“Muse” un “Scissor Sisters” Salacgrīvā • IR.lv

“Muse” un “Scissor Sisters” Salacgrīvā

20
STEVE C. MITCHELL, EPA/LETA

“Positivus” mūzikas festivālā šovasar uzstāsies populārās grupas “Muse” un “Scissor Sisters”.

Britu grupa “Muse” Latvijā ieradīsies jau otrreiz un kļūs par vienu no diviem galvenajiem viesmūziķu kolektīviem festivāla koncertā sestdien, 17. jūlijā. Sestdien uzstāsies arī Eiropā populārā amerikāņu grupa “Scissor Sisters.”

Festivāla rīkotājs Ģirts Majors ziņu aģentūrai LETA apgalvoja, ka "Muse" uzstāšanās šīs vasaras "Positivus" festivālā būs "viens no labākajiem koncertiem, ko šogad var piedāvāt". Viņaprāt, "Salacgrīvā gaidāmais grupas koncerts būs svarīgākais koncerts šovasar Baltijā".

Britu grupa Muse ir viena no patlaban aktuālākajām un labākajām koncertgrupām pasaulē, kas 2007.gadā sniedza vienu no labākajiem koncertiem, kāds jebkad noticis Rīgā. 

"Scissor Sisters – tie ir krāsaini un uzkrītoši spoži tērpi, milzīgs seksapīls gan mūzikā, gan vizuālajā izpildījumā, disko, glamroks, fanks, pops. Viss, ko varat sastapt Ņujorkā, turklāt pārliets ar treknu pozitīvisma mērci! Grupa, kas populāra dzimtajā ASV, un guvusi apskaužamus komerciālos panākumus Eiropā, šogad atkal sola sacelt vētru ar jūnija beigās gaidāmo jauno albumu Nightwork, un koncertiem gan Eiropā, gan Amerikā. Jaunā albuma pirmā singla Fire With Fire pirmatskaņojums radio gaidāms jau 7.maijā," vēsta festivāla organizētāji

Positivus festivālā uzstāsies vairākas Baltijas grupas – Lietuvu  pārstāvēs Happyendless, kas 2008.gadā ieguva MTV EMA balvu kā Baltijas labākā grupa, savukārt Igauniju – Svjata Vatra un Popidiot, kas šopavasar ieguva četras Igaunijas mūzikas ierakstu gada balvas, tai skaitā kā Gada mākslinieki. 

Latviju uz festivāla galvenajām skatuvēm šovasar pārstāvēs četri mākslinieki: Goran Gora, Astro’n’out, Triānas parks, kā arī Prince and Crosby.

Positivus festivāls 16. un 17. jūlijā jau ceturto reizi notiks Salacgrīvā, un tas ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā.

 

Komentāri (20)

Māris Bišofs 28.04.2010. 16.52

Pret brīvdabas mūzikas festivāliem vienmēr esmu izturējies ar aizdomām. Jo īpaši pret tādiem, kas norisinās tālu prom no mājām. Nav jau grūti saprast, kāpēc – kaut kur ir jābrauc, laika apstākļus paredzēt nav iespējams, kaut kāds nesaprotams un neciešami dārgs ēdiens, vēl jālauza galva par naktsmītni u.tml. Var jau būt, ka esmu vienkārši vecs. Ilgu laiku pēdējais (un vienīgais) brīvdabas festivāls manā mūžā bija Tallinas “Rock Summer”, bet tas bija sen – vēl 90. gadu sākumā.
Es pat nezinu, kas iedzēla pagājušajā gadā tomēr pārvarēt visus iepriekš uzskaitītos šķēršļus un piektdienas vakarā doties uz Salacgrīvu. Jāteic, iespaidi bija, atvainojiet par bezgaumīgu vārdu spēli, pozitīvi. “Positivus” var droši pretendēt uz godalgu par festivālu, kurā ir vislabākā ēdināšana. Un man, kā jau cilvēkam, kas no mūzikas neko daudz nesaprot un festivālus parasti neapmeklē, tas patiešām ir svarīgi.
Jā, dīvainā kārtā visspilgtāk atmiņā palicis ne jau “Prāta vētras” vai Mobija sniegums uz lielās skatuves, bet dažādi šķietami sīki iespaidi. Sestdienas rīta gulšņāšana zālītē pie mazās skatuves un “Zig Zag”. Tumsa apkārt “I love you” teltij un “Mona de Bo” tai pa vidu, nu tādā garā. Taču šo šķietamo sīkumu ir pietiekami daudz, lai šogad uz Salacgrīvu dotos atkal. Neliekoties ne zinis par to, ka ļaužu tur droši vien būs vēl vairāk.

+16
0
Atbildēt

0

Andris 29.04.2010. 21.21

Atvainojos, ja kādu esmu aizskaris. Man arī nepatīk cilvēki, kuri spriež par grupu, noklausoties tikai vienu gabalu. Manis teiktais tātad ir attiecināms tikai uz nosauktās dziesmas fragmentu no 0:40 līdz 1:40, nevis uz visu grupu.

0
0
Atbildēt

0

pauls 29.04.2010. 17.53

Milzīgs paldies organizatoriem par Muse! Grupa man ir mīļa gadus 10, un tieši Positivus aģentūra bija tā, kas jau 2007. gadā viņus atveda uz Rīgu, tādējādi piepildot lielu, skaistu sapni :) Tagad sapnis piepildās vēlreiz, un pie mums vēlreiz viesosies, kā jau te dažs minēja, viena no pasaules labākajām mūsdienu koncertgrupām. Lieliski!

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu