Grībauskaite: radinieks ir tuvs, bet kaimiņš ir tuvāk • IR.lv

Grībauskaite: radinieks ir tuvs, bet kaimiņš ir tuvāk

24
Ieva Čīka, LETA

"Labākos panākumus tev, dārgā latviešu tauta. Tev būs dzīvot laimīgu un cerību pilnu saules mūžu,” latviešu valodā vēlēja Lietuvas prezidente

Latviešu valodā Latviju svētkos Saeimas svinīgajā sēdē otrdien sveica Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, saņemot klātesošo aplausus.

„Pie mums Lietuvā mēdz teikt – radinieks ir tuvs, bet kaimiņš ir tuvāk. Tuvāk gan bēdās, gan laimē. Mūsu tautas ir ne tikai kaimiņi, mēs esam arī brāļu tautas, tikai divas pasaulē palikušās dzīvās baltu tautas. Mums arī turpmāk ir jāturas kopā, kopīgi strādāsim taisnības un labklājības labad,” viņa sacīja.

"Paldies jums, brāļi latvieši, par iespēju allaž izjust brāļa plecu. Jūs protat palikt lepni draugu priekšā, jūs prātīgi un vienoti pārvarat grūtību jūru," sacīja Grībauskaite. „Lai Baltijas vienotības ceļš, kuru ejot esam izcīnījuši brīvību, mūs arī turpmāk ved labklājības un uzplaukuma virzienā. Labākos panākumus tev, dārgā latviešu tauta. Tev būs dzīvot laimīgu un cerību pilnu saules mūžu.”

Apsveikuma runu Saeimas svinīgajā sēdē teica arī Igaunijas parlamenta priekšsēdētaja Ene Ergma, bet video sveicienu bija atsūtījis Eiropadomes priekšsēdētājs Hermanis van Rompejs un ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone.

Komentāri (24)

i_r 04.05.2010. 16.39

Paldies!

+4
0
Atbildēt

1

    andris902 > i_r 04.05.2010. 17.03

    Pievienojos! Tas bija fantastiski!!!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu