Saulietis, kurš nomainīs Miķeli Rēdlihu pēc apakšgrupu turnīra pirmā posma, jo pēdējā ģimenē gaidāms pieaugums.

Pasaules čempionāta otrajā posmā var pieteikt divus spēlētājus – viens no tiem būs Saulietis, bet otrs varētu būt kāds no aizsargiem – Oskars Bārtulis vai Artūrs Kulda, ja vien viņiem būs beigusies sezona klubos Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un Amerikas hokeja līgā (AHL). Tiesa gan, kā atzina Znaroks, Bārtulim esot cirkšņa savainojums.

Uz pasaules čempionāta spēlēm Vācijā Latvijas izlase dosies ceturtdien pulksten 14.45 ar lidmašīnas reisu no Rīgas uz Frankfurti. "Betsafe.com" bukmeikeri prognozē, ka Latvijas hokeja izlasei šogad Vācijā notiekošajā pasaules čempionātā ir labas izredzes iekļūt labāko astotniekā, ziņo LETA.

Pasaules čempionātā, kas no 7. līdz 23.maijam risināsies Vācijā, Latvijas izlase pirmajā posmā spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādas, Šveices un Itālijas valstsvienībām. Pirmo maču Latvija aizvadīs 8.maijā ar Šveices komandu.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīja sešas pārbaudes spēles. Rīgā Latvijas divreiz uzvarēja Francijas izlasi un izcīnīja uzvaru divās spēlēs ar Baltkrieviju. Savukārt izbraukumā Slovākijā Latvijas valstsvienība vispirms ar 3:4 zaudēja, bet dienu vēlāk izcīnīja uzvaru ar 2:0.

Komentāri (22)

terauds123 05.05.2010. 19.24

žēl ka Bukarts netika..bet gan jau arī viņš sagaidīs savu gadu!..lai džekiem veicas!

+4
0
Atbildēt

0

astra_ozo 05.05.2010. 18.55

Arvien latviskāka komanda veidojas, izrādās, ka latvieši māk spēlēt hokeju. Bija garš periods, kad Viktors Tihonovs nevienu latvieti komandā neņēma, viss “tipa leģendārais” Ģinama sastāvs bija gandrīz vienīgi no migrantiem. Ilgu laiku komandā spēlēja viens vai divi latvieši. Visi pārējie bija ievesti no Krievijas.

+2
0
Atbildēt

2

    ievuliitis > astra_ozo 06.05.2010. 00.59

    “Arvien latviskāka komanda veidojas, izrādās, ka latvieši māk spēlēt hokeju.”
    Man ir liels pārsteigums, ka latvietis un – acīmredzot – hokeja līdzjūtējs var nezināt tādas lietas – Latvijā hokeju spēlēja jau pirms otrā pasaules kara. Un tieši latvieši – šobrīd neatceros uzvārdus, mācīja pēc kara krievus spēlēt hokeju.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > astra_ozo 06.05.2010. 13.54

    Iepriekšējais koments bija domāts ar ironiju… :) Esmu pie H.Vītoliņa (seniora) trenējies, tāpēc visu labi zinu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

ilzeja 05.05.2010. 18.53

nu, izlases sastāvs nepārsteidz [ja nu vienīgi Jekimovs atstāts malā, iepriekš likās, ka Znarokam viņš tīri labi iet pie sirds, bet laikam svars -”(mazā) būda” – šoreiz izteica visu]. Kur palicis Krišs [trešais Rēdlihs], esmu pazaudējusi no redzes loka, vai savainojums? – tā būtu viss Rēdlihu trio…

bet vispār jau sastāvs izskatās cerīgs, vārtsargi arī, nu būs jau labi, lai hokeja kaislība atkal pārņem mūs visus, čaļi turieties! :))

+3
-1
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu