Īvāns: mums šeit ir jāpaliek • IR.lv

Īvāns: mums šeit ir jāpaliek

103
Toms Kalniņš, Valsts prezidenta kanceleja

Mēs varam būt laimīgi, ka pēc 20 gadiem atkal redzam laimīgas, pašlepnas, brīvu cilvēku sejas, uzrunā pie Brīvības pieminekļa pauda Īvāns

„Mums šeit ir jāpaliek, mums šeit ir jānoturas,” uzrunājot tautu pie Brīvības pieminekļa, sacīja Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns. Esam jau rakstījuši, ka Saeima liedza Īvānam uzstāties 4.maija parlamenta svinīgajā sēdē, un situāciju glāba Valsts prezidents Valdis Zatlers, aicinot Īvānu uzrunāt tautu pirms prezidenta uzrunas.

„20 gadi, kas pagājuši kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, ir liecinājums tam, ka mēs vairs neesam uz nāves ēnā, nebūtībā aizejošā ledus gabala. Mēs šodien par spīti visiem, kas mēģina pierādīt kaut ko citu, atrodamies uz laimīgas salas izplatījumā, uz laimīgas salas, ko sauc par Latviju, ko sauc par Latvijas brīvības dārzu, un mums nav nevienas citas zemes, kas mūsu dzīvē varētu būt bagātāka, laimi nesošāka, jaukāka un skaistāka,” sacīja Īvāns.

Īvāns savā uzrunā pateicās Latvijas valsts dibinātājiem 1918.gadā, tiem, kas sapņoja par neatkarīgu Latviju padomju okupācijas gados, 138 Augstākās padomes deputātiem, kuri nobalsoja par Latvijas neatkarību 1990.gadā un daudzajiem Atmodas laika aktīvistiem, kā arī tā laika medijiem, kas aktīvi atbalstīja neatkarības centienus.

„Un paldies visiem, kas tajā laikā kā tūkstošgalvīga, smaidīga, laimīga masa, kā karavīri, kuri ar prieku un ar dziesmu gatavi iet cīņā, iznācāt Daugavas malā. Paldies jums, kas bijāt gara spēks pret karaspēku,” teica Īvāns.

„Mīlīši, ne soli atpakaļ. Mums pieder valsts un valstība, ar ko mēs varam lepoties, mums pieder valsts un valstība, kas ir to vērtas. Mēs uzvarējām un mēs uzvarēsim,” savas uzrunas noslēgumā Latvijas Tautas frontes līdzdibinātāju un bijušo Augstākās Padomes deputātu Mavriku Vulfsonu citēja Īvāns.

Komentāri (103)

andrisskrastins 04.05.2010. 19.02

Paldies Dainim par šiem vārdiem. Lai arī kā mums būtu gājis, ir jābeidz gaudot, ir jābeidz nolaist rokas. Kā tur bij – uzvarētāji nekad neizstājas. Ir jācīnās. Par vienotu Latviju 2. oktobrī.

+18
-2
Atbildēt

0

Nils 04.05.2010. 15.28

Paldies, Daini! Paldies, IR! Dievs redz visu. Tagad SOS sauc Daugava!

+10
-1
Atbildēt

0

džedajs, viesulis 04.05.2010. 15.35

Man uzruna kopumā patika. Īpaši par nepabeigto noveli. Mazliet gan nobuksēja, bet to var saprast.

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu