Premjers: vēlēšanas ir iespēja atgriezties pie 4.maija ideāliem • IR.lv

Premjers: vēlēšanas ir iespēja atgriezties pie 4.maija ideāliem

63
Ieva Čīka, LETA

Kāds būs Latvijas otrās divdesmitgades ceļš, to šī gada rudenī izlems vēlētāji, pauž  Dombrovskis

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) savā apsveikumā Latvijas tautai Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā Latvijas attīstību nākamajos 20 gados saista ar oktobrī gaidāmo Saeimas vēlēšanu rezultātiem, paužot pārliecību, ka vēlēšanas ir „iespēja pavērst valsts attīstību 4.maija ideālu virzienā.”

„Kāds būs Latvijas otrās divdesmitgades ceļš, to šī gada rudenī izlems vēlētāji – Latvijas pilsoņi. Vai tā atkal būs paļaušanās uz „spilgtā iesaiņojumā” pārdotu reklāmas kampaņu, vai arī šī būs tā reize, kad ikvienas politiskās partijas vai apvienības izredzes iegūt vēlētāju uzticību tiks vērtētas vienīgi pēc aizvadītajos četros gados paveiktā un pēc politiķu vārdu sakritības ar darbiem? Vai Latvijas pilsoņu vairākums dos priekšroku mesiāniskiem valsts vadoņiem, kuri vēlas atgriezties uz politiskās skatuves, pie viena atgriežot valsti tajā nesenajā pagātnē, kad to varēja vadīt kā privātu uzņēmumu?” pauž Dombrovskis.

Dombrovskis arī norāda, ka aizvadītajos 20 gados Latvijas iedzīvotāji ir bijuši gan ieguvēji, gan arī smagu mācību guvēji. Viņš arī kritizē politisko eliti, kas demonstrējot Latvijas nākotnei bīstamu attīstības modeli.

Komentāri (63)

ivetao2007 04.05.2010. 22.03

Es būšu cietsirdīgs. Bezdarbnieki un citi jauni cilvēki ir pelnījuši nosprāgt badā. Jau Jurmalgeitas laikā daudzi no viņiem, par spīti plašai informācijai presē un TV, ka darīšana ar krievu mafiju, tik un tā balsoja par mafiju. Tie paši balsoja par Buldozeru un viņa gebelsa cienīgiem meliem par 50 000 darba vietām. Lai tagad, gaidot šis darba vietas, mirst nost. Nav žēl šos idiotiskus kretīnus. Lai mirst nost par bļaušanu – visi tādi. Visi NAV tādi. Uzliekiet brilles un domājiet ar savu galvu, ne ar vietu zem jostas vietas. Un tad redzēsiet, ka Dombrovskim taisnība. Viņš nedzīvo Mākoņos, Puzē vai villā Jūrmalā. Neapšubāmi labākais Ministru prezidents kāds Latvijā bijis. Par spīti kaolantu piespēlētiem kretīniem.

+31
-1
Atbildēt

6

    v-auto > ivetao2007 04.05.2010. 22.27

    Bravo. Pieprasiet veel nepilnveertiigo un nepareizi domaajosho fizisku izniicinaashanu. Buus veel vairaak plusu.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    v-auto > ivetao2007 04.05.2010. 23.44

    Ne jau es betij, bet juusu visu cieniitais mezavilks lemj kas pelniijushi naavi. Nejauciet ceelonus ar sekaam. Ak vai, mezhavilks tak paslaveeja Dombrovski, paareejais jau nav svariigi.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    v-auto > ivetao2007 05.05.2010. 12.52

    pecisk; betija,: ak tad noveeleejums mirt tagad tiek tulkots kaa skarbs skatiijums ar filozofisku jeegu? Paldies, ka apgaismojaat, tikai es tomeer pietureeshos pie humaanisma un taisniiguma principiem. Lai vai kaadi skaisti motiivi tiek piesaukti, tas nekad manaas aciis neattaisnos launa veeleejumu otram. Redzot shaada tipa (mezavilks) komentaarus un daudzos domubiedrus + veidaa, gribas kliegt -aarpraaac, attopieties laudis, nu ir shajaa pasulee svariigaakas lietas par politiku kariem un pseidoideologijaam. Nu apmeeram kaut kaa taa. Vaarieties tik taalaak savaa taisnvirziena domaashanas sulaa.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ivetao2007 04.05.2010. 22.46

    Ar to mēs atšķiramies, ka nedaram to, kas liktos lietderīgs jums.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ivetao2007 05.05.2010. 09.55

    ralf, esmu nedaudz pārsteigta par + lērumu pie mežavilka komentāra, bet viņa skarbais skatījums uz faktiem, ka pēc tik daudziem acīm redzamiem valsts nozagšanas pierādījumiem – pats zini, neuzskaitīšu, oligarhu partijas, savāca pārsteidzoši daudz vēlētāju balsis, ir tikai loģisks. Ja mēs esam ar mieru ka mūs kāš, kāpēc brīnamies, ka nav ko ēst? Tā vienkāršoti var noformulēt viedokli.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > ivetao2007 05.05.2010. 11.05

    Ja tu neizprati skarbi *filozofisko* jēgu mežavilka teiktajam, tad man žēl. Viņš nedomāja, ka kādu tagad viņš ies un nogalinās. Viņš runā par to, ka liela daļa Latvijas iedzīvotāju – gan latviešu, gan cittautiešu – nemāk izprast cēloņu un seku likumsakarību pat viselementārākajā plāksnē. Ka ja tu balso par partiju, kurā ir cilvēki, kas politiku uztver kā iespēju nopelnīt pēc iespējas vairāk, tad tu dabū attiecīgi tādu pašu politiku. Ja tu notici populista/sociopāta meliem par 50 000 darbavietām, tad attiecīgi arī ir sekas, ka to darbavietu nav. Politika ir skarbs, reāls darījums – mēs PIEŅEMAM darbā strādniekus. Ja viņi laiž luni, bāž uzņēmuma naudu kabatās un vēl melo ausis pat nekustinādami, tad mēs viņus ATLAIŽAM. Tā nav – vai, man patīk Šlesers, tik kruts un tik pārliecināts. Tu vari mīlēt savu meiteni, tev var patikt, kā draugs liek tev smieties, bet tu nevari tā attiekties pret politiku.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

mary75 04.05.2010. 20.36

Dombrovskis, salīdzinot ar pārējiem, vienīgais pateica ko normālu un sakarīgu, un paldies viņam par to.
Baidos tikai, ka mums te lielākā daļa taisnību dzirdēt nemaz negrib, alkst pēc 50000 darbavietām un balsos par tiem, kas solīs visiem visu rīt ap pusdienaslaiku.
Ja jau te daudziem “visi vienādi”, gan tie, kuri valsti purvā iedzina, gan tie, kas mēģina vilkt no tā purva ārā, jo arī tie otrie, redz, reizēm kļudās un nav enģeli ar spārniņiem, tad nākotne nekāda rožaina nerādās.

+29
-2
Atbildēt

10

    disassociative > mary75 04.05.2010. 20.40

    Par kādu taisnību Jūs runājat? Pēdējās Rīgas domes vēlēšanās es arī balsoju par JL, gribējās vēlreiz noticēt tiem pašiem piesauktajiem 4. maija ideāliem un likās, ka JL varbūt kaut mazliet pie šiem ideāliem turās. Šodien man ir kauns no sevis, ka es tā darīju. RD vēl joprojām ir milzīgs korupcijas perēklis, kur viss par naudu ir pērkams. Un ne vienkārši par naudu, bet par lielu naudu. Nevaru nosaukt nevienu JL paveiktu labu darbu RD nu jau gandrīz gada laikā kopš pēdējām pašvaldību vēlēšanām.

    +3
    -22
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > mary75 04.05.2010. 20.46

    1990.g. Latvijā bezdarbs nebija, tūkstošiem izsalkušu ģimeņu nebija, tūkstoši nebija ar kredītiem apkrāvušies, par nokļūšanu uz ielas nebaidījās – tad tūkstoši varēja sponsorēt Atmodu un piedalīties Dziesmotajā revolūcijā.Tūkstoši varēja droši sapņot par ideālo Latviju, kad dzīves pamatu zem kājām nodrošināja padomju sociālā sistēma – ar ideāliem problēmu nebija. Tagad tāda stingra pamata nav – tāpēc skaisti runāt par ideāliem var tikai ļoti liels ideālists jeb priekšvēlēšanu kampaņas dalībnieks.

    +4
    -17
    Atbildēt

    0

    andris > mary75 05.05.2010. 17.08

    Ko gan Jaunais Laiks var izdarīt atrodoties opozīcijā Rīgas domē?
    Tur tak visu nosaka Šlešukovs!
    Ja JL arī būtu kāda ideja RD tad tā tiktu visos veidos nolobēta, kas mazinātu Vienotības reitingus

    0
    0
    Atbildēt

    0

    disassociative > mary75 05.05.2010. 08.58

    JL vienmēr kāds sliktais tēls neko neļauj labu izdarīt. Varbūt vienkārši ir jādara nevis jāaizbildinās ar hronisko opozīciju?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    terauds123 > mary75 04.05.2010. 20.43

    o jā..Tu esi ritigs loģikas guru un situācijas pārzinātājs..es noņemu cepuri Tavā priekšā..Lai Dievish nogrāpstās

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > mary75 05.05.2010. 10.07

    Man ir baža ,ka Tu vispār nesaproti, kā darbojas demokrātijas mehānisms, kas ir koalīcijas kas ir koalīcijas partneri, kas ir opozīcija,ko tā var izdarīt. Palasies alias googles tantē un tad nāc ar saviem atklājumiem še, pirms tā Tu izklausies pēc mans 3 gadīgās meitas, tā ka neblamējies.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > mary75 04.05.2010. 20.58

    alias – Nu gan Tev ir saprašana par procesiem RD…..

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 04.05.2010. 21.08

    Vai skaitīt proti?:)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > mary75 04.05.2010. 20.45

    Tāpēc ka viņiem vienkārši nav varas par dzelzbetona Šlešakova savienību?

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 04.05.2010. 20.51

    JL jau RD opozīcijā, ko tad tas tur var darīt?
    Loskutova laikā jau RD pieķērās,daļēji par to Loskutovu arī noņēma, vai tad JL par to balsoja?
    Latvijā korupcija ir sistēmiska, korumpēts viss, šo sistēmu ieviesušas oligarhiem piederošas politiskas partijas, lai ko labotu, tām jāpazūd no politiskas skatuves un jānomaina liels daudzums amatpersonas, tur vajadzīgi gadi, lai te ko mainītu.

    +18
    -2
    Atbildēt

    0

buchamona 04.05.2010. 21.30

Tāds vienkāršs jautājums ar kuru gribētu raksturot bildi – vai tie ļaudis – līdzjutēji, kuri joprojām pavada Lembergu no vienas tiesas sēdes uz otru – vai viņi tiešām tic, ka Lembergs ir nevainīgs? Jeb viņi tomēr uzskata, ka Lembergs kā labs saimnieks – “māk paņemt”, bet ar citiem padalās un pie tāda būs droši dzīvot arī turpmāk.
Vislielākais risks, kura dēļ Vienotība varētu arī neiegūt cerētās balsis slēpjas nevis apstāklī, ka cilvēki pēkšņi vairs nesaprastu ,kas ir pareizi, un, kas ir nepareizi. Arī ne tādēļ, ka Vienotība ir “tie paši vēži”, bet, manu prāt, tādēļ, ka – ļoti daudzi no mums – vēlētājiem šajos treknajos gados ir “pielāgojušies” apstākļiem, katram ir savs “izdzīvošanas knifs” no kura, Vienotības uzvaras gadījumā nāktos varbūt atteikties un tā nav viegla izvēle. Ka neiznāk gluži kā ar Maiziīti, vārdos visi “par,” bet rezultātā – nākošos četrus gadus pār Latviju valdīs AŠX2+ SC.

+22
0
Atbildēt

2

    andrisskrastins > buchamona 05.05.2010. 11.01

    Labs komentārs. Es visu laiku saku, ka nav diskusija par tur tiem augšā un tiem kas apakšā. Plaisa ir starp tiem, kas grib godīgi un ar darbu iegūt labklājību, un tiem, kas grib visu šeit un tagad par jebkuriem līdzekļiem. Plaisa ir starp ideoloģijām, un lai kā arī mums tas nepatiktu, par to godīgumu nāksies cīnīties.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 04.05.2010. 22.23

    Jā. Ukrainas variants ir pavisam reāls.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu