Tirgotāji: mūsu degviela ir viena no lētākajām • IR.lv

Tirgotāji: mūsu degviela ir viena no lētākajām

14
Krists Spruksts, LETA

Degvielas tirgotāju pārstāvis Karčevskis: autovadītāju protesta akcija ir bezjēdzīga

Latvijā ir ceturtā lētākā degviela Eiropā un lētākā Baltijas valstu vidū. Lētāka degviela ir tikai vēl Rumānijā, Bulgārijā un Kiprā. Tā ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Radio uzsvēra Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas vadītājs Ojārs Karčevskis, vēsta BNS.

Autovadītāju 1.maijā plānoto protesta akciju pret augstajām degvielas cenām Karčevskis nodēvēja par bezjēdzīgu. Protesta akcijas nesamazinās degvielas cenas un ir nepieciešami reāli priekšlikumi, ja kādam liekas, ka degvielas cenas ir pārāk augstas, pauda Karčevskis. "Ja kādam ir idejas, kā samazināt degvielas cenu Latvijā, tad viņš var griezties asociācijā un mēs labprāt uzklausītu."

"Pasaules ekonomisti stāsta, ka pieaugot ekonomiskajai aktivitātei pasaulē celsies arī cenas. Es ceru, ka tas nenotiks tik strauji. Man gribas domāt, ka cenas saglabāsies šajā līmenī, kādas tās ir pašlaik. Tā man iekšēji liekas. Ceru, ka pasaules ekonomika nesāks atkal šo nepārvaramo skrējienu augšup un šogad vēl būs tā, kā ir," degvielas cenu iespējamo attīstību radio intervijā prognozēja Karčevskis.

Jauniešu kustība “Vienota Latvija” 1.maijā pie "Statoil" degvielas uzpildes stacijas Eksporta ielā rīkos akciju, lai protestētu pret augstajām degvielas cenām, kas neatbilstot reālajām naftas tirgus cenām pasaulē. Protestētāji "Statoil" plānojuši iegādāties degvielu apmēram divdesmit santīmu vērtībā, tādējādi piesaistot sabiedrības uzmanību tam, ka "ikdienā cilvēki bez jebkāda pamata ir spiesti maksāt nesamērojami augstu cenu par degvielu", liecina LETA arhīvs.

“Latvija Statoil", ņemot vērā degvielas cenu veidojošos faktorus, neredz iespēju samazināt degvielas cenas savās degvielas uzpildes stacijās, iepriekš Nozare.lv sacīja “Latvija Statoil” vadības grupas pārstāvis Artūrs Eglītis. Kompānija degvielu iegādājas brīvā tirgū par pasaules cenām, “Statoil” nav pieejama lētāka degviela kā citiem degvielas tirgotājiem Latvijā un Eiropā, uzsvēra uzņēmuma pārstāvis.

Komentāri (14)

Driimeris 29.04.2010. 09.50

spriežot pēc automašīnu skaita uz Rīgas ielām cena nav īpaši liela- var celt vēl…
Statoil tvaika tilta ielu stūrī esmu pat novērojis rindas :D
Kad cilvēki vairs nebrauks ar privāto transportu- tad varbūt degvielas spekulanti aizdomāsies. Tomēr tāds super lobēts spēlētājs kā Statoil vispār no tā necietīs- to baros valsts aparāts, vienalga par kādām cenām…
p.s. pats jau sen braucu ar LPG, ko citiem arī iesaku!
p.p.s. retorisks jautājums- kāpēc, kad ES ir deklarēta sašķidrinātās dabasgāzes pielietošanas veicināšana, pie mums tas norit maigi sakot gausi? Padumjajos laikos brauca pa pilno bulciņu vāģi ar dabasgāzi- tagad brauc ar Statoil,Neste etc. dīzeli. Paši radam pieprasījumu, un tad brīnāmies kāpēc aug cenas?!

+3
-1
Atbildēt

3

    ribens > Driimeris 29.04.2010. 13.50

    Par sašķidrināto dabasgāzi (CNG) – ar aprīli Latvijas gāze likvidēja visas dabasgāzes uzpildes stacijas (AGUKS) autotransportam: http://www.lg.lv/?id=246&lid=492
    , jo tas viņiem radot zaudējumus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Driimeris > Driimeris 29.04.2010. 15.30

    tur jau ir tā sāpe- mērķtiecīgi lobē naftas produktu izmantošanu. Interesanti, kāpēc Gazprom nemēģina lobēt savas gāzes izmantošanu? Droši vien ir notikusi kāda interešu sfēru dalīšana- mums mājsaimniecības un TEC, jums autotransports.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Driimeris 29.04.2010. 11.00

    Par valsts aparātu piekrītu – kaut kas līdzīgs ir ar mobilo sakaru operatoru izvēli. Runā, ka LMT apkalpo 80 % no visām valsts un pašvaldības struktūrām. Protams Statoil dod atlaides, bet tas ir kā garantēts milzīgs apgrozījums, bet galvenokārt vārās uz tiem privātajiem, kas uzskata, ka Statoilam ir cits, labāks, “importa” vešiņa, atvainojos – benzīns… Starp citu, tikko Kampars izrādīja lielāku interesi par augstajām cenām, jau pēc divām dienām cena Nestē, kur parasti iepērkos, samazinājās par diviem santīmiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

aiviz 29.04.2010. 09.57

Lietuvā dīzelis uz doto momentu ir lētāks par ~ 2 santīmiem. Varbūt Karčevska kungs domāja cenas bez nodokļa, bet tad tā arī vajadzēja teikt. Un pat ja tā, šaubos vai var uzticēties vienas ieinteresētās puses aprēķiniem, kurus vienkāršs lietotājs nekādā veidā nevar pārbaudīt.

+2
0
Atbildēt

0

Undīne Pelčere 29.04.2010. 12.41

Bet šī valsts kolosāli lobē privāto biznesu, kā statoil, Neste utt., jo, ja Tu cilvēks nedzīvo Rīgā, tad iespēju izbraukāt ar sabiedrisko transportu nav, vai ari tas izmaksā stipri dārgāk, bet par laiku vispār nerunāsim. Bet cienījamajam kungam varu ieteikt pavērot, kā uzņēmēji spēlējas ar degvielas cenu katru dienu. Piemērs – Valmieras ielas Statoil benzīntankā degviela, jebkura, vienmēr maksā par 1santīmu mazāk, vienmēr, jo katru dienu braucu garām un leju savu dīzelīti, kad vajag. Tad kā šis cienījamais kungs, man, patērētējam izskaidros šādas biznesa spēlītes??? Varbūt es no valsts, par sevis sniegtajiem pakalpojumiem, ko tā pērk no manis, dažādos brīžos arī varu pieprasīt dažādu samaksu??

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu