Rīga aicina svinēt neatkarības atjaunošanu • IR.lv

Rīga aicina svinēt neatkarības atjaunošanu

23
Ieva Čīka, LETA

Galvaspilsētā dažādi svētku pasākumi notiek gan pie Brīvības pieminekļa, gan 11.novembra krastmalā

Svētki Rīgā plkst. 9.30 aizsākās ar ekumēnisko dievkalpojumu Doma baznīcā, plkst. 11.00 notika svinīga karogu pacelšanas ceremonija pie Rīgas pils, bet plkst. 12.00 notika Saeimas svinīgā sēde Nacionālajā operā. Saeimas svinīgo sēdi varēja vērot arī lielajos ekrānos 11.novembra krastmalā.

11.novembra krastmalā jau no plkst.12.00 Latvijas novadi iepazīstina ar savām tradīcijām, kā arī aicina līdzdarboties amatnieku vadītājās radošajās darbnīcās, uzstāsies pūtēju orķestri, folkloras kopas, vokālie ansambļi. Pasākuma organizatori arī atgādina, ka ikvienam būs iespēja sveikt savu valsti svētkos, veidojot Ziedu Latviju.

Plkst. 11.00 pie Brīvības pieminekļa skolu pūtēju orķestri aicināja uz defile programmu, bet no plkst. 14.00 līdz 17.00 notika kopīga sadziedāšanās un ziedu nolikšanas ceremonija. Plkst.14.00 pie Brīvības pieminekļa uzrunu sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers, bet pirms viņa klātesošos uzrunāja kādreizējais Latvijas Tautas frontes līderis Dainis Īvāns. Zatlers uzaicināja Īvānu uzrunāt tautu pēc tam, kad Saeimas lēma liegt Īvānam uzstāties parlamenta svinīgajā sēdē.

Vakarā no plkst. 19.30 krastmalā notiek koncerts „Mūsu tautasdziesma”. Latvijai nozīmīgas un tautā iemīļotas dziesmas izpilda Ilga Reizniece, Normunds Rutulis, Aigars Ruņčis, Jānis Apeinis, Žoržs Siksna, Jolanta Gulbe, Ella, Liene Šomase, Atis Auzāns, Aisha un daudzi citi.

Svētku tiešraides otrdien piedāvā Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Ar detalizētu svētku programmu iespējams iepazīties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājas lapā .

Dažādi svētku pasākumi 4.maijā notiek arī Latvijas reģionos.

Komentāri (23)

guncisfs 03.05.2010. 21.31

Paldies, jo šī ir vienīgā vieta internetā, kur rakstīts, cikos un kur runās D.Īvāns. :)))))))

+9
0
Atbildēt

0

Kristaps O. 03.05.2010. 23.49

Šonakt Rīgā baigi līst. Ja šitā turpinās, var visus svētkus izmaitāt.

+1
0
Atbildēt

2

    Kristaps O. > Kristaps O. 04.05.2010. 15.49

    paldies Tev, Inese, arī Tev priecīgus un visiem, kas grib pro-rietumniecisku un labu :) Latviju!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > Kristaps O. 04.05.2010. 05.09

    Laika prognoze rāda, ka varētu līt visu dienu:) Priecīgus svētkus Tev, Tīģeri, un visiem pārējiem, kuriem šī ir svētku diena.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Ivars Zvirbulis 04.05.2010. 10.05

Ne jau tas ir slikti, ka tiek kaut kas svinēts… Uz D. Īvāna runu vien būtu vērts aiziet. Bet mani vairāk mulsina tas, ka šajos taupības pasākumos tika aizmirsts par taupību. Visur izkarināti plakāti, izlikti stendi pat tajās vietās, kur tie nekad nav bijuši. Lūk tas mani besī. Ir ģimenes, kuras knapi galus savelk, bet šeit tiek izmesti daudzi desmiti tūkstoši tikai 4. maija popularizēšanai… skumji. http://neoidiotisms.blogspot.com/

+2
-2
Atbildēt

3

    murnieks112233 > Ivars Zvirbulis 04.05.2010. 12.18

    Tāpēc, ka augšgalam nekādas taupības nekad nav bijis, nav un nekad nebūs! Viņi joprojām lielām mutēm notiesā aizņēmumu, kurš jāatdod būs nabagiem. Kad sile būs pilnīgi iztukšota un neviens neko vairs nedos, viņi visi pazudīs uz savām greznajām ārzemju villām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ivars Zvirbulis > Ivars Zvirbulis 04.05.2010. 14.30

    Šlesers ir unikāls ar to, ka viņam tic, “Vienotība” ir unikāla ar to, ka viņai uzticas (tāpat kā reiz TB/LNNK). Bet ne viens no viņiem Latviju no mēsliem neizvilks. Kā jau reiz teicu, pašreizējie politiķi vispirms cenšas piepildīt savas kabatas (arī Kristovskis). Starp citu patiesība ir tā, ka šeit mīnusus saņem tie, kam nepatīk patreizējā valdība… Un jo vairāk šādu mīnusu man ir, jo vairāk saprotu ka manas ziņas tomēr lasa tie, kam tās nepatīk… Paradoksāli, vai ne? ;-) http://neoidiotisms.blogspot.com/

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Ivars Zvirbulis 04.05.2010. 14.10

    Redzi – cilvekam, kas patiesi ir patriots nevienam nekas nav jāpierāda, bet Šļēsakoviem savs patriotisms ir tieši jāpasvītro, lai tā aizsegā varētu savas biznesa lietas kārtot.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu