Rīga aicina svinēt neatkarības atjaunošanu • IR.lv

Rīga aicina svinēt neatkarības atjaunošanu

26

Galvaspilsētā dažādi svētku pasākumi plānoti gan pie Brīvības pieminekļa, gan 11.novembra krastmalā

Svētki Rīgā plkst. 9.00 aizsāksies ar ekumēnisko dievkalpojumu Doma baznīcā, plkst. 11.00 notiks svinīga karogu pacelšanas ceremonija pie Rīgas pils, bet plkst. 12.00 sāksies Saeimas svinīgā sēde Nacionālajā operā. Saeimas svinīgo sēdi varēs vērot arī lielajos ekrānos 11.novembra krastmalā.

11.novembra krastmalā jau no plkst.12.00 Latvijas novadi iepazīstinās ar savām tradīcijām, kā arī aicinās līdzdarboties amatnieku vadītājās radošajās darbnīcās, uzstāsies pūtēju orķestri, folkloras kopas, vokālie ansambļi. Pasākuma organizatori arī atgādina, ka ikvienam būs iespēja sveikt savu valsti svētkos, veidojot Ziedu Latviju.

Plkst. 11.00 pie Brīvības pieminekļa skolu pūtēju orķestri aicina uz defile programmu, bet no plkst. 14.00 līdz 17.00 šeit paredzēta kopīga sadziedāšanās un ziedu nolikšanas ceremonija. Plkst.14.00 pie Brīvības pieminekļa uzrunu teiks Valsts prezidents Valdis Zatlers, bet pirms viņa klātesošos uzrunās kādreizējais Latvijas Tautas frontes līderis Dainis Īvāns. Zatlers uzaicināja Īvānu uzrunāt tautu pēc tam, kad Saeimas lēma liegt Īvānam uzstāties parlamenta svinīgajā sēdē.

Vakarā no plkst. 19.30 krastmalā sāksies koncerts „Mūsu tautasdziesma”. Latvijai nozīmīgas un tautā iemīļotas dziesmas izpildīs lga Reizniece, Normunds Rutulis, Aigars Ruņčis, Jānis Apeinis, Žoržs Siksna, Jolanta Gulbe, Ella, Liene Šomase, Atis Auzāns, Aisha un daudzi citi.

Svētku tiešraides otrdien sola Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Ar detalizētu svētku programmu iespējams iepazīties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājas lapā.

Dažādi svētku pasākumi 4.maijā notiks arī Latvijas reģionos.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu