Gulbis cer būt "Grand Slam" izlikto spēlētāju vidū • IR.lv

Gulbis cer būt "Grand Slam" izlikto spēlētāju vidū

12
AFP/LETA

Latvijas tenisists apzinās savas stiprās puses un pret profesionālo karjeru neizturas vieglprātīgi

Mūsu valsts labākais tenisists Ernests Gulbis pēc zaudējuma Romas "Masters" turnīra pusfinālā žurnālistiem paudis prieku par sasniegto spēles līmeni un, neraugoties uz ģimenes nodrošināto labo materiālo stāvokli, noliedza, ka vieglprātīgi izturētos pret savu profesionālo nākotni, ziņo aģentūras BNS/REUTERS/AFP.

Gulbis cer nākamajos divos "Grand Slam" turnīros iekļūt izlikto spēlētāju vidū un nešaubās, ka ar pašreizējo spēles līmeni var radīt problēmas jebkuram pretiniekam."Man ir laba serve, es izspēlēju sarežģītus sitienus un ceru, ka Francijas atklātajā čempionātā un Vimbldonā būšu izlikto vidū, lai uzreiz nebūtu jāspēlē ar spēcīgākajiem pretiniekiem," pēc līdzīgā cīņā piedzīvotā zaudējuma pret pasaules ranga trešo raketi spāni Rafaelu Nadalu sestdien teica Gulbis.

Savukārt Nadals sacījis – viņš nešaubās, ka Gulbis ar tik spēcīgu servi noteikti var būt pasaules TOP 10 spēlētājs, taču ļāva noprast, ka no latvieša bija gaidījis lielāku progresu. Jau pirms diviem gadiem Nadals uzskatījis Gulbi par potenciālu pirmā desmitnieka tenisistu, un savas domas nav mainījis. Jau vēstīts, ka līdz Romas turnīram 40. ATP ranga vietā esošais Gulbis nākamnedēļ sasniegs augstāko pozīciju līdzšinējā karjerā.

Francijas atklātajā čempionātā un Vimbldonā 21 gadu vecais Gulbis cer uz labiem panākumiem, ja vien būs pietiekami stabils, nezaudēs koncentrēšanos un nepaņems brīvdienas, kad tās nepienākas. Laika gaitā Latvijas tenisists esot kļuvis mērķtiecīgāks un "šo to apjautis dzīves gudrībās".

Gulbis nenoliedz, ka ģimenes materiālais stāvoklis viņam nodrošināja iespēju darīt to, ko vēlas. "Pamatā mans tēvs tagad neko nedara. Viņš ceļo ar mani un priecājas. Mana māte, viņa neko nedara, viņa mājās skatās manas tenisa spēles. Manas māsas spēlē tenisu, taču nezinu, kādēļ viņas to dara. Mans brālis spēlē golfu, un tas laikam ir labāk nekā teniss," ģimenes lietas izklāstīja Gulbis. "Nezinu, vai mans tēvs ir ļoti, ļoti, ļoti bagāts. Jā, viņš ir pārticis, taču man nav ne mazākās nojausmas, cik viņam ir naudas," piebilda tenisists.

Iepriekš Gulbis atzina, ka viņam nepatīk treniņi, tomēr neuzskata, ka šāda attieksme bijusi izšķirīga spēles galotnē pret Nadalu un ļāva uzvarēt pretiniekam. "Tā ir tikai spēle un veiksme. Nedomāju, ka tas ir treniņu dēļ. Es sasniedzu pusfinālu, nopelnīju to un labi spēlēju. Katrs pats izlemj, cik daudz trenēties un cik daudz laika pavadīt laukumā. Savus lēmumus pieņemu pats, un tā ir mana karjera. Ja viss būs kārtībā – labi, ja nē – tā būs mana kļūda un neviena cita," sprieda Gulbis.

Komentāri (12)

ilzeja 01.05.2010. 20.49

skatoties jau likās, ka būs, nu tūlīt, tūlīt… žēl,… bet Ernests bija saņēmies, spēlēja godam, visu jau arī nevar gribēt, tik un tā prieks :)

+4
0
Atbildēt

0

zvvanda 01.05.2010. 22.59

Ērnijs lika justies lepnam, ka esmu latvietis :)

+3
0
Atbildēt

0

manuna 01.05.2010. 20.43

Spēli skatījos, ļoti labi spēlēja, visu cieņu, gandrīz 2x vairāk vinnētās izspēles uz aktivitātes rēķina. Nadals pēc uzvaras bļāva kā maza meitene.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu