Biļetes uz Opermūzikas svētkiem Siguldā • IR.lv

Biļetes uz Opermūzikas svētkiem Siguldā

32
Gatis Diedziņš, LETA

Ir sākta biļešu tirdzniecība uz XVIII Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem pilsdrupu estrādē, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Šogad svētki norisināsies divas dienas – no 7.augusta lūdz 8.augustam. 

Sestdien, 7.augustā, plkst.17 Siguldas pilsdrupās notiks Galā koncerts, kurā piedalīsies operas solisti Kristīne Opolais un Filips Do, tenors Juhans Tralla, soprāns Dināra Rudāne, Lielā teātra solists Daiņus Stumbrs, Krišjānis Norvelis un citi solisti, kā arī Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris, diriģēs Aleksandrs Viļumanis.

Svētdien, 8.augustā, plkst.15 pilsdrupu estrādē notiks koncerts "Mūzikli, kuri saviļņo". Koncertā piedalīsies Dita Lūriņa, Juris Vizbulis, Mārcis Maņjakovs, Ilze Kozlovska, Solvita Moss un Mārtiņš Egliens, kā arī Liepājas simfoniskais orķestris, diriģēs Atvars Lakstīgala.

8.augustā plkst. 21 tiks rādīta Džakomo Pučini opera trīs cēlienos "Čo-čo-sana" ("Madame Butterfly"). Iestudējuma režisors būs Jurijs Aleksandrovs. Izrāde tiek veidota kā starptautisks projekts ar Krievijas Marijas teātra, Sanktpēterburgas operas un Latvijas Nacionālās operas piedalīšanos.

Aleksandrovs strādā tandēmā ar mākslinieku Vjačeslavu Okuņevu, kurš ir viens no pasaules izcilākajiem scenogrāfiem un tērpu meistariem. Galvenajās lomās – Ahmeds Agadī (Marijas teātris), Čo-čo-sanas lomā – vairāku starptautisku konkursu laureāte Žanna Afanasjeva (Sanktpēterburgas opera). Izrādē piedalīsies arī izcilais krievu baritons Sergejs Kaļinovs (Sanktpēterburgas opera) un Latvijas Nacionālās operas solists Krišjānis Norvelis, kā arī Inga Šļubovska un Jānis Kurševs. Diriģents būs Aleksandrs Viļumanis.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu