Zatlers: paldies, ka noticējāt, atbalstījāt • IR.lv

Zatlers: paldies, ka noticējāt, atbalstījāt

21
Andrejs Terentjevs, F64

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzrunā pie Brīvības pieminekļa saka paldies visiem, kas palīdzēja atjaunot neatkarīgu Latviju

Valsts prezidents Valdis Zatlers, uzrunājot tautu pie Brīvības pieminekļa, pateicās visiem, kas palīdzēja atgūt Latvijas neatkarību, atgādinot, ka 1990.gada 4.maijā brīvības alkas, kas bija dzīvojušas dziesmu zemtekstos, pārtapa politiskajā dokumentā – deklarācijā par neatkarības atjaunošanu.

„Mums jāpateicas visiem – gan Helsinki 86, gan Vides aizsardzības klubam, gan pilsoņu komitejām, gan Tautas frontei, katram, katram cilvēkam, kas piedalījās Baltijas ceļā un daudzajās manifestācijās. Jāpateicas visiem tiem, kas tautas aptaujā balsoja par ceļu uz neatkarību. Paldies visu tautību Latvijas iedzīvotājiem, kas šajā laikā izlēma būt kopā ar latviešu tautu un kopā atjaunot neatkarīgu Latvijas valsti. Paldies visiem latviešiem ārvalstīs, kas ilgus gadus dzīvoja ar brīvas Latvijas dzirksti krūtīs un palīdzēja to uzšķilt atkal Latvijā. Paldies, ka noticējāt! Paldies, ka uzdrīkstējāties! Paldies, ka atbalstījāt!,” sacīja Zatlers.

Zatlers, norādot uz ieguvumiem, kas nākuši kopā ar atgūto brīvību, arī atgādināja, ka brīvība pieprasa atbildību par savu dzīvi, atbildību par savu valsti.

„Mūsu varā ir veidot visiem kopā savu valsti. Un to nedrīkst nenovērtēt! Latvija ir mūsu zeme. Vienīgā. Un mēs paši izvēlamies, ko šajā zemē stādīt. Melus, negausību vai ticību un godīgumu. Gaušanos vai tomēr uzņēmību,” pauda Zatlers, atgādinot, ka pirms 20 gadiem visiem kopā bija sapnis par neatkarīgu Latviju un mudinot arī šodien nepazaudēt sapņus, kas tiecas tālāk par katra paša dzīvi.

Komentāri (21)

terauds123 04.05.2010. 17.51

Dombrovskim vismaz sakarīgs teksts :gan jau arī ” IR ” ievietos ” ..Šobrīd esošā politiskā elite visai spilgti demonstrē Latvijas nākotnei bīstamu attīstības modeli, kad oligarhi ir gatavi vienoties jebkuros jautājumos ar mērķi saglabāt un nostiprināt savas pozīcijas, izolējot ikvienu, kas varētu likt šķēršļus vai traucēt “politbiznesa” plāniem….Ir piedzīvotas smagas vilšanās un mācības, nereti ir zaudēta vai pēdējā ticības deva politikas godīgumam, tomēr šī ir tā iespēja pavērst valsts attīstību 4.maija ideālu virzienā. Tā nešaubīgi jāizmanto”

+6
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > terauds123 04.05.2010. 17.58

    Nedaudz papildināšu – oligarhi ir gatavi vienoties ne tikai savā starpā, bet arī ar tiem, kas balsoja un darbojās pret Latvijas neatkarību.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

terauds123 04.05.2010. 18.07

nu tur tā runa ir garāka,es jaw tikai gabaliņu nočiepu:)..taisnība Tev ir..būtība Rietumos ar savu peleko naudu viņi tikai var ieraut tikai kreklu dibenā..tāpēc jau tas kurss uz austrumiem ir,tur kur nauda nesmird..ja nu vienīgi pēc gāzes, naftas un asinīm…

+4
0
Atbildēt

0

terauds123 04.05.2010. 16.49

vispār jau mūsu šodienas situācijā ” paldies ka noticējāt” skan mazākā mērā divdomīgi..un ko tautai pateikt šiem 20 gadu pēcrevolūcijas vadoņiem..” Paldies par piečakarēšanu?”

+5
-1
Atbildēt

3

    terauds123 > terauds123 04.05.2010. 17.46

    man jau liekas ka šodien vajag skaidru valodu un rīcību..papļāpat jau itin labi mums arī šeit sanāk, vai ne?:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > terauds123 05.05.2010. 14.08

    To arī vecā nomenklatūra cer, ka viņiem ir noticēts ar skaistām runām aizmālē acis, lai labi neredz tos darbus, pareizāk nedarbus!
    Man šis saldenās runas ir noriebušās, jo darbi liecina ko citu, jo esam pēdējā vietā ne tikai ES, bet pasaulē IKP krituma ziņa’. man jāpriecājas , par šiem panākumiem, vai! Nē, es skatos uz Igauniju, un Slovākiju un nevajag blefot pat svinīgās sanāksmēs!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > terauds123 04.05.2010. 17.01

    Sveiciens visiem svētku dienas novakarē!

    Latviešu valoda ir ļoti izteiksmīga un daudznozīmīga. Gandrīz katru teikumu var iztulkot savādāk – pēc katra paša saprašanas….pievieno intonāciju un doma mainīs virzienu….pēc klausītāja šī brīža noskaņojuma. Nemeklēsim zemtekstus, ja gribēsim – atradīsim…. bet …vai šodien mums to vajag?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu